IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    Преди две години платих за няколко месеца на SA... обаче изобщо не разбрах какво ми дават. Единственото ценно са коментарите.

​​​​​​На Morningstar какво ползвате, което си заслужава?
    Най-много стойност в алфата можеш да изкараш ако напишеш анализ за някоя компания за която ти дреме - дават ти към 100 долара, май 75 дни премиум достъп и разни хора в коментарите ти дават акъл. За два часа писане никак не е зле
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение

Има смисъл. Дават ти идеи за акции, които не си се сетил да погледнеш. Сега, дали ще вземеш, решението си е твое.

Имaм най-базовия абонамент към The Motley fool (fool.com). През септември '23-та платих за две години 162 лв. Уж с отстъпка за нови абонати.

За тези пари съм доволен. Изкарах пари от техни идеи. Същевременоо и пропуснах да изкарам. Имаха препоръка за Пейпал докато беше още 60 долара и въпреки че си бях отбелязал да купя, не купих.

Може би, както се шегува Терзиев, не обичам парите.
      Брутално. Верно трябва да искам пари. Виж на колко обяснявах да се пазарува баш PayPal.

Честно казано съм шашнат, че плащате за това. Мислех, че само за специализирани услуги има сме. Има едно българче, дето утепа рибата с колци за златари. По добре на него ги давайте. Ще потърся на компа после линк.

Съвсем сериозно, за колко над СИП на година сте готови да давате кинти? И трябва ли да има страница обяснения, страница техника или резултат от портфолиото е достатъчен.

---

Или що не Пандата дори? Има попадения и не следи компании от топ 100
      Last edited by terziеv; 09.12.2024, 14:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
        Разрових старите имейли от Мотли и ето препоръки за октомври и декември преди година:

Coupang Inc CPNG 10.2023

Shopify SHOP 12.2023
        Arista Networks Inc ANET 12.2023
        Fortinet Inc FTNT 12.2023
        Vertex Pharmaceuticals VRTX 12.2023
        DoorDash DASH 12.2023
        Маккесън MCK 12.2023
        Roblox RBLX 12.2023

Доста добре са се справили. Ще им вярвам повече занапред.
        Аз съм купувал от тяхна прогноза, безплатна, и съм доволен. Още си държа позицията. Ще помисля за абонамент...

Коментар

• Разрових старите имейли от Мотли и ето препоръки за октомври и декември преди година:

Coupang Inc CPNG 10.2023

Shopify SHOP 12.2023
          Arista Networks Inc ANET 12.2023
          Fortinet Inc FTNT 12.2023
          Vertex Pharmaceuticals VRTX 12.2023
          DoorDash DASH 12.2023
          Маккесън MCK 12.2023
          Roblox RBLX 12.2023

Доста добре са се справили. Ще им вярвам повече занапред.

Коментар

Ако ми покажете къде са споменали подобна идея, ще повярвам, че има сми от подобни услуги.

Форда да каже дали още е абониран за оня евреин с картинките и как върви.
            Има смисъл. Дават ти идеи за акции, които не си се сетил да погледнеш. Сега, дали ще вземеш, решението си е твое.

Имaм най-базовия абонамент към The Motley fool (fool.com). През септември '23-та платих за две години 162 лв. Уж с отстъпка за нови абонати.

За тези пари съм доволен. Изкарах пари от техни идеи. Същевременоо и пропуснах да изкарам. Имаха препоръка за Пейпал докато беше още 60 долара и въпреки че си бях отбелязал да купя, не купих.

Може би, както се шегува Терзиев, не обичам парите.

Коментар

Но иначе имам геополитически идеи... Мързи ме да пиша, ама виждам Сирия като много бича за Китай. Не за страната, а за акциите. KWEB например.
              Ако ми покажете къде са споменали подобна идея, ще повярвам, че има сми от подобни услуги.

Форда да каже дали още е абониран за оня евреин с картинките и как върви.

Коментар

• Алфата си има общност от професионални и индивидуални анализатори и инвеститори, които създават разнообразно съдържание, много и различни мнения. Морнинг Стар изглежда си има собствен екип, които създава съдържанието. Това от една страна е добре, има интересни Company reports, обаче от друга страна явно не смогват със статиите, защото информацията някъде е доста стара.

В Морнинг Стар изглежда има повече и по-добре структурирана актуална финансова и всякаква свързана с компаниите информация. Имат счетоводни отчети в екселски формат, за 10 години назад

В Морнинг Стар има много информация за фондове, бондове и ETF-и, което го няма в Алфата.

Новините в Морнинг Стар изглежда позакъсняват, поне към днешна дата, и не са много всеобхватни. Може би са ограничени заради избора на някакви валидирани източници...

Изглежда Морнинг Стар е за по-напреднали инвеститори. По-силни са откъм представянето на фактология

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Можеш да ги пробваш за една седмица безплатно, така най-добре ще видиш дали ти вършат работа. Представят финансовите отчети на компаниите в удобен за сваляне ексел формат, актуални новини.
                  Едно време какво ли не гледах, какво ли не ползвах. Сега yahoo ми е напълно достатъчно. Понякога пускам някой отчет, някоя пресконференция и презентация през ИИ да го резюмира и това е.

---

Но иначе имам геополитически идеи... Мързи ме да пиша, ама виждам Сирия като много бича за Китай. Не за страната, а за акциите. KWEB например.

Коментар

Преди две години платих за няколко месеца на SA... обаче изобщо не разбрах какво ми дават. Единственото ценно са коментарите.

Можеш да ги пробваш за една седмица безплатно, така най-добре ще видиш дали ти вършат работа. Представят финансовите отчети на компаниите в удобен за сваляне ексел формат, актуални новини.

Коментар

• Преди две години платих за няколко месеца на SA... обаче изобщо не разбрах какво ми дават. Единственото ценно са коментарите.

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
                        Morningstar днес имат отстъпка за годишния абонамент, ако някой се интересува сега е намален на 200$.
                        Имам акаунт в seekingalpha и съм много доволен...
                        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Morningstar днес имат отстъпка за годишния абонамент, ако някой се интересува сега е намален на 200$.

Коментар

Никой не очаква досегашните цени. Ама ти сериозно ли смяташ нарастване на капацитета с 1%!!! като тонаж за мръсните и с 3,5% за чистите танкери да подбие цените. При 11%>20 годишни.

Накратко за капацитета - вече не говорим дори за вероятности. Капацитетът 2025 г. не е дори сред възможните фактори за продължаващ срив на цените. Основно затова съм и бик. Срив в потреблението поне е възможен, ако и да не е вероятен.
                            Сега проверих, само един голям танкер за 2025.

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение
                              През 2025 започва доставка на поръчаните през 2022г. продуктови танкери
                              Предните години имаше аномалии - петгодишни танкери на цената на нови подобни.
                              Възстановяване на нормален трафик през Червено море ще натисне BCTI, високите стойности от последните години са неустойчиви
                              https://en.macromicro.me/charts/946/...n-tanker-index
                              Европа е най-голям вносител на горива, над 4 млн.б. дневно, но не се очаква ръст на потреблението, а и евтината царевица прави етанолът приемлив.
                              Никой не очаква досегашните цени. Ама ти сериозно ли смяташ нарастване на капацитета с 1%!!! като тонаж за мръсните и с 3,5% за чистите танкери да подбие цените. При 11%>20 годишни.

Накратко за капацитета - вече не говорим дори за вероятности. Капацитетът 2025 г. не е дори сред възможните фактори за продължаващ срив на цените. Основно затова съм и бик. Срив в потреблението поне е възможен, ако и да не е вероятен.

Коментар

• През 2025 започва доставка на поръчаните през 2022г. продуктови танкери
                                Предните години имаше аномалии - петгодишни танкери на цената на нови подобни.
                                Възстановяване на нормален трафик през Червено море ще натисне BCTI, високите стойности от последните години са неустойчиви
                                https://en.macromicro.me/charts/946/...n-tanker-index
                                Европа е най-голям вносител на горива, над 4 млн.б. дневно, но не се очаква ръст на потреблението, а и евтината царевица прави етанолът приемлив.

Коментар

Working...
                                X