NYSE= "тука има, тука нема"
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
виждате след спада какви двойни и тройни дъна са се образували и подходящ момент за стригане на мечета 39554 ----- 39854
https://ibb.co/CpC9YSfVPip master
Коментар
� -
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
Мисля, че основните причини за срива в момента са 2:
- последните 1,2 месец има рекортни импорти в САЩ, съответно рекортно количество изтичане на долари (запасяване преди митата)
- политически и психологирески - има рекортно излизане от инвестиции в долари, основно от Европа.
И двете причини са временни и след като преминат ще има отскачане обратно на двойките eur/usd, usd/chf, като се поуспокоят пазарите и usd/jpy
И че не е временно, защото ако Щатите не позволяват, а Европа позволява, то защо да е временно?
...в добавка към това, което си посочил разбира сеLast edited by TkilataII; Днес, 17:12.
Коментар
� -
ГЛЕЙ ГЛЕЙ КВИ ОБЕЕЕЕЕЕЕЕЕМИ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА НА НАСДАКА И СИПА
ОЛЕ БОЖЕ ДОРИ ИЗМИСЛЕНИЯ КОВИД И ИЗМИСЛЕНАТА ПУТ............А ВОЙНИЧКА БЛЕДНЕЯТ
СКОРО ИЗРИВАНЕТО ПОЧВА
ИСКАМ САМО ДА КУПУВАТЕ
Last edited by the architect; Вчера, 23:23.
Коментар
� -
Баси... един едноминутен бар 120 ... отново предупреждение от брокера че изменят маржините на индексите ..за Е-Мини Дов Jones е към 25 пъти ...тва за инттра дай и ето перфектният Технически анализ .... след падът днес от локалното дъно за което писах днес се вижда невъзможност да се отбележи ново дъно ...цената поема нагоре ...само дето входът е много закъснял и е поне 300 тика по надоле ..щот чета за износа и вноса за които много ме е грижа
https://ibb.co/1tzHv0cdзабравих да пиша ..очквам нов връх от вчерашния затва оставяме позицията така слага се нулев стоп и гасим платформата ..
Last edited by trade; Вчера, 21:09.Pip master
Коментар
� -
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
Мисля, че основните причини за срива в момента са 2:
- последните 1,2 месец има рекортни импорти в САЩ, съответно рекортно количество изтичане на долари (запасяване преди митата)
- политически и психологирески - има рекортно излизане от инвестиции в долари, основно от Европа.
И двете причини са временни и след като преминат ще има отскачане обратно на двойките eur/usd, usd/chf, като се поуспокоят пазарите и usd/jpy
Коментар
� -
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениекакто бях писал, продал съм EUR и CHF и купил USD. За сега съм на загуба, но не се отказвам, нека поразсъждаваме! Ето причините:
- очертава се с митата търговският дефицит на САЩ да намалява, т.е. по-малко долари навън.
- инфлацията там да е по-висока в сравнение с ЕС и Швейцария -> по-високи лихви и по-висока доходност на долара.
- САЩ ще затягат финансите, ЕС(а и Шв., те имат нисък дълг и могат да си го ползволят) ще ги разпускат, повече харчове за стимулиране на икономика, на ръба на рецесия, и въоръжаване -> доларите намаляват, другите -увеличават.
- привличане на чужди инвестиции за изграждане на производства в САЩ за избягване на мита -> ще се търсят долари
Нещо не се сещам доводи за обратната теза, освен че нещо е бил казал Бесен, но какво точно не знам? Защо ако е по-слаб доларът по-лесно ще се изплаща дълга?
+ когато искаш да намаляваш инфлацията ще се стремиш към силна валута, за да няма привнесена от вън, като искаш да увеличиш инфлацията - обратното. Тук имам предвид чисти манипулации на централните банки.
Коментар
� -
Аве Ман-ове ...нали ви казах скъсявайте ДОВ и си свиркайте ... то направо си трепери цялата графика за надоле . направо вибрира ...днес цял ден пада и продължава ..39150 селлл ----- 38740 ...кви дългове кви 5 лева ..Терзиев аз кво ти казах че Еврото ще расте
https://ibb.co/cKxgJhvZPip master
Коментар
� -
позиция пусната вчера след силното движение нагоре ..червената линия е локално дъно образувано от ИНДЕКСА на 14 март ....при достигането му цената започва да върви надолу ...тоест локалното дъно вече е съпротива .... досега близо 1000 тика и я затварям
https://ibb.co/S4r5R1ppPip master
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнениеcontent://com.android.chrome.FileProvider/images/screenshot/17442977443461063442179.jpg
https://www.forex.com/en-us/news-and...the-us-dollar/
При 10 процента лихви по трежърите че падне едно лесно изплащане на дълга ум да ти зайде.
Реинвестора е прав в един момент САЩ ще заприличат на Латиноамериканска държава.
Сегашната ситуация с митата наподобява отказването на САЩ от златният стандарт по времето на Никсън което също доведе до глобални сътресения които продължиха повече от десетилетие
На линка от горната графика се вижда курса на на долара по време на управлението на демократи и републиканци , Като кризите в повечето случаи съвпадат с управлението на републиканците и съответно е доста мечо за долара.
А Чичко Тръмп не е баш републиканец по скоро мяза на Чавес.
Съзнавате ли, че САЩ са единствените в целия свят, които могат да си позволят и 100% лихви по ДЦК. Няма да им е никак приятно естествено, но истинският погром ще е извън САЩ. При тези, които не могат да печатат долари.
Коментар
� -
content://com.android.chrome.FileProvider/images/screenshot/17442977443461063442179.jpg
https://www.forex.com/en-us/news-and...the-us-dollar/
При 10 процента лихви по трежърите че падне едно лесно изплащане на дълга ум да ти зайде.
Реинвестора е прав в един момент САЩ ще заприличат на Латиноамериканска държава.
Сегашната ситуация с митата наподобява отказването на САЩ от златният стандарт по времето на Никсън което също доведе до глобални сътресения които продължиха повече от десетилетие
На линка от горната графика се вижда курса на на долара по време на управлението на демократи и републиканци , Като кризите в повечето случаи съвпадат с управлението на републиканците и съответно е доста мечо за долара.
А Чичко Тръмп не е баш републиканец по скоро мяза на Чавес.Last edited by Майстора233; Вчера, 18:31.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Това беше наратив, когато избраха Тръмп. Сега стана ясно, че Щатите ще се самоизолират. Виж какво се случи с британския паунд след Брексит. И най-вече пазарите на облигации не вярват много на обещанията за разумна фискална политика, вижда се къде скочи доходността по 10 годишните трежърита. Лека полека САЩ отиват към поведение на emerging market. Ще пада долара дългосрочноLast edited by petyob; Вчера, 18:14.
Коментар
�
Коментар