Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЗначи от 01.02 да чакаме новата "прогноза"
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
Слизане под 5700 ще потвърди прогнозата,а месечно затваряне над 6100 ще я направи невалидна.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнениеDanetha го срива от няколко години, до сега е сбъркал с около 100%, и това дори не е най-лошата му прогноза.
Не бъдете като danetha
месеца кени траша не знаеше какво е SP500 ,пояснявам.Слизане под 5700 ще потвърди прогнозата,а месечно затваряне над 6100 ще я направи невалидна.
https://tvc-screenshots.investing.co...15da8ebb84.png
Last edited by danetha; 16.01.2025, 08:28.
Коментар
-
И продължаваме с темата:
British spirits giant Diageo Plc, one of the world's largest drink makers, has seen its London-listed shares nearly halved over the past three years as cash-strapped consumers dial back alcohol spending. The company recently reported its first global sales decline since 2020. Goldman analyst Jack McFerran told clients Tuesday that "there is no sign of a bottom, with risks still skewed to the downside."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
Сега са космосът и роботите. За следващите поне 20 години.
Сега събирам пари за ракета през темата геном, с фокус ILMN. Днес е добре, както би казал колегата
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от TkilataII Разгледай мнениеПо принцип форумът ни е доста слабичък, но съм сигурен, че има поне тази базова способност да прецени, кога някой сектор от икономиката става интересен за инвестиране. Така беше 2011-12 година с полупроводниците, 2015-16 с металите и енергията, а през март 2020 откривайки VIX над 90 беше категоричен по целия широк пазар. Въпросът е каква част от работата е да открием, че компаниите от еди кой си отрасъл са паднали с 50%? Според мен - много малка. Искам още.Last edited by Никола20; 13.01.2025, 18:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от TkilataII Разгледай мнениеНа мен също ми е интересен (вече) алкохола.
Но само преди 2-3 години Brown-Forman Corp ми се струваше много скъпо оценена (при P/S>10). Сега вече, след около 60% спад от върха ми се струва нормално оценена. Защо да я купувам сега? Още повече, че аргументът "Младите не пият" е валиден. Не трябва ли аргументът първо да отпадне? за да направим позиция.
Друг е въпросът дали всъщност това е основната причина за спада в сектора. Защото спада вече се разшири и при храната.
Вижте какво става с General Mills, Kraft Foods, Nestle. Там също пазара си измисли причина. "Дебелите не искат многократно преработвана храна"
Интересна е и козметика: Есте Лаудер, Улта, дори Елф. Там не знам каква е причината. (Имам малка позиция във EL)
Ами дрехите и обувките. Феновете на Найк вече плачат. (Имам малка позиция във VFC)
Аз предполагам, че има някаква обща причина която гази и 4-те сектора, засегнати по-горе и въобще целия потребителски пазар.
И много ми се ще да я открия преди по сериозно да вляза в сектора, защото ако това е положението по време на силен потребител, то когато потребителите го закъсат ще стане още по-лошо.
Въпросът е: Какво търсят големите инвеститори? (инвестиционни фондове, пенсионни фондове, управляващи големи частни портфейли и т.н.)
До онзи ден търсеха отлична възвръщаемост, но обединена със сравнителна сигурност. Малко повечко тех (риск), малко дивидентни (малък риск), малко бонове (почти никакъв риск) и те така.
Обаче се натрупаха много, ама много пари. И продължават да прииждат всеки месец.
Отговорът е: Бърза и голяма печалба. Разбирай поне по 100% годишно, като минимум. И оттам вече идват подвъпросите в кои сектори би имало такава и в кои сектори въпросните слонове искат да има такава възвръщаемост.
При положение, че можеш да спечелиш 100% от MSTR, LUNR, BTC и подобни (за няколко месеца), за какъв ... да купуваш смотани 5% дивидентни акции на компании, които правят капиталова по още толкова на година?
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
Мумичетат мислят, че тази възможност е очарователна, обаче само за биковете!
По-вероятен е песимистичния сценарий - срив на СИПа, паническо бягство от по-рискови към по-сигурни активи, трудно набиране на нов капитал, а Тръмпи с голи ръце ще гаси пожари в задния си двор, и хич няма да му е до приватизация...
Разбира се, мумичетата сега така мислят, обаче утре сутринта може съвсем друго да мислят...
Наздраве!!!
Danetha го срива от няколко години, до сега е сбъркал с около 100%, и това дори не е най-лошата му прогноза.
Не бъдете като danetha
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеМумчета и мумичета какво ще кажете за таз възможност...
https://www.bloombergtv.bg/a/2-novin...parva-zapochva
По-вероятен е песимистичния сценарий - срив на СИПа, паническо бягство от по-рискови към по-сигурни активи, трудно набиране на нов капитал, а Тръмпи с голи ръце ще гаси пожари в задния си двор, и хич няма да му е до приватизация...
Разбира се, мумичетата сега така мислят, обаче утре сутринта може съвсем друго да мислят...
Наздраве!!!
- 1 like
Коментар
Коментар