IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    Панда, тука почваме някаква сюрреалистичен спор. Защо да става водеща икономика??? Китай е водеща икономика, ама нямам никакво намерение да ги пазарувам.

Бразилия е нискорисков залог със средна към добра перспектива за печалба. Виждам го едно 30-50% до края на годината. Да се случи това, няма никаква нужда икономиката им да се разширява. Спокойно може да се свие и пак да изкараме добри пари. Айде, ще си направя труда да изброя + причини:

1. експортна икономика с местна валута, която се обезценява
    2. големите им компании оперират огромни бизнеси в САЩ или поне притежават сериозен дял - jbs, vale, ambev, embraer, банки дори. Т.е. приходи в доларес.
    3. отрязването на Китай от Запада и смъртта на Европа е страшен катализатор за ЛАТАМ региона - заплатите в Бразилия са наполовина на тези в Китай, а енергията пак е евтина.
    4. Суровините, както самият ти каза, са основно перо. Според мен сме близо до дъното там. Колко още може да слиза зърното например? Т.е. тук е по-вероятно да сме нагоре, отколкото надолу.
    Какво става ако суровините се сурнат до нивата от 2016 покрай Китай? И тези огромни бизнеси, които си дал като пример, могат също да се сгромолясат покрай пазара. Чувал ли си за Кайзер? Класика от Питър Линч - от 0:37

https://www.youtube.com/watch?v=JVvwCkB-JLE

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
      Де да знам като от Китай няма надеждни данни. Но Бразилия разчитат основно на износ на суровини и внос на продукти с висока добавена тойност. Така не се става водеща икономика, особено с лихвен процент над 12%, който смятат да вдигат още
      Той мисли,че нещо щом е падало 13 год,точно през 14-тата ще почне да расте,понеже той е купил
      Но ако върнеш няколко странци,няколко десетки страници или няколко стотици страници в тази тема ще откриеш все едно и също.
      "лови" такива падащи ножове и после ги носи на загуба с месеци и години.Едно единствено дъно бе хванал наскоро и продаде за 5-6%,а то тъкмо избухваше нагоре.
      От 50 падащи ножа,успешни са му само 1-2 ,като там не максимизира печалбата си ,а излиза много рано.
      Тази трейдинг "стратегия" съчетана с това че е и дей "трейдър", трябва да ти говори много...
      Last edited by X_Y; 05.01.2025, 11:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
        Обаче 20+ годишните бондове няма накъде да вървят, освен нагоре.
        2,10,30г също.Всичко катери,докато ФЕД сваля лихвата ! Много голям знак,но пишман инвеститорчета като Николайчо,Асенчо и Ватника зареждат и то дългосрочно.

Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
        Абе момчета инвестирайте в УСА. . Смятам, най-сериозно, че и тази година пазарите ще продължат да катерят. Деца, инвестирайте в най-големия, ликвиден, дълбок и широк пазар на земята и спете спокойно. По важно от здрав сън нема, от мен да го знаете.

Тези неща нищо ли не ти говорят

Last edited by danetha; 05.01.2025, 20:28.

Коментар

• СИПа и той още не знае накъде иска да ходи.
          Обаче 20+ годишните бондове няма накъде да вървят, освен нагоре.

Коментар

• То аз си признах, че едно sqqq преди няколко години щеше да ми реши проблемите. Ама така няма да има какво да пишем по форумите. Иначе вече си казах кратката прогноза:

НЕУМОЛИМ пълзеш нагоре
            Но в никакъв случай не бих взимал spy. По-скоро нещо с равна тежест тип rsp или дивидентно.

Коментар

• Абе момчета инвестирайте в УСА. Над 100 годишна статистика го потвърждава. Смятам, най-сериозно, че и тази година пазарите ще продължат да катерят. Тия frontier markets са пълен шит. Помните ли Азиатската криза от 1998? Аз я помня, дори я учихме в университета. Тогава Азиатските тигри направо им разказаха играта. Терзо трябва само едно затягане на конвертирането на реала към доларес и ще си изгубиш инвестицийката. Деца, инвестирайте в най-големия, ликвиден, дълбок и широк пазар на земята и спете спокойно. По важно от здрав сън нема, от мен да го знаете.
              Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Панда, тука почваме някаква сюрреалистичен спор. Защо да става водеща икономика??? Китай е водеща икономика, ама нямам никакво намерение да ги пазарувам.

Бразилия е нискорисков залог със средна към добра перспектива за печалба. Виждам го едно 30-50% до края на годината. Да се случи това, няма никаква нужда икономиката им да се разширява. Спокойно може да се свие и пак да изкараме добри пари. Айде, ще си направя труда да изброя + причини:

1. експортна икономика с местна валута, която се обезценява
                2. големите им компании оперират огромни бизнеси в САЩ или поне притежават сериозен дял - jbs, vale, ambev, embraer, банки дори. Т.е. приходи в доларес.
                3. отрязването на Китай от Запада и смъртта на Европа е страшен катализатор за ЛАТАМ региона - заплатите в Бразилия са наполовина на тези в Китай, а енергията пак е евтина.
                4. Суровините, както самият ти каза, са основно перо. Според мен сме близо до дъното там. Колко още може да слиза зърното например? Т.е. тук е по-вероятно да сме нагоре, отколкото надолу.

Коментар

Много сладко, обаче грешно. Слабо ти е макрото. Е двете твърдения са твърдо не.

Но да не сме на ниво казал рекъл... Къде виждаш дъното при Бразилия? Пак повтарям - това е най-безрисковият подобен залог и за мен сме на дъно. Аз лично добавям и съм сложил по-големи поръчки на -10%.
                  Де да знам като от Китай няма надеждни данни. Но Бразилия разчитат основно на износ на суровини и внос на продукти с висока добавена тойност. Така не се става водеща икономика, особено с лихвен процент над 12%, който смятат да вдигат още

https://www.investing.com/news/stock...s-93CH-3789802

In response to these economic conditions, Brazil's central bank raised interest rates to 12.25% this month. The bank also indicated plans to extend its tightening cycle, pushing the benchmark Selic rate to its highest level in eight years.

Driving these changes are rising food costs, particularly for meat, and inflation in the service sector, which exceeds the 3% target. Additionally, a weaker Brazilian real is increasing pressure on industrial goods prices.

https://www.aljazeera.com/news/2024/...nd%20medicines.

China is Brazil’s largest trading partner overall, with two-way commerce exceeding $160bn last year.

The South American country sends mainly soybeans and other primary commodities to China, which in turn sells Brazil semiconductors, telephones, vehicles and medicines.
                  destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Бразилия зависи от Китай, Колумбия е шит
                    https://seekingalpha.com/symbol/GXG?s=gxg&source=search
                    Много сладко, обаче грешно. Слабо ти е макрото. Е двете твърдения са твърдо не.

Но да не сме на ниво казал рекъл... Къде виждаш дъното при Бразилия? Пак повтарям - това е най-безрисковият подобен залог и за мен сме на дъно. Аз лично добавям и съм сложил по-големи поръчки на -10%.

Коментар

Аз очаквам волатилност, но и НЕУМОЛИМ пълзеш нагоре. Всичко бяга от Европа, а Китай и Русия са де факто недостъпни за западния капитал. Очаквам не паритет, а сгромолясвана еврото спрямо долара.

За благородните метали не знам. Знам, че не бих заложил срещу тях. Знам, че миньорите не са най-добрата инвестиция, но са чудесна игра.

За първото тримесечие на 2025та залагам тлъсто ни лодките. Чудно съотношение риск/печалба, но не е безрисково.

Безрисков виждам на тези нива залогът на Бразилия и донякъде Колумбия.

И пак най-сериозният риск не е участието в играта, а законодателни промени и капиталови ограничения. На мен ми се наложи 2024та да закрия акаунта в Тейсти именно поради тази причина. Когато дойде сходен имейл от ИБКР ще ми трябва валериана.
                      ​​​​​
                      Бразилия зависи от Китай, Колумбия е шит
                      https://seekingalpha.com/symbol/GXG?s=gxg&source=search

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Пак ли?
                        Каква риба по точно си утрепал Връщам темата няколко страници с уроците ми към теб и виждам, че във всичките ти позиции ,включително CVE и TRMD си вътрешна гума....Нашия обаче бил утрепал пазара видиш ли Ще фалираш накрая акулите от Wall Street момче
                        Благодаря!
                        ​​​​

Коментар

Утепах рибата. Шорт сквирт на почти всичко, дето държа. Сичкото лодка, миньор, нафта, тръба се спъна да тича нагоре. Само въглените се назлъндисват малко. Яко колци продавахме днес.
                          Пак ли?
                          Каква риба по точно си утрепал Връщам темата няколко страници с уроците ми към теб и виждам, че във всичките ти позиции ,включително CVE и TRMD си вътрешна гума....Нашия обаче бил утрепал пазара видиш ли Ще фалираш накрая акулите от Wall Street момче
                          Last edited by danetha; 04.01.2025, 09:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                            Продадох HPQ днес. 22% ръст за година и 3 месеца. Пълна мизерия. Отворих позицията заради дъртия, той избяга, аз останах ама сгреших. Следващата седмица ще купувам TRMD. Не моа ги чакам още да падат.... Терзо подходящ момент ли е да пазарувам TRMD според теб? Имаш ли HAFN?
                            Е, то вече паднаха, що не взе миналата година. Хафниа не успях хубаво да я хвана и имам 200 парчета само, но на самото дъно са. Много TRMD на средна 21, достатъчно D'amico в Милано на центове от дъното и 2/3 Fro на 15. Sfl на 9,60. Отделно dht малко от едно време още.

Торм - най-голям ръст чакам, но има и повечко риск. fro и са по-ниско рискови, а sfl е почти без риск, но с нисък таван.

Аз държа на ликвидност и не толкова на дивидентите.

... Плашещо е колко съм навътре в лодките. И това само нафтата, а имам и яко стар бълк

Коментар

• Продадох HPQ днес. 22% ръст за година и 3 месеца. Пълна мизерия. Отворих позицията заради дъртия, той избяга, аз останах ама сгреших. Следващата седмица ще купувам TRMD. Не моа ги чакам още да падат.... Терзо подходящ момент ли е да пазарувам TRMD според теб? Имаш ли HAFN?
                              Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Аз очаквам волатилност, но и НЕУМОЛИМ пълзеш нагоре. Всичко бяга от Европа, а Китай и Русия са де факто недостъпни за западния капитал. Очаквам не паритет, а сгромолясвана еврото спрямо долара.

За благородните метали не знам. Знам, че не бих заложил срещу тях. Знам, че миньорите не са най-добрата инвестиция, но са чудесна игра.

За първото тримесечие на 2025та залагам тлъсто ни лодките. Чудно съотношение риск/печалба, но не е безрисково.

Безрисков виждам на тези нива залогът на Бразилия и донякъде Колумбия.

И пак най-сериозният риск не е участието в играта, а законодателни промени и капиталови ограничения. На мен ми се наложи 2024та да закрия акаунта в Тейсти именно поради тази причина. Когато дойде сходен имейл от ИБКР ще ми трябва валериана.
                                ​​​​​

Коментар

Working...
                                X