IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от TkilataII Разгледай мнение

Странно, ако правилно те разбирам, ти не вярваш, че активите имат някаква поне приблизително справедлива цена. Напротив, колкото по-скъпи стават - толкова по подходящи са за купуване.Е не всички, очевидно ги свързва това, че са платформи, цифрови платформи.

Не твърдя, че не съм съгласен, но за да стане това, според мен трябва да скъсаме котвата на фиатните валути. Така ли е според теб? Или има вариант при които хем сме в среда на 2-3% инфлация, хем ти се умножаваш по две?
    Късаме ли котвата на фиатните валути или още не?
    Ако да, защо въобще се занимаваме със стоки, които измерваме във фиатни валути?
    Точно така , края на бичият пазар винаги завършва с еуфория в условията на ниска или умерена инфлация, ниска безработица и умерен растеж на икономиката.
    Цикълът е известен като Кондратиев дезинфлационен цикъл.

​​​​​​Роаринг 20-те на двайсти век. Дот кома балона в края на в края на 90-те.
    Цикъла вече не е линиарен поради скъсването със златния стандарт .
    Last edited by Майстора233; 05.12.2024, 01:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
      От днес отново до козирката в MSTR с 69% от акаунта, качих средната до 300. Да видим ще дръпне ли пак мощно. Останалите са RDDT, TSLA, COHR с по 10%. В CDF акаунта имам още META, NVDA, COIN. Пазарът е дар божи, докато държи този режим трябва да се изстиска на макс. Петролните съвсем спихнаха, не знам що се мъчите да им целите дъната. Златото отива към 2400, може би ще спре там, кой знае
      Странно, ако правилно те разбирам, ти не вярваш, че активите имат някаква поне приблизително справедлива цена. Напротив, колкото по-скъпи стават - толкова по подходящи са за купуване.Е не всички, очевидно ги свързва това, че са платформи, цифрови платформи.

Не твърдя, че не съм съгласен, но за да стане това, според мен трябва да скъсаме котвата на фиатните валути. Така ли е според теб? Или има вариант при които хем сме в среда на 2-3% инфлация, хем ти се умножаваш по две?
      Късаме ли котвата на фиатните валути или още не?
      Ако да, защо въобще се занимаваме със стоки, които измерваме във фиатни валути?

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
        От днес отново до козирката в MSTR с 69% от акаунта, качих средната до 300. Да видим ще дръпне ли пак мощно. Останалите са RDDT, TSLA, COHR с по 10%. В CDF акаунта имам още META, NVDA, COIN. Пазарът е дар божи, докато държи този режим трябва да се изстиска на макс. Петролните съвсем спихнаха, не знам що се мъчите да им целите дъната. Златото отива към 2400, може би ще спре там, кой знае
        Добинацията на Биткойн се пречупи , внимавай с тоз Микростратеджи.
        По добре Етериум ако не си чак толкова рисков играч.

Коментар

• От днес отново до козирката в MSTR с 69% от акаунта, качих средната до 300. Да видим ще дръпне ли пак мощно. Останалите са RDDT, TSLA, COHR с по 10%. В CDF акаунта имам още META, NVDA, COIN. Пазарът е дар божи, докато държи този режим трябва да се изстиска на макс. Петролните съвсем спихнаха, не знам що се мъчите да им целите дъната. Златото отива към 2400, може би ще спре там, кой знае

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение

Ти си ирландска гайда. Не било прогрес Спотифи-то. А кат' си нареждаш песничките, хубаво ти става.

Мъск е един от много, макар че и той като Стив Джобс, вижда повече и по-надалеч. А до изскачането - роботи ще изскочат и самоуправляеми автомобили. А скоро може и друго да му хрумне. Голям мозък и не обича скуката.
            Нааа, Джабс го помня от малък. Самовлюбен артист. Мъск е съвсем друга бира.

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Апартаменти в София, къде другаде?

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Азимов е написал и "Фондацията" и онова за "Падането на нощта". Лоу тек ирландска гайда и въглища.

Ама ние го виждаме наживо. Това, че место радио слушат Спотифи, не е прогрес. Но определено подцених Мъск. Там определено може нещо да изскочи.
                Ти си ирландска гайда. Не било прогрес Спотифи-то. А кат' си нареждаш песничките, хубаво ти става.

Мъск е един от много, макар че и той като Стив Джобс, вижда повече и по-надалеч. А до изскачането - роботи ще изскочат и самоуправляеми автомобили. А скоро може и друго да му хрумне. Голям мозък и не обича скуката.

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение

Ех, Съни! Съжалявам, че съм те уплашил.

Обаче това е което предстои - за хубаво или за лошо. Прогресът си върви, без значение дали го искаме или харесваме.
                  А опасностите са наистина много. Айзък Азимов е писал много за хуманоидни роботи (научна фантастика) и е предвидил голяма част от бъдещите проблеми с тях. Нямало е как да предвиди обаче, че би могло да бъдат хакнати или други подобни, свързани с нова за онова време технология.
                  Азимов е написал и "Фондацията" и онова за "Падането на нощта". Лоу тек ирландска гайда и въглища.

Ама ние го виждаме наживо. Това, че место радио слушат Спотифи, не е прогрес. Но определено подцених Мъск. Там определено може нещо да изскочи.

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

...
                    Нещо не ми стана добро настроението...

Може би някой ден нашите деца ще трябва да се борят с чудовищата, които нашето поколение създава...

Роботи... обучение... самообучение... човешка некадърност... липса на контрол... може да стане доста страшничко... Добре че не сме развита високотехнологична държава. Ето това ще ни спаси
                    Ех, Съни! Съжалявам, че съм те уплашил.

Обаче това е което предстои - за хубаво или за лошо. Прогресът си върви, без значение дали го искаме или харесваме.
                    А опасностите са наистина много. Айзък Азимов е писал много за хуманоидни роботи (научна фантастика) и е предвидил голяма част от бъдещите проблеми с тях. Нямало е как да предвиди обаче, че би могло да бъдат хакнати или други подобни, свързани с нова за онова време технология.

Коментар

Мда, сега корейските олигарси къде ще си сложат парите според тебе? Като нищо се втурват и купуват в Европа.
                      Апартаменти в София, къде другаде?

Коментар

Мда, сега корейските олигарси къде ще си сложат парите според тебе? Като нищо се втурват и купуват в Европа.
                        Как да не купиш "мотора на Европа"

Germany’s CO2 tax is set to increase from the current 45 euros a tonne to 55 euros at the turn of 2025
                        ...

Не е по темата, ама ми прави вчепетление как българчетата при ференгите, които се мислят за умни, тия с образованието имам предвид, попиват всяка дума на немския или английския телевизор. И обратно - бачкаторите са най-отебавка. Имах една неприятна среща със стар приятел, дето едва не ме заплю, защото не съм ваксиниран. И това 2024-та. И това при положение, че едното му дете пострада от "ваксината".
                        Last edited by terziеv; 04.12.2024, 11:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                          Абе напоследък забелязвам, че и магаретата полетяха. Това ме притеснява. Много. Обаче срещу тренд не се рита. Нали съм дългосрочен... в ИИ...

Коментар

• Абе напоследък забелязвам, че и магаретата полетяха. Това ме притеснява. Много. Обаче срещу тренд не се рита. Нали съм дългосрочен... в ИИ...
                            Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
                              Със 100% мито Доналд Тръмп заплаши БРИКС
                              https://news.bg/int-politics/sas-100...shi-briks.html
                              Тръмпи много яко разбърква картите. А още не е седнал на масата...
                              Ултра шорт от мен.

Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение

Бостън Дайнамикс е понастоящем собственост предимно на Хюндай. Моля теб и всички други колеги да отделите 2 минути сега и да изгледате видеото. Едно, че ще ви донесе добро настроение и второ - ако някой досега не се е интересувал от роботи и дори не е чувал за Асимо на Хонда, определено ще бъде потресен от напредъка.

[ATTACH=CONFIG]n4230194[/ATTACH][/URL]
                              Нещо не ми стана добро настроението...

Може би някой ден нашите деца ще трябва да се борят с чудовищата, които нашето поколение създава...

Роботи... обучение... самообучение... човешка некадърност... липса на контрол... може да стане доста страшничко... Добре че не сме развита високотехнологична държава. Ето това ще ни спаси

Коментар

Това е забавен оксиморон - не можеш ли делегира това на роботи, че да имаш свободно време?

Иначе съм съгласен - никой не иска, а вече и не може да работи. И тука има касис - останал ли е достатъчно капацитет за разработка на работещи работи. Според мен не. Лоу тех бъдеще вангувам. Ако обаче си открил нещо с капацитет, сподели. Аз лично съм прасе. Дреме ми дали съм крив, ако искарам пари.
                                Бостън Дайнамикс е понастоящем собственост предимно на Хюндай. Моля теб и всички други колеги да отделите 2 минути сега и да изгледате видеото. Едно, че ще ви донесе добро настроение и второ - ако някой досега не се е интересувал от роботи и дори не е чувал за Асимо на Хонда, определено ще бъде потресен от напредъка.

https://www.youtube.com/watch?v=fn3K...LleoqA&index=9

Click image for larger version

Name:	Boston-Dynamics-robots.jpg
Views:	1
Size:	38.0 КБ
ID:	4230194
                                Last edited by Никола20; 02.12.2024, 18:28.

Коментар

Working...
                                X