Breakout failure при биткойн, което е сигнал че вероятно бичия тренд и при акциите се изтощава. Корекцията предполагам ще бъде купена. Продадох половината MSTR, останалата половина ще замине, ако затвори под 335. Колкото -толкова, добра печалба се получи, следващата година пак
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
А така, цикълът вече е на ЦБ, т.е. на обществените нагласи, а те са ясни- да сме на мекичко и топличко, докато може. Та истинският въпрос пред цикъла е какви са обстоятелствата, при които обществото ще предпочете рецесия пред инфлация. На мен мисе струва, че обществото, барабар с ЦБ, ще се е разпаднало съвсем преди да стигне дотам, че да направи подобен избор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от TkilataII Разгледай мнение
А ти прегледа ли, подсказката за Кондратиев. Мен ме грабна от раз, Въпреки, че ми се струва малко като Нострадамус и си трябва тълкуване.
Обаче, Майстора си го е казл много точно и ясно -
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
Цикъла вече не е линиарен поради скъсването със златния стандарт .
Глобализация, дигитализация, финансов суперинженеринг, промишлен шпионаж, търговски войни, политически цирк... света е по-сложен от всякога...
Как беше... проклятието да живеем в интерсни времена...
Наздраве на всички!!!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
И цифровите платформи не са наши. Загубихме ги преди 2 години. Изглежда, че всеки глас е важен, и се чува съвсем чисто. Но... това е само на теория. На практика - чуват се само някакви кресливи и фалшиви глсове, и то май не са човешки. Виж в Румъния какво стана на изборите...
Имам предвид бизнес модел, който лесно се мащабира. В период на експанзия печели пазарен дял с минимални капиталови инвестиции, а в период на рецесия се свива с минимални амортизации. Ако може да е без конкуренция е допълнителен бонус .
Моите исторически проверки го доказват, като най-добрия субект на инвестиране от времето Британската Източноиндийска компания.
На практика единственият му недостатък, който открих е колко още много други хора са го открили.
Така, че не казвай на никого.
А ти прегледа ли, подсказката за Кондратиев. Мен ме грабна от раз, Въпреки, че ми се струва малко като Нострадамус и си трябва тълкуване.Last edited by TkilataII; 05.12.2024, 18:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнениеРибаря съм го блокирал поради арогантност и куци прогнози + пълно неразбиране на ТА. За нещастие ми излиза през цитати. Специално ще го поздравя, когато изляза от микростратеджи
Колкото за ТА,ми аз един чертеж или анализ не съм видял от теб,пък оценки даваш за това което не разбираш.
За микростратеджи нали ако паднело под 380 щеше да излизаш .Сега си бил долял.И ти почна като ватникаLast edited by danetha; 05.12.2024, 17:45.
Коментар
-
Треска го фомото.
Рибаря съм го блокирал поради арогантност и куци прогнози + пълно неразбиране на ТА. За нещастие ми излиза през цитати. Специално ще го поздравя, когато изляза от микростратеджи
Коментар
-
Етера може да се следи и през ETF, напр. ETHA. Само че IBKR не дават на ритейла, ако разбирам правилно - щото няма KID на български???
Но... ETHA може да се вземе през български брокер...
Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
Ех, Съни! Съжалявам, че съм те уплашил.
Можеше и по-лошо да е... можеше да правят стрийптиз
Първоначално изпратено от TkilataII Разгледай мнение
И то какво остана само малко цифрови платформи да разцъкаме и това е.
Борбата между Централната банка и Правителството е борба между институции. А зад институциите стоят личности. Кой е по- по- най-силен???
Тръмпи има интерес да играе с Крипто, обаче Държавата има интерес да няма Крипто. Тръмпи представялва държавата...
Тръмпи ще играе на шах сам със себе си. Какъв ли ще е резултата?
Конкурентите на Мъск взеха да подскачат. Днес те, утре - други...
Може ли и вълка да е сит, и агнето да е цяло??? Може би да, но в някоя друга, паралелна реалност...
Четох преди дни коментар, май някакъв колумист беше, пише, че... Тръмпи искал да заведе америкаците на място, което вече не съществува... Е? Аз май се сещам кое е това място
А засега... на мен ми изглежда че борсите вървят нагоре, задвижвани само от непресторения опасен чар на Тръмпи.
До преди няколко дена, Пазара беше 2 напред, 1 назад... Сега - само напред...
Докога? Надявам се, до преди да ми изтекат ултра шорт опциите...Last edited by sunny; 05.12.2024, 16:40.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
Той е ял попарата и сега просто копира ТОП бтк макситата ,ама едно към едно.Даже до последните цифри му са ордерите
Иначе ринвестора няколко пъти го засичаме ,че купува на върха,така че
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
Той е ял попарата и сега просто копира ТОП бтк макситата ,ама едно към едно.Даже до последните цифри му са ордерите
А бе, все му е вътре...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнениеВиж Бетера е Биткойн Макси но разтоварва .
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Етериум няма как да го играя чрез акции, а в криптоборси не ща да вкарвам по-сериозни пари. Микростратеджи имат собствен цикъл, досега леко изпреварват биткойн. Смятам че повтарят структурата си от 2020, което ще рече че ще приключат със силен climax run, за което следя много зорко.
Ед Ярдени дава 50% сценарий roaring 20-ies
30% сценарий тип 1995-2000
20% сценарий стагфлация и спукване на акциите тип 1968
Ти клониш към 3-тия, разбирам, но за кога го виждаш?? Според мен навлизаме в еуфорията, но още не сме я развили. Към момента пазарът много прилича като настроение на 1999
Защо го казвам Биткойна вече е изпята песен 50% макс 100% . Етериума тепърва ще ускорява 300-500 процента. И тъй като изскаш да изтискаш максимума биткойна не вариант, влиза в етап на дистрибуция подобно на зимата 2021.
Виж Бетера е Биткойн Макси но разтоварва .
https://x.com/EDMONDDANTES618/status...13232410206521Last edited by Майстора233; 05.12.2024, 13:24.
Коментар
-
Добинацията на Биткойн се пречупи , внимавай с тоз Микростратеджи.
По добре Етериум ако не си чак толкова рисков играч.
Ед Ярдени дава 50% сценарий roaring 20-ies
30% сценарий тип 1995-2000
20% сценарий стагфлация и спукване на акциите тип 1968
Ти клониш към 3-тия, разбирам, но за кога го виждаш?? Според мен навлизаме в еуфорията, но още не сме я развили. Към момента пазарът много прилича като настроение на 1999
Коментар
-
Докато съм препускал урбулешката към края на фиатните валути съвсем забравих, че първо заслужаваме една последна битка между Централната банка и правителството. ФЕД срещу Тръмп и ЕЦБ срещу ...кой по напред. И това може би ще е силен момент и за двете валути и слаб за акциите и криптото.
Съни може би заложи путовете върху Насдак на този аргумент.
Ок, нека да е стъпка по стъпка.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Иначе разбира се това с инвестиции в петрола си е пълна лудост. Той си е на руснаците и арабите. За какво съм им аз.
Мините са на минъорите, производството е на работниците. От 10-тина години вече е ясно, че само ги изнервяме и им се мешаме в работата с нашите инвестиции.
И то какво остана само малко цифрови платформи да разцъкаме и това е. Чао от мен и успех на всички.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Точно така , края на бичият пазар винаги завършва с еуфория в условията на ниска или умерена инфлация, ниска безработица и умерен растеж на икономиката.
Цикълът е известен като Кондратиев дезинфлационен цикъл.
Роаринг 20-те на двайсти век. Дот кома балона в края на в края на 90-те.
Цикъла вече не е линиарен поради скъсването със златния стандарт .
Но има нещо което липсва в описаните от теб процеси, а е с по-голяма тежест, тоест твоите аргументи само ще коригират силата на основния процес.
Процеса е социален. Случва се за първи път и нямаме ориентир как е завършил предния път.
Просто живеем в свят, в който всеки глас е важен и се чува съвсем чисто.
И това което се чува, е че всеки иска повече от миналата година. А то, общото е ограничено и на места по-малко от миналата година :-)
Освен това, чувам, че никой не го интересува, че при това положение трябва някому да бъде отнето, за да получи някой.
Извинявам се, че така бабешки обяснявам, но така ми тече мисълта.
И последно: Имаме негласна договорка в обществото никой да не бие никого.
За това се чудя, какво се чудя толкова. То има само един изход.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар