Първоначално изпратено от mapadona
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Ако го сравнявам с дъното на трасе при цена 2,20 тук е голяма мъка...държа ги само заради убежището...и при следващата криза няма на къде да върнат...Защо го играеш викач...ако си сигурен ще дойде твоето...а така само създаваш грешни убеждения за бичи демарш...?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнениеПрилично се развива СФАРМ, но далеч от оптимално, иначе щеше да струва 10-15 лв. та и повече даже. Ама ние сме прости спекуланти дето искаме едно лекинко движение от 2.70 на 3.30 и малко дивидентче междувременнодържа ги само заради убежището...и при следващата криза няма на къде да върнат...Защо го играеш викач...ако си сигурен ще дойде твоето...а така само създаваш грешни убеждения за бичи демарш...?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
A виж това може и да е мотив за пенсионните фондове?
Аз също смятам .че Сфарм някак си не се развива оптимално.
При трейдинга и имотите имат добро ниво за българските стандарти,но Софарма би могла да има много повече възможности в нейния отрасъл,ако бе попаднала на подходящи собственици и мениджъри.
Общо взето у нас са изключения добрите инвеститори като Solvay,които развиват дейност на световно ниво.
Повечето са като Булгартабак,Полимери,Балканкар,Химко .... и т нататък,които затриха производства с традиции.
А други като Софарма.Антибиотик Разград... не затриха, но си т.н си живуркат на местна почва.
Наскоро си мислех за 1 предприятие ,което в тази криза би трябвало да е супер успешно и рентабилно - Асенова крепост .
Но собствениците му ЗХБГ / Химимпорт едва ли могат да реализират потенциала му,което е видно и от цените на акциите им.
Коментар
-
A виж това може и да е мотив за пенсионните фондове?
При трейдинга и имотите имат добро ниво за българските стандарти,но Софарма би могла да има много повече възможности в нейния отрасъл,ако бе попаднала на подходящи собственици и мениджъри.
Общо взето у нас са изключения добрите инвеститори като Solvay,които развиват дейност на световно ниво.
Повечето са като Булгартабак,Полимери,Балканкар,Химко .... и т нататък,които затриха производства с традиции.
А други като Софарма.Антибиотик Разград... не затриха, но си т.н си живуркат на местна почва.
Наскоро си мислех за 1 предприятие ,което в тази криза би трябвало да е супер успешно и рентабилно - Асенова крепост .
Но собствениците му ЗХБГ / Химимпорт едва ли могат да реализират потенциала му,което е видно и от цените на акциите им.Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение
По всяка вероятност защото след Медика и НИХФИ предстои да се закрие окончателно и Унифарм, да се застрои за да се дава под наем. Дотолкова работи въображението на ръководството - не, че наемите ще имат бъдеще в новите реалности в света след пандемията...Фармацията и производството на лекарства е прекалена сложна материя за тях. Без професионалисти и специалисти фармация не се прави - повечето от тях вече се разпръснаха по останалите фирми!
Но собствениците му ЗХБГ / Химимпорт едва ли могат да реализират потенциала му,което е видно и от цените на акциите им.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнениеНякакси под 3 кинта не й отива на артията...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Само ако може да питам - Защо ПФ на ДСК Родина като имат милиони акции на Софарма са решили да продават точно тези и точно толкова, колкото получиха от Експат ?
Акциите са едни и същи.Последните години не са продавали .
Кеш не им трябва.
Имат огромна ликвидност.
Не съм им фен, но те за мен са един от малкото пенсионни фондове,които инвестират сравнително разумно и имат сравнително голям портфейл от български акции.
Относно тегленето от Експат - може би беше добър момент да вземат евтини акции с перспектива срещу някакви дялове ?
Със сигурност се освободиха от ХВарна и още 2-3 пакета ненужни за тях акции.
Но от всичките новопридобити акции - нещо не ми се вързва ?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
абе в 16:56 имаше близо 10к на "продава", които май никой не взе...
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
НАЙ !!!Last edited by maki; 07.05.2020, 09:35.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
Евала, отлична покупка.... няма кой да бута вече цената.... пътят към 3 е широко отворен
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
През Елана беше сипването.
Мапа, аз пък си взех 6Т
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
През Елана беше сипването.
Мапа, аз пък си взех 6Тоще се ядосвам
Коментар
Коментар