IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Тъй ли ... това ли е проблема? нямало какво да пишат ?
    Ами да копират от страницата на ПИБ , например - пълна, полезна и прозрачна информация за инвеститора
    извинявай, но не се въздържаш да се изсмея
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение
      Намерихте с кого да я сравнявате - ПИБ! Хим е много по-читава акция, но не пробутват търчи-лъжи на които ахмаците да вярват и да купуват. Той и Чичо е майстор в това, докато Хима са другата крайност. За мен като акционер е важно да са на печалба и да дават добри дивиденти, но не измислени чрез увеличение на капитала както някои балониери.
      Сравнението касаеше информацията, която се публикува на сайта и доколко може тя да бъде полезна на дребния акционер ...
      Това май касае много компании на БФБ или се лъжа ?
      Може ли някой да даде пример за съобщение към акционерите на българска компания което да съдържа нещо от сорта "..предупреждаваме акционерите, че поради очаквана слабост на резултатите....." или обратното "..предвид по-добрите очаквани резултати.."
      п.с. В момента нямам и от двете
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение
        ...но не измислени чрез увеличение на капитала както някои балониери.
        споменатите балонери май имат проблеми с надуването, не им стига въздуга вече

Коментар

• Намерихте с кого да я сравнявате - ПИБ! Хим е много по-читава акция, но не пробутват търчи-лъжи на които ахмаците да вярват и да купуват. Той и Чичо е майстор в това, докато Хима са другата крайност. За мен като акционер е важно да са на печалба и да дават добри дивиденти, но не измислени чрез увеличение на капитала както някои балониери.

Коментар

Ами да копират от страницата на ПИБ , например - пълна, полезна и прозрачна информация за инвеститора
            Как не им е дошло на ума ???

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение

Не е проблема да направят сайт или да назначат ДВИ, проблема е каква информация да качват на сайта и каква информация да дава ДВИ всеки ден, когато го изчистят този въпрос мениджмънта на драго сърце ще пусне сайта и ще даде телефон за контакти с ДВИ. Въпроса е дали искат да предоставят такава информация или не, и как да се селектира информационния поток за публиката, това не би трябвало да им е проблем при положение че имат бизнес сайтове и телевизия, но все пак трябва да се положат някакви усилия. В самия процес когато това се случи жадните за информация инвеститори сами ще бутнат цента до 4-5лв. стига дадената им информация да е достоверна. "Купувай при слухове продавай при новини" нещо такова беше май.
              Тъй ли ... това ли е проблема? нямало какво да пишат ?

Коментар

Това беше най-конструктивния ти пост досега - без сърказъм.
                За някои е плюене, но всъщност са факти... Всъщност затова цената е такава а не защото резултатите са толкова лоши...
                Запитвам се понякога дали е толкова трудно и скъпо да се направят стъпки в определена посока ...
                Ако целта е да се държи цената ниска , то тя е изпълнена с минимум усилия и средства ..
                Казва ли някой, смееш ли да питаш
                Не е проблема да направят сайт или да назначат ДВИ, проблема е каква информация да качват на сайта и каква информация да дава ДВИ всеки ден, когато го изчистят този въпрос мениджмънта на драго сърце ще пусне сайта и ще даде телефон за контакти с ДВИ. Въпроса е дали искат да предоставят такава информация или не, и как да се селектира информационния поток за публиката, това не би трябвало да им е проблем при положение че имат бизнес сайтове и телевизия, но все пак трябва да се положат някакви усилия. В самия процес когато това се случи жадните за информация инвеститори сами ще бутнат цента до 4-5лв. стига дадената им информация да е достоверна. "Купувай при слухове продавай при новини" нещо такова беше май.

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение

Господин Керезов донакъде е прав в случая. Химимпорт никога не са представяли програма за развитието на холдинга за следващите години. Всъщност никога не са казвали каквото и да е във връзка с развитието на бизнеса на Химимпорт в бъдещето.

Предлагам да питаме ДВИ на Химимпорт в случая, за да не гадаем кой какво на кого е обещавал. Някой да има контактите на ДВИ на Химимпорт? Не? Сериозно ли?!?!?! Ами нека да погледнем в сайта тогава и да видим какви са плановете на Химимпорт за следващите няколко години. Програма за развитие? Някакви новини? Нещо? Каквото и да е? Не? Сериозно ли?!?!?!

Затова България е на това дередже - хора като Ferry поставят неудобни теми пред ръководството на Химимпорт, вместо Ferry да си гледа работата и да не мъти водата повече, отколкото вече е размътена. Хората, които разбират от сериозен бизнес, хвалят Химимпорт (хвала, хвала на Химимпорт) а хората, които не разбират от бизнес само пишат някакви глупости за някакви сайтове и ДВИ-та. Ей, няма оправия в тази държава!

За неразбралите - това беше сарказъм! А Ferry е пич!
                  Това беше най-конструктивния ти пост досега - без сърказъм.
                  За някои е плюене, но всъщност са факти... Всъщност затова цената е такава а не защото резултатите са толкова лоши...
                  Запитвам се понякога дали е толкова трудно и скъпо да се направят стъпки в определена посока ...
                  Ако целта е да се държи цената ниска , то тя е изпълнена с минимум усилия и средства ..
                  Казва ли някой, смееш ли да питаш

Коментар

• Първоначално изпратено от Kerezov Разгледай мнение
                    Към Polki
                    Колега, когато цитираш някой, поне бъди точен.
                    мисля, че съм единствения в този форум който години наред пуска скрийн шот когато цитирам някого ................ ето ви точните думи които седят на 13-та страница в темата, но явно имате нужда да ви ги припомням през 12 страници

=============================

Първоначално изпратено от Kerezov Разгледай мнение
                    Както всичко в България, и БФБ се движи от слухове: " Чух, че един човек намекнакнал пред няколко други, че чул..." Ако наистина няма какво да коментирате, по - добре не се хабете да коментирате глупости. А ако Методий бъде така добър да сподели от къде е разбрал, че аз съм намекнал, ще го черпя... "една боза от 6 ст."
                    Привет, мистър Керезов. Ето изречението където намеквате за политиката относно дивиденти по обикновенните акции:

Първоначално изпратено от Kerezov
                    И накрая - тази година "Химимпорт"АД прави 10 год. на БФБ, а това води и до промяна на политиката по отношение на дивидента.
                    Понеже горния цитат може да се помисли за манипулиран затова ще постна и едно скрийн-шотче ................. От предпоследното изречение всички останаха с убеждението, че политиката относно дивидента върху обикновенните акции се променя и компанията ще започне да изплаща редовно дивидент. Сега обаче от вашата "боза от 6 стинки" разбирам, че целия форум ви е разбрал погрешно което ме навява на мисълта, че тазгодишния дивидент ще е последния който раздава компанията ви.

Що се отнася до "бозата от 6 стинки" .............. готов съм по всяко време да си я получа, но условието ми е наистина бозата с която ще ме почерпете да я купите наистина за 6 ст.

[ATTACH=CONFIG]n3235505[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]n3235505[/ATTACH]

================================================== ================================================== ====================

малко по темата:

този матросоDD който сте качили на абразурата за нищо не става и всеки негов неадекватен пост води до все по-голям спад на цената и доверието

приятелски съвет:

сменете му кабинета или поне му вземете компютъра ............. толкова неадекватна подкрепа не съм срещал...
                    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение

Споделям казаното, но съм останал с впечатление, че печалбата спря да пада и в последните отчети плавно се покачва?
                      до този момент годишната печалба не е преставала да пада вече 10 поредни години

ти гледаш някой тримесечен отчет и вече си мислиш, че нещата тръгват да се оправят, но аз сравнявам годишните консолидирани

въпреки добрите данни за Q1-2017 отчета за второто тримесечие показва, че няма да има "обръщане на вятъра" и през тази година, но за по-точни изводи трябва да изчакаме поне третия консолидиран отчет за 2017

прогнозата ми, че печалбата за 2017 ще е по-малка от предходната година остава в сила ............... тренда ще се запази, но поне се надявам спада да не е толкова драстичен както в последните години...

не е препоръка за покупко-продажба на акции на ХИМ
                      притежавам техни акции
                      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение
                        Тъжно е, когато чета мнения, от които си проличава, че все още има хора, които мислят, че е нещо нормално да хвалиш компанията, когато имаш акции и да плюеш компанията, когато нямаш акции. Още по-тъжно е, когато тези хора си правят заклчения дали някой е купил/продал, в зависимост от това какво пише този някой във форума.

Докато има такива хора, които живеят с нагласата и манталитета от късния комунизъм и ранната демокрация от 90-те, нищо добро не ни чака на БФБ...
                        Чудесно колега!!
                        Когато друг влезе в тона на вашата риторика изведнъж се обиждате ! Еее питам аз не е ли по-добре да се води конструктивен разговор, да се обсъжда и една и другата страна на монетата без хейтване, назидателно поведение и превземане ????

Спокойна вечер !

Коментар

• Тъжно е, когато чета мнения, от които си проличава, че все още има хора, които мислят, че е нещо нормално да хвалиш компанията, когато имаш акции и да плюеш компанията, когато нямаш акции. Още по-тъжно е, когато тези хора си правят заклчения дали някой е купил/продал, в зависимост от това какво пише този някой във форума.

Докато има такива хора, които живеят с нагласата и манталитета от късния комунизъм и ранната демокрация от 90-те, нищо добро не ни чака на БФБ...

Коментар

• Форума е за това всеки да си каже мнението и това е чудесно, че можем точно в този форум да го правим.
                            Не знам дали се осъзнава от повечето участници, че сайта, като част от медийната група е на мажоритара и той не се цензурира, което идва да покаже, че той приема чуждото мнение дори и негативно спрямо него да е.
                            Относно ИВан Давидов си спомням, че беше се хвалил тук във форума, че има над или около 100к бройки преди време ( по спомен). Очевидно нещо промени мнението му явно е продал и сега тактиката е друга .... :-))
                            Въпреки всичко смятам, че е много полезно да има критици и другомислещи.

Трудно ми е да разбера обаче, защо има толкова хейтърски настроени участници тук, а един конструктивен диалог винаги е много по-полезен от едно хаотично крякане и това като големи хора трябва всеки да го е разбрал.

Спокойна !

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение

какво е това плюене бе колега... доколкото си спомням, си беше купил апартамент благодарение на хим-а...
                              Ми а де , сега няма за Инфинити ...и лошото е че хима нищо не правят по въпроса
                              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение

какво е това плюене бе колега... доколкото си спомням, си беше купил апартамент благодарение на хим-а...
                                Иска още един. Ние също! Само с искане обаче не става.

Коментар

X