IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• По скоро .... те се омазаха с темата

Коментар

• Тази акция е свръх подценена, но тролчетата без акции омазаха темата.
      Last edited by RUBLA; 03.10.2017, 21:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от DD Разгледай мнение

............кажи ми моля те една компания на световния капиталов пазар, която гарантира капиталова печалба!!!
        Господа инвеститори, спекуланти превърнали сте се в обикновени ревльовци! Трудно ми е да повярвам в какви деца сте се превърнали!
        От последните постове разбирам няколко неща:
        1. Искате мажоритара да ви гарантира капиталова печалба
        2. Искате компанията да плаща дивидента когато на вас ви е кеф, ако може преди да има временен спад в цената на акциите и ако може преди да отидете на почивка на море в Гърция.
        3. Говорите за някакви манипулации с няколко на брой акции и всякакви безумни намеци, граничещи с приказки от 1001 нощ.

Хайде сега малко реализъм дори и през моя поглед, никой не моля или задължавам да се замисли дори върху думите ми!

1. Седем годишна привилегирована акция изплатен дивидент за периода - 17 750 000@7= 124 250 000 лева
        2. От две години Химимпорт изплаща прогресивен дивидент и по обикновените книжа ( споделя печалбата с акционерите си).
        - за 2015г -10 784 082 лева
        - за 2016г 12 940 898 лева
        3. Най-ликвидната компания на борсата за последните 6 месеца има изтъргувани 11 038 730 акции за близо 20 млн. лева, това прави близо 33% от free flout-a на компанията сменя собственика си само за 6 мсеца.

Всичко написано по-горе са факти и всеки може да ги провери или сметне.
        Ако спрете да се държите поне за малко като деца, и разбира се приемете цифрите по-горе сами ще стигнете до извода, че компанията е голяма за БФБ.
        Аз лично виждам решение в листването на Химимпорт на по-голяма борса в Европа.
        Обратно изкупуване не смятам, че е удачен вариант, защото ще свие free flout-a и ще намали значително ликвидността, което би било стъпка в грешната посока.

Спорна на всички !
        + 111
        Абсолютно вярна и отлично формулирана мисъл.......( не е оценка, а констатация )

Поздрави !

Коментар

Полки кажи ми моля те една компания на световния капиталов пазар, която гарантира капиталова печалба!!!
          Господа инвеститори, спекуланти превърнали сте се в обикновени ревльовци! Трудно ми е да повярвам в какви деца сте се превърнали!
          2. Искате компанията да плаща дивидента когато на вас ви е кеф, ако може преди да има временен спад в цената на акциите и ако може преди да отидете на почивка на море в Гърция.
          3. Говорите за някакви манипулации с няколко на брой акции и всякакви безумни намеци, граничещи с приказки от 1001 нощ.

Хайде сега малко реализъм дори и през моя поглед, никой не моля или задължавам да се замисли дори върху думите ми!

1. Седем годишна привилегирована акция изплатен дивидент за периода - 17 750 000@7= 124 250 000 лева
          2. От две години Химимпорт изплаща прогресивен дивидент и по обикновените книжа ( споделя печалбата с акционерите си).
          3. Най-ликвидната компания на борсата за последните 6 месеца има изтъргувани 11 038 730 акции за близо 20 млн. лева, това прави близо 33% от free flout-a на компанията сменя собственика си само за 6 мсеца.

Ако спрете да се държите поне за малко като деца, и разбира се приемете цифрите по-горе сами ще стигнете до извода, че компанията е голяма за БФБ.
          Обратно изкупуване не смятам, че е удачен вариант, защото ще свие free flout-a и ще намали значително ликвидността, което би било стъпка в грешната посока.

Спорна на всички !
          Здравей !

С удоволствие чета редките ти мнения.
          Мисля ,че този път малко си прекалил с обобщението "обикновени ревльовци".
          Естествено има всякакви във форума (нивото на Инвестор .бг стана доста ниско }, но засега това е единствения сайт ,където можеш да размениш мнения по икономически и борсови теми в България.
          Относно дивидента при Хим - 2 мнения няма - това е най-положителната новина от компанията в последните 2 години.
          Относно листването на Хим навънка - малко е спорен ефекта , ако се гледат резултатите на Софарма и Еврохолд във Варшава.
          Може би ако ЕТФ-а успее да пробие в Лондон или Франкфурт да се получи нещо ,ама ...и там инвеститорите ще искат вода от извора.
          Вече 2- 3 години има слухове за напускащи инвеститори - дали листване навън ще промени намеренията им или ще се търсят други ?
          При всички случаи дразнещото при Хим -а е липсата на достатъчно инфо за дейността си - за да защити позициите си на един от пазарните лидери на БФБ и затова се пораждат редица спекулации по темата.
          Имаше обещание за ново ДВИ и повече информация за холдинга и дъщерните дружестава , ама засега нищо ново.

Другото неразбираемо е защо групата при тази огромна активност на БФБ за едни дъщерни е майка ,а за други - мащеха.

Поздрави !

Коментар

...

...
            Любопитно би било да се разсъждава върху ефекта на бъдещо такова действие. Аз също смятам, че би имало положителен ефект върху компанията.

Коментар

Разбирам, това което казваш PIMP, но вие мисля, че не разбирате.
              По риториката усещам, че вие вините мажоритаря, че цената на борсово търгуваната акция не се е повишила спрямо индекс или други книжа за съответен период от време.
              Е колеги кой мажоритар и на коя компания листвана някъде в света гарантира капиталова печалба???
              Можете да вините мажоритар за лоша сделка, лошо управление или каквото друго се сетите, но да изисквате някаква корелация с индекс или други книжа и на база на това говорите за разочарования не мисля, че това е сериозно що се отнася за инвестиции на капиталовите пазари!
              Инвестиция, изход от позиция или въздържание от инвестиция в дадена компания е решение на всеки участник на пазара съответно той носи печалбата, загубата или пропуснатите ползи от своето решение.

Колеги мисля, че вървите в грешна посока.

Спорна !
              Аз лично не търся вина в никой, както и никой не ме държи на сила на капиталовия пазар, споделям произхода на разочарованието на инвеститорите и давам примери с други компании и мажоритари. Форума е за обмяна на мисли и мнения и като такъв съм изложил моите, без да претендирам за правота, още по-малко да търся отговорност и вина, просто споделих факти. Успех на всички инвеститори не само на тези в Химипорт.

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
                Например за същия период, който съм цитирал Доверие и Еврохолд може да видите сами каква доходност са донесли на акционерите си
                Разбирам, това което казваш PIMP, но вие мисля, че не разбирате.
                По риториката усещам, че вие вините мажоритаря, че цената на борсово търгуваната акция не се е повишила спрямо индекс или други книжа за съответен период от време.
                Е колеги кой мажоритар и на коя компания листвана някъде в света гарантира капиталова печалба???
                Можете да вините мажоритар за лоша сделка, лошо управление или каквото друго се сетите, но да изисквате някаква корелация с индекс или други книжа и на база на това говорите за разочарования не мисля, че това е сериозно що се отнася за инвестиции на капиталовите пазари!
                Инвестиция, изход от позиция или въздържание от инвестиция в дадена компания е решение на всеки участник на пазара съответно той носи печалбата, загубата или пропуснатите ползи от своето решение.

Колеги мисля, че вървите в грешна посока.

Спорна !

Коментар

• Ако тенденцията с изплащане на прогресивен дивидент продължи и Холдингът качва регулярно информация какво се случва и в какво състояние е, цената сама ще намери мястото си, което е много далеч от 1,70-80. И ще е добра награда за дългосрочните инвеститори тук. Аз съм оптимист и се надявам в определен момент и ЦКБ да пусне някоя стотинка...
                  Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

Коментар

• Например за същия период, който съм цитирал Доверие и Еврохолд може да видите сами каква доходност са донесли на акционерите си

Коментар

• на 08.12.2016 цената беше достигнала 1,77лв на 02.10.2017г цената е почти същата, та инвеститорите от този растеж на Софикс почти нищо не усетиха от Хима, та затова са недоволни от инвестицията си, да взеха малко дивидент, но това явно не ги утешава. От друга страна виждат как чичо Оги се включва активно в търговията на Софарма и Доверие ОХ, вижда се оценката и цената на ПИБ къде е, а ЦКБ не е с по-лоши показатели но това не помага на цената, та като цяло хората са леко разочаровани от групата Химимпорт.

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

скоро няма да видим двата лева при ХИМ-а ................. да припомня, че за последен път акцията струваше 2 лева когато събориха КТБ преди 3 години и половина...

тогава софикса беше 550 пункта

сега софикса стигна 730 точки, но ХИМ-а така и не можа да докосне 2-та лева

не виждам голяма вероятност да се пробие тази съпротива в обозримо бъдеще

не е препоръка за покупко-продажби на ХИМ .......... все още притежавам от тези акции...
                        Полки кажи ми моля те една компания на световния капиталов пазар, която гарантира капиталова печалба!!!

Спорна на всички !

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение
                          Нека видим как няколко малки, жалки и безизвестни компанийки са си направили сайтовете за връзка с инвеститорите:

Google

Apple (вижте и FAQ секцията им)

IBM

Сега нека погледнем в сайта на Химимпорт:

Информация за инвеститорите

Браво, така се прави! Хвала, хвала на Химимпорт!
                          за какво им е сайт?!?!? а и какво ще пишат в него? публикуват си отчетите и друго не ги интересува... не ги интересуват нито да прилекат нови инвеститори, нито ги интересува защо бягат онези които години наред им вярваха...

не ги интересува и цената на акцията ............... кой инвеститор ще вкара пари в дружество което ясно заявява, че не го интересува цената на акцията? все пак един брокер който управлява фонд трябва да показва резултати от инвестицииите, нали? а тези мизерни под 3% които дадоха като дивидент миналата седмица през тази може да се загубят от капиталова загуба...

за какво говорим изобщо и защо си губя времето се чудя ............... сигурно и други си задават тези въпроси...
                          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                            [ATTACH=CONFIG]n3245038[/ATTACH]

А програмиста им се е поосрал с копи-пастето на заглавията от предната година
                            де да беше копи-пейста само на заглавията...

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
                              не са решли, не са направили манипулациите с няколко бройки да я изстрелят в космоса
                              я, разкрий каква е тайната -> как с акции изтрелваш цената в космоса ................... винаги съм си мислил, че цената се повишава когато има кеш...

явно си овладял други техники откакто не търгуваш на скапаното БФБ

Коментар

• Click image for larger version

Name:	име.jpg
Views:	1
Size:	23.3 КБ
ID:	3245038

А програмиста им се е поосрал с копи-пастето на заглавията от предната година
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Working...
                                X