IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение
    През 2025 започва доставка на поръчаните през 2022г. продуктови танкери
    Предните години имаше аномалии - петгодишни танкери на цената на нови подобни.
    Възстановяване на нормален трафик през Червено море ще натисне BCTI, високите стойности от последните години са неустойчиви
    https://en.macromicro.me/charts/946/...n-tanker-index
    Европа е най-голям вносител на горива, над 4 млн.б. дневно, но не се очаква ръст на потреблението, а и евтината царевица прави етанолът приемлив.
    Никой не очаква досегашните цени. Ама ти сериозно ли смяташ нарастване на капацитета с 1%!!! като тонаж за мръсните и с 3,5% за чистите танкери да подбие цените. При 11%>20 годишни.

Накратко за капацитета - вече не говорим дори за вероятности. Капацитетът 2025 г. не е дори сред възможните фактори за продължаващ срив на цените. Основно затова съм и бик. Срив в потреблението поне е възможен, ако и да не е вероятен.

Коментар

• През 2025 започва доставка на поръчаните през 2022г. продуктови танкери
      Предните години имаше аномалии - петгодишни танкери на цената на нови подобни.
      Възстановяване на нормален трафик през Червено море ще натисне BCTI, високите стойности от последните години са неустойчиви
      https://en.macromicro.me/charts/946/...n-tanker-index
      Европа е най-голям вносител на горива, над 4 млн.б. дневно, но не се очаква ръст на потреблението, а и евтината царевица прави етанолът приемлив.

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Петрола да се задържи на тези нива или да падне под 65, ОПЕК само да споменат свиване на производство, тогава всички танкерни лодки ще ги видиш с още 20-30% на юг.
        В наща фирма работим с вероятности.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
          Торм под 20, в среда на намаляващи лихви, е пазарна аномалия. Предвид, че компанията разпределя почти цялата печалба, подобна аномалия няма как да продължи твърде дълго.
          Петрола да се задържи на тези нива или да падне под 65, ОПЕК само да споменат свиване на производство, тогава всички танкерни лодки ще ги видиш с още 20-30% на юг.

Коментар

• Торм под 20, в среда на намаляващи лихви, е пазарна аномалия. Предвид, че компанията разпределя почти цялата печалба, подобна аномалия няма как да продължи твърде дълго.

Коментар

• Разкеших IWDA на връх и закупих GAS

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                Терзо TRMD падна под двайсе. Както се и опасявах. Много се е засилило по нанадолнището. Ще чакам още, изглежда. Ти допълваш ли по нанадолнището? Quant-a на seekingalpha ми дава сел.
                Два пъти добавям. Не ми останаха пари повече. И при другите лодки хапвам, включително сухото тип sblk В момента има толкова много акции, които искам да купя, а нищо не ми се продава. Като църковна мишка съм на черен петък..

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                  Терзо TRMD падна под двайсе. Както се и опасявах. Много се е засилило по нанадолнището. Ще чакам още, изглежда. Ти допълваш ли по нанадолнището? Quant-a на seekingalpha ми дава сел.
                  Падащ нож не се лови,казах ви и на двамата
                  Щом затвори месеца под 24 (дъната от юли 2023),това е голям мечи знак
                  Така или иначе отскок ще има защото е свръхпродадена ,но никой не знае къде.Може да е и под 10
                  19.30 и 17.60 са нива на подкрепа,но както казах и преди,падащ нож се взима в ръце СЛЕД като е паднал на земята,а не се лови във въздуха

Коментар

• Терзо TRMD падна под двайсе. Както се и опасявах. Много се е засилило по нанадолнището. Ще чакам още, изглежда. Ти допълваш ли по нанадолнището? Quant-a на seekingalpha ми дава сел.
                    Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от MarkoVanBasten Разгледай мнение

Според мен от обществото нищо не зависи. Всичко зависи от държавата. А държавите са винаги в дългове => винаги се избира инфлация.
                      точно за това си позволих да сложа прилагателното "лични" пред думата дългове.
                      За другото - не съм съгласен. Надявам се, че няма да го приемеш лично.

Коментар

• Първоначално изпратено от TkilataII Разгледай мнение

Ако въпросът ти е верен, а той най-вероятно е, тогава отговорът е лесен.
                        Ако обществото е в лични дългове - ще предпочете инфлацията.
                        Ако е в спестявания - ще предпочете твърдо не на инфлацията и .....категорично не на рецесията.
                        Според мен от обществото нищо не зависи. Всичко зависи от държавата. А държавите са винаги в дългове => винаги се избира инфлация.

Коментар

• Видях какво е схоластика. Готино е. Мерси.
                          С останалото не съм съгласен
                          Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

В спестявания като 1990-та?

Това и е забавното на схоластиката. Понякога звучи като нещо умно, а всъщност е пълна глупост.

... междувременно +8000 броя WJG в Лондон - по 20 стинки. Вероятността да пуснат нови акции на тази цена ми се вижда доста малка.
                          Съгласен ли си да направим сделка. Ти ще прочетеш последните две страници за да разбереш в какъв контекст са отделните думи от разговора, а аз ще проверя какво означава схоластика?
                          Last edited by TkilataII; 06.12.2024, 14:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от TkilataII Разгледай мнение

Ако е в спестявания - ще предпочете твърдо не на инфлацията и .....категорично не на рецесията.
                            В спестявания като 1990-та?

Това и е забавното на схоластиката. Понякога звучи като нещо умно, а всъщност е пълна глупост.

... междувременно +8000 броя WJG в Лондон - по 20 стинки. Вероятността да пуснат нови акции на тази цена ми се вижда доста малка.
                            Last edited by terziеv; 06.12.2024, 13:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                              А така, цикълът вече е на ЦБ, т.е. на обществените нагласи, а те са ясни- да сме на мекичко и топличко, докато може. Та истинският въпрос пред цикъла е какви са обстоятелствата, при които обществото ще предпочете рецесия пред инфлация. На мен мисе струва, че обществото, барабар с ЦБ, ще се е разпаднало съвсем преди да стигне дотам, че да направи подобен избор.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                                А така, цикълът вече е на ЦБ, т.е. на обществените нагласи, а те са ясни- да сме на мекичко и топличко, докато може. Та истинският въпрос пред цикъла е какви са обстоятелствата, при които обществото ще предпочете рецесия пред инфлация. На мен мисе струва, че обществото, барабар с ЦБ, ще се е разпаднало съвсем преди да стигне дотам, че да направи подобен избор.
                                Нига, по-сериозно, моля . Почти нищо не зависи от ЦБ. Отдавна, много отдавна изпуснахме този влак. Избор няма.

Коментар

Working...
                                X