IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• bloodbath... според мен това е само началото. Следва период на висок волатилитет и после пак сур като излезнат софт макроикономически данни...
    Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Ай, честито! Взех Мерцедес на 52.34 ойро.

Коментар

• Днес за лично спокойствие след 1 седмица на агония, реших да затворя около 20% от портфейла си за всеки случай, тъй като от ibkr почти всеки ден ми пращаха нотификация за margin call. Интересното е, че само Софикс е нагоре...

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

E чакай пушилката да се уталожи. Дъно още може да няма. Аз имам малко колумбийски неща и AEM, но всичко ще пострада. Основно съм кеш над 85% и сигурно ще го увелича още.
          Дъното, дами и господа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

И какво се купува тогава? При мен IBKR показва +1.46% днес благодарение на Леонардо и Флоу Трейдърс ама още не са отворили Северна Америка
            E чакай пушилката да се уталожи. Дъно още може да няма. Аз имам малко колумбийски неща и AEM, но всичко ще пострада. Основно съм кеш над 85% и сигурно ще го увелича още.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Интересно е къде ще затворят. Биткойнът даже расте, което е показателно. Тръмп/Бесент принуждават Пауъл да пуска печатащата машина.
              И какво се купува тогава? При мен IBKR показва +1.46% днес благодарение на Леонардо и Флоу Трейдърс ама още не са отворили Северна Америка
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Ники нямам опит с Германия - обаче просто виж какъв им е дивидентния данък. Защото примерно за Франция това с директните акции е просто отражение на данъчната система която казва чуждестранни лица с 12.80%. През брокер те бастисват допълнително до 30% мисля че разликата е за социално осигуряване или нещо подобно.

Иначе и аз като Терзиев ми се вижда страшна възможност за дълго в момента. При целия вой за митата и бла бла, реалността е простичка дето каза Терзиве - американския потребител е този който всички искат. Дисканта на Ново Нордиск в момента ми е отличен - продажбите са ок, а цената слезе на повече от 50% - последния път когато играх подобно беше срива на Хермес от 2021г.

В най-лошия случай и ако много си насиля въображението да приема че либералните вопли казват някъква истина то и да има мечи пазар ще трае максимум до края на мандата. Обаче много трябва да си насиля въображението.

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
                  Това Найки (NKE) каква му е драмата в Китай. Някакъв бойкот ли има? В спъсъка с наблюдавани ми е и вече ми се струва узряло за купуване.
                  Асене? Панда? Ткила?
                  Терзиев не го питам - тия само ползват и хабят суровини,

П.П. Пуснах една чакаща @63.68 $
                  Лично мнение - не ми харесва. Отвъд идеалния синхрон в спада на акциите/продажбите ми се струва че имат фундаментални проблеми. По разни форуми хората се оплакават за качеството, а за подобна компания това си е равно на полу смърт. Това в комбинация с прешъра който ще произведе на маржовете може да продължи да ги бута за доста време надолу. Голямото им предимство от размера е и слаба страна. Защото примерно ако имаш бранд който хората не намират вече за куул обаче не е голям - както примерно Док Мартенс, на хартия много по лесно можеш да обърнеш настроенията на потребителите и да стане пак "куул". С Найк обаче имаш голяма база, такъв търнараунд обикновенно отнема време.

На позитивната страна - имат предимство да могат да наливат здраво за реклама + новото им шеф е от кухнята което създава предпоставки в един момент да обърнат. Въпроса е обръщането от - 60 или от -85 ще започне.

Коментар

• Таккааа.
                    Лош тайминг при Найки. Днес вече съм почти на минус 10 процента. Това, и това че всичко свети в червено, ме накара да продам VUSA с пет евро печалба. Позицията беше сочна и сега чакам с приличен кеш в ръчичките.

Терзиев, разсмя ме и усмивката още ми се кипри на фейса докато пиша.

Добрата новина в цялата история е, че на г-н Тръмп му е за последно. Алилуя.

Асене, знаеш ли как да купя акции в Германия, както беше писал за Франция, за да ползвам по-нормален данък дивидент?

Мерцедес ми харесват, а и преди месец си продадох Рено-то на 45.70 и сега ми е тъжно без автомобили.
                    Last edited by Никола20; Днес, 12:21.

Коментар

Брутални мита, защо акциите падат само с 2%?
                      Интересно е къде ще затворят. Биткойнът даже расте, което е показателно. Тръмп/Бесент принуждават Пауъл да пуска печатащата машина.

Коментар

• Не, сериозно канадките са за пазар. Cve все не мога хубаво да го хвана.

Коментар

Щото са чели нещо за Голямата депресия и са се клели да не допуснат дефлация. 30-33 имаш 1/4 понижение на цените. Нивгаш тудей.

Коментар

Заради Терзо

Щото Терзо вика btfd...

Коментар

• Брутални мита, защо акциите падат само с 2%?
                              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Пълни глупости си написала.

Човек винаги трябва да е предпазлив. Обаче много повече боли падането от 10ти етаж отколкото от 3ти. Безумие е да обясняваш как е по-нормално да купуваш на върха, а при дъна да не участваш.

И това го обясняваш при ясно изразена тенденция за намаляване на лихвите и бум на държавните инвестиции!!! Вчера оняден дърпахме 500 млн дълг като добър ден.

Ето го и Найкът - дори да има още надолу, ако го искаш, купуваш сега, а не на връо.

​​​​

Коментар

Working...
                                X