IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Така като те слуша човек ще каже че си милиардер търгуваш от десетилетия,а не човек които само преди 2 месеца питаше отчаяно по форумите коя акция да купел
    Милиардер не съм, но в сравнение с такива като теб съм доста заможен

Питах (преди доста повече от 2 месеца) за конкретни ETF, които следят SP500 и получих бърз и адекватен отговор (не от теб, разбира се).

ще повторя, аз не си изкарвам парите с търговия на фондовите борси (и слава богу).
    Last edited by X_Y; 06.01.2025, 16:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
      До сега само съм спечелил.
      Ти кажи как SXR се размина с безкомромисната ти прогноза от 430 евро
      Между другото, имам скрийншот, ако твърдиш че не е истина можем да се обзаложим, въпреки че надали мога да взема кой знае какво от теб.
      Я си спечелил 50$,я не и първите ти два месеца беше под вода
      И нали ги бях изтрил
      Търсил си и ти като другите 2 седмици какво съм писал и кога.
      Я изрецитирай наизуст какво съм писал на 25 май 2023?
      Last edited by danetha; 06.01.2025, 16:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
        Усреднявам с периодични покупки и движенията на цените краткосрочно не ме вълнуват много.
        Дори малко се набутах, че забавих едно от плащанията понеже слушах безпарични философи..
        Дългосрочната ми цел е да бия инфлацията, може и с малко.
        Имам бизнес и други активи, за разлика от сиромасите тук, които се надяват да ритнат сиромашията с търговия на борсата
        ПС: всички покупки са ми на нива с минимум 10% по-ниски от сегашните.
        Така като те слуша човек ще каже че си милиардер търгуваш от десетилетия,а не човек които само преди 2 месеца питаше отчаяно по форумите коя акция да купел
        Last edited by danetha; 06.01.2025, 16:23.

Коментар

Николайчо е избрал прекрасен момент да започне да инвестира дългосрочно точно тук
          Уникален тайминг,който заслужва да намери място в книгите по инвестиране

До сега само съм спечелил.

Ти кажи как SXR се размина с безкомромисната ти прогноза от 430 евро

Между другото, имам скрийншот, ако твърдиш че не е истина можем да се обзаложим, въпреки че надали мога да взема кой знае какво от теб.

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Може да усреднява, да не е влязал с целия си капитал
            Усреднявам с периодични покупки и движенията на цените краткосрочно не ме вълнуват много.

Дори малко се набутах, че забавих едно от плащанията понеже слушах безпарични философи..

Дългосрочната ми цел е да бия инфлацията, може и с малко.

Имам бизнес и други активи, за разлика от сиромасите тук, които се надяват да ритнат сиромашията с търговия на борсата

ПС: всички покупки са ми на нива с минимум 10% по-ниски от сегашните.
            Last edited by kinyalo; 06.01.2025, 15:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
              Доколкото знам е с целия,макар и 500$

Коментар

Николайчо е избрал прекрасен момент да започне да инвестира дългосрочно точно тук

Коментар

• Николайчо е избрал прекрасен момент да започне да инвестира дългосрочно точно тук

Last edited by danetha; 06.01.2025, 14:59.

Коментар

• Панда, огромната част от участниците в пазара по различти причини не могат да купят най-доброто за тях. Ето например, аз бях принуден да разкарам всшчките командитни дружества и да ги пазарувам през шибан фонд, който естествено се търгува под себестойност.

Коментар

Той мисли,че нещо щом е падало 13 год,точно през 14-тата ще почне да расте,понеже той е купил
                      Но ако върнеш няколко странци,няколко десетки страници или няколко стотици страници в тази тема ще откриеш все едно и също.
                      "лови" такива падащи ножове и после ги носи на загуба с месеци и години.Едно единствено дъно бе хванал наскоро и продаде за 5-6%,а то тъкмо избухваше нагоре.
                      От 50 падащи ножа,успешни са му само 1-2 ,като там не максимизира печалбата си ,а излиза много рано.
                      Тази трейдинг "стратегия" съчетана с това че е и дей "трейдър", трябва да ти говори много...
                      за ловенето на ножове се сещам за един филм Draft Day и идеята им за fatal flaw. Общо взето за да се получи почти безрисково всичко, трябва причината за спада да е мега тъпа. За пример Изиджет миналата година - беше надолу защото шефа се пенсионира и Райънеър са го закъсали. Но шефът на компанията няма толкова значение защото ще продължат да следват същата стратегия т.е. да се превръщат в туроператор. А Райънеър имат много различен фокус и бизнес модел и корелацията в резултатите не е значителна. И съответно цената на Изиджет се върна близо до нивото от преди срива. Понякога пазарът е тъп
                      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                        Панда, тука почваме някаква сюрреалистичен спор. Защо да става водеща икономика??? Китай е водеща икономика, ама нямам никакво намерение да ги пазарувам.

Бразилия е нискорисков залог със средна към добра перспектива за печалба. Виждам го едно 30-50% до края на годината. Да се случи това, няма никаква нужда икономиката им да се разширява. Спокойно може да се свие и пак да изкараме добри пари. Айде, ще си направя труда да изброя + причини:

1. експортна икономика с местна валута, която се обезценява
                        2. големите им компании оперират огромни бизнеси в САЩ или поне притежават сериозен дял - jbs, vale, ambev, embraer, банки дори. Т.е. приходи в доларес.
                        3. отрязването на Китай от Запада и смъртта на Европа е страшен катализатор за ЛАТАМ региона - заплатите в Бразилия са наполовина на тези в Китай, а енергията пак е евтина.
                        4. Суровините, както самият ти каза, са основно перо. Според мен сме близо до дъното там. Колко още може да слиза зърното например? Т.е. тук е по-вероятно да сме нагоре, отколкото надолу.
                        Какво става ако суровините се сурнат до нивата от 2016 покрай Китай? И тези огромни бизнеси, които си дал като пример, могат също да се сгромолясат покрай пазара. Чувал ли си за Кайзер? Класика от Питър Линч - от 0:37

https://www.youtube.com/watch?v=JVvwCkB-JLE

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                          Де да знам като от Китай няма надеждни данни. Но Бразилия разчитат основно на износ на суровини и внос на продукти с висока добавена тойност. Така не се става водеща икономика, особено с лихвен процент над 12%, който смятат да вдигат още
                          Той мисли,че нещо щом е падало 13 год,точно през 14-тата ще почне да расте,понеже той е купил
                          Но ако върнеш няколко странци,няколко десетки страници или няколко стотици страници в тази тема ще откриеш все едно и също.
                          "лови" такива падащи ножове и после ги носи на загуба с месеци и години.Едно единствено дъно бе хванал наскоро и продаде за 5-6%,а то тъкмо избухваше нагоре.
                          От 50 падащи ножа,успешни са му само 1-2 ,като там не максимизира печалбата си ,а излиза много рано.
                          Тази трейдинг "стратегия" съчетана с това че е и дей "трейдър", трябва да ти говори много...
                          Last edited by X_Y; 05.01.2025, 11:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
                            Обаче 20+ годишните бондове няма накъде да вървят, освен нагоре.
                            2,10,30г също.Всичко катери,докато ФЕД сваля лихвата ! Много голям знак,но пишман инвеститорчета като Николайчо,Асенчо и Ватника зареждат и то дългосрочно.

Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                            Абе момчета инвестирайте в УСА. . Смятам, най-сериозно, че и тази година пазарите ще продължат да катерят. Деца, инвестирайте в най-големия, ликвиден, дълбок и широк пазар на земята и спете спокойно. По важно от здрав сън нема, от мен да го знаете.

Тези неща нищо ли не ти говорят

Last edited by danetha; 05.01.2025, 20:28.

Коментар

• СИПа и той още не знае накъде иска да ходи.
                              Обаче 20+ годишните бондове няма накъде да вървят, освен нагоре.

Коментар

• То аз си признах, че едно sqqq преди няколко години щеше да ми реши проблемите. Ама така няма да има какво да пишем по форумите. Иначе вече си казах кратката прогноза:

НЕУМОЛИМ пълзеш нагоре
                                Но в никакъв случай не бих взимал spy. По-скоро нещо с равна тежест тип rsp или дивидентно.

Коментар

Working...
                                X