IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
    И това най-голямата стопанска структура в България?! Дали да не вземе се раздели като Хюлет Пакард, та дано потръгне.
    аз лично не бих разделял холдинга, а бих направил една оценка кои активи каква възвръщаемост ми носят след което щях да започна да продавам това което не носи печалба и не е свързано в синергия с други печеливши дружества

точно сега е момента да си продадат шкартото, че след година-две ще е късно за каквото и да е...
    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

натам отиват нещата

мда

след като Химимпорт изпадна чак на 5 позиция по пазарна капитализация на БФБ:

[ATTACH=CONFIG]n3249506[/ATTACH]

сега следва ново отстъпление:

И това най-голямата стопанска структура в България?! Дали да не вземе се раздели като Хюлет Пакард, та дано потръгне.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
        Преписвам го от темата ЦКБ - понеже касае директно ХИМ и защото г-н Керезов включва понякога в темата като се ангажира с конкретни отговори .
        кога е било това???

на мен ми се струва, че когато реши да отговаря той го прави уклончиво, а в последно време само го интересува дали е цитиран точно, но точен негов отговор не съм прочел никога и за нищо конкретно

например когато го пититаха "кога е преведен дивидента"?
        той отговори в цели три реда като два пъти повтори: "отдавна, отдавна"
        на следващия ден продължиха да му задават същия въпрос на който той отгори, че било сутринта ............. тоест няколко часа по-рано...

Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
        [И като всичко е ок защо никоя банка не раздава дивиденти ?.
        как никой?!?!?

българските банки с чужди мажоритари всяка година дават дивидент

[След като има излишен кеш не е ли той в "тежест" ?.
        не виждаш ли, че дивидента се дава в последния възможен момент ................. ако кеша беше в тежест тогава щяха да го дават на следващата седмица след ОСА

[Защо не се приложи обратно изкупуване на акции с цел подкрепа на цената и подобряване на ликвидността.
        много добре знаеш, че мажоритарите на Хим&Co не се интересуват от цените на акциите им, не ги интересува и ликвидността, не ги интересува пазарната им капитализация и т.н.

тях ги интересува БФБ само когато набират пари от миноритарите...

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение

Ха честито! На теб ли ти сипаха преди малко? Май ще можеш да се похвалиш с първата и може би единствена сделка за деня ....
          натам отиват нещата

мда

след като Химимпорт изпадна чак на 5 позиция по пазарна капитализация на БФБ:

Click image for larger version

Name:	top 5 pazarna kapitalizacia.jpg
Views:	1
Size:	96.2 КБ
ID:	3249506

сега следва ново отстъпление:

Първоначално изпратено от Profit.bg
          След 17 поредни тримесечия, в които неизменно бяха най-ликвидната емисия на Българска фондова борса, книжата на Химимпорт не са начело в това подреждане. Това става ясно от справка на база тримесечните бюлетини на борсовия оператор.

За периода 1 юли – 30 септември начело по ликвидност са акциите на Софарма АД. По позицията са осъществени 3106 сделки спрямо 2551 трансакции за Химимпорт.
          и още една справка:

За последните почти 2 месеца Софикс е паднал с 7% докато за същия период цените на акциите на Химимпорт са загубили 14%

не е препоръка - имам акции на хим

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение

Ха честито! На теб ли ти сипаха преди малко? Май ще можеш да се похвалиш с първата и може би единствена сделка за деня ....
            Няма да е единствената. Ще се купува още. Хима с една сделка за деня, как си го помисли!

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Споко бе. Имам много. С половината от дивидента купих. Утре другата половина и няма кво да коментираме повече.
              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Преписвам го от темата ЦКБ - понеже касае директно ХИМ и защото г-н Керезов се включва понякога в темата като се ангажира с конкретни отговори

http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...-s-187-248314/
                И като всичко е ок защо никоя банка не раздава дивиденти ?
                След като има излишен кеш не е ли той в "тежест" ?
                БНБ вече таксува свръхрезервите на банките с 0.6%
                http://www.capital.bg/biznes/finansi..._bankite_s_06/
                Защо не се приложи обратно изкупуване на акции с цел подкрепа на цената и подобряване на ликвидността.
                Въпросите ми са към ДВИ на ЦКБ и към мениджмънта на банката ... или собствениците
                п.с. Имам акции тук - с най-голяма тежест в портфейла ми .
                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

купи ли??? .......... нищо не казваш...

преди месец рева да ти дадат дивидента за да купиш на 1,75 защото те устройвала цената...

сега на 1,70 да не ти е скъпо
                  Споко бе. Имам много. С половината от дивидента купих. Утре другата половина и няма кво да коментираме повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
                    Ей тая тема трябва да стои най-отгоре!
                    купи ли??? .......... нищо не казваш...

преди месец рева да ти дадат дивидента за да купиш на 1,75 защото те устройвала цената...

сега на 1,70 да не ти е скъпо

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Не съм съгласен, на 18,09, сделките ми какво са на 1,64/65
                      и по-ниски цени ще видим скоро време ............... зависи колко на зор са продавачите тук...

не е препоръка - имам акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                        Дъното тук ще е когато се реши въпроса с висящия пакет при Софарма.
                        еб@си и флагмана дето чака да свършат продавачите по останалите позиции в софикса за да отлепи

Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                        Няма как, на малкото ни пазарче големите акции са в някаква степен като скачени съдове...
                        скачени, скачени ........... колко да са скачени?

бих казал, че са полускачени защото другите като катерят тук се пълзи, а другите като тръгнат надолу тук се сгромолясва хим-чето

Коментар

Няма как, на малкото ни пазарче големите акции са в някаква степен като скачени съдове...
                          +1

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Така е Батя, едва ли ще видим ръст до като не се реши проблема с пакета при фармата. Толкова ни е плитък и слаб пазара, и за съжаление всяко едно голямо излизане стопира всичко.
                            Да! И нашата работа е да се възползваме от тези дефекти, а не да мрънкаме и да се вайкаме. Аз съм много доволен от пазарчето ни, за тия 16 г. през които играя на него

Коментар

• Ами то такива големи излизания... имаше и преди години... и софка... спука всички гуми...

Коментар

Така е Батя, едва ли ще видим ръст до като не се реши проблема с пакета при фармата. Толкова ни е плитък и слаб пазара, и за съжаление всяко едно голямо излизане стопира всичко.

Коментар

Working...
                                X