Как да няма какво. Суровините са безбожно евтини. Срамота е да не глътнеш малко газ на тия цени.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
ИИ сектора не струва според мен
Там няма стабилен фундамент поне засега ,а оценките са в космоса. .Концентрирай се върху секторите на Бъфет.Мисля че те са най ок ,за дълъг период обаче .Излязоха данни че Бъфет още пролетта е поразпродавал доста .След което покупки вече няма.
Мисля че LVMH е най добра акция за дълъг хоризонт защото там сегмента е само от богати и имащи хора пари ,,ever.
ever.Макдонлдс,Кока кола,Епъл това е.
Въпреки че инфлацията е Швейцария е ниска ,сега имаше имаше,изявление на техния Централен банкер,човека си каза вижте не става въпрос за тези 2%,инфлацията е висока и ние сме социално отговорни да действаме ,с ятай щом Швейцареца иска да вдигат още лихвите за какво иде реч
LVMH е супер надута, пък и в момента е в мечи патерн и би трябвало още да си слиза. Другите също са надути, като вместо Макдоналдс бих купил Autogrill Spa в Милано ако кацнат на €6.00. Сезона се очаква да е силен и наесен би трябвало да извадят добър отчет. Разбира се няма потенциал за кой знае какъв ход нагоре, но би трябвало по-дългосрочно да се върнат на нивата от преди пандемията.
От две седмици съм се върнал и пак при Форекса, с който съм почнал едно време. Има какво да се отиграе и то даже с швейц. франк който цитираш. В момента има чудесен ориентир на EUR/CHF 0.9400 докъде може да потъне курса (т.е поскъпне франка), когато беше най-голямата инфлация в еврозоната, а SNB (Центр. им банка) с интервенции оскъпи франка за да не допусне инфлацията над 2.5%, т.е. швейцарците нищо не разбраха от поскъпването на храните и другата шир-потреба из Европата. Сега и да вдихнат лихвите, няма да е кой знае колко, щото швейцарската иконимика е експортно ориентирана и стоките им няма да са конкурентни ако франка е много скъп прекалено дълго време. Като почнат да се затварят фабрики и масово да се съкращават работници, Джордан (центр. банкер) много бързо ще обърне палачинката. Купува се всеки по-сериозен спад, като на дълга EUR/CHF суапа е положителен (все още) т.е. капят ти и центове от лихва докато държиш позицията. Стоп на 0.9400, но никакви влизания преди да вдигнат лихвата, май на 20-ти този месец им беше срещата на SNB. Таргет: дългосрочен, някъде над паритета 1.0000.
С извинение, че не е по темата. Не е съвет за инвестиции, само споделям мои виждания за пазара.Last edited by Д.Петков; 11.06.2023, 22:09.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
И на мене нещо хич не ми харесва тая работа. Покачването в SP500 идва само от няколко биг-тех начело с NVIDIA заради мераците с Изкуствения Интелект и толкоз. Сигурно човеците се надяват вече ИИ да им върши работата, а те да се отдадат на духовни практики (като пушене на марихуана или гледане на сапунени сериали).
Мой приятел има специфичен проблем с колата и се допитал до ИИ за насоки как да се оправи, и след две страници дискусии накрая ИИ го посъветвал да си намери skilled mechanic. Та толкоз му помогнал (колата е Кадилак т.е. ИИ има пълна информация).
Очаквам за юни да има пауза в покачването на лихвите (какъвто си е консенсуса) и после пак да продължат да ги вдигат, според мене щатската инфлация пак ще се засили от наесен.
Нямам идеи къде да набухам пари, за включване в ИИ балона май още става с Qualcomm (QCOM), четох че ще могат да си преправят чиповете за мобилни устройства да поддържат ИИ функции и в бъдеще няма да са всички изчисления централно в дата-центровете, ами ще натоварят и устройствата на юзерите.
Там няма стабилен фундамент поне засега ,а оценките са в космоса. .Концентрирай се върху секторите на Бъфет.Мисля че те са най ок ,за дълъг период обаче .Излязоха данни че Бъфет още пролетта е поразпродавал доста .След което покупки вече няма.
Мисля че LVMH е най добра акция за дълъг хоризонт защото там сегмента е само от богати и имащи хора пари ,,ever.
ever.Макдонлдс,Кока кола,Епъл това е.
Въпреки че инфлацията е Швейцария е ниска ,сега имаше имаше,изявление на техния Централен банкер,човека си каза вижте не става въпрос за тези 2%,инфлацията е висока и ние сме социално отговорни да действаме ,с ятай щом Швейцареца иска да вдигат още лихвите за какво иде реч
Коментар
� -
Мислия че настоящия бичи пазар е нещо като развалена торта с нова глазура
Мой приятел има специфичен проблем с колата и се допитал до ИИ за насоки как да се оправи, и след две страници дискусии накрая ИИ го посъветвал да си намери skilled mechanic. Та толкоз му помогнал (колата е Кадилак т.е. ИИ има пълна информация).
Очаквам за юни да има пауза в покачването на лихвите (какъвто си е консенсуса) и после пак да продължат да ги вдигат, според мене щатската инфлация пак ще се засили от наесен.
Нямам идеи къде да набухам пари, за включване в ИИ балона май още става с Qualcomm (QCOM), четох че ще могат да си преправят чиповете за мобилни устройства да поддържат ИИ функции и в бъдеще няма да са всички изчисления централно в дата-центровете, ами ще натоварят и устройствата на юзерите.
Коментар
� -
Искам с малки суми ,да вкарвам в акциийки ,без да продавам дъгосрочно ,четох някои неща Интерактив не били за начинаещи ,Trading 212 или E-TORO казват че са с по така разбираем интерфейс и разходите са почти никакви там,Интерактив имало такса всеки месец неактивност
Там има повече разходи обаче
Направи си акаунти и на трите места най-добре. Сериозен съм.Last edited by terziеv; 09.06.2023, 21:16.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеНали сега индексите са в рали ?
И аз така мисля де ,за есента
Но има много акции на червено.Зависи коя ще хванеш
Коментар
� -
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Дългосрочно баш ще се опариш.Наесен ще има ски спускане,гигантски слалом
Първо ще паднат пазарите,после оборите
И аз така мисля де ,за есента
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
Щом комисионната ти е водеща хвърляй се в една от двете, като гледам предлагат идентични продукти. Това с 0 комисионни за акции ще си го избият през спреда, безплатен обяд няма, отделно май не купуваш акции а CFD върху тях, при което ти се начислява такса когато държиш отворена позиция.
Има 2 вида акаунти – INVEST и CFD.
CFD акаунтите (синият цвят) са такива за спекулации. CFD (Contract for difference) са финансови деривати, които използват leverage за търговия и така подсилват печалбите краткосрочно на спекулантите, които ги използват, но в същото време подсилват и загубите, а има и такси и комисионни за тях. Практиката показва, че повечето хора с подобни акаунти губят парите си, така че, не си правете експерименти и изберете INVEST акаунта
По принцип може да имате и от 2-та типа акаунти едновременно, а също имате и ДЕМО акаунт с виртуална сума, на който може да тествате търговията с тези виртуални пари.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеИскам с малки суми ,да вкарвам в акциийки ,без да продавам дъгосрочно ,четох някои неща
Първо ще паднат пазарите,после оборите
Коментар
� -
Искам с малки суми ,да вкарвам в акциийки ,без да продавам дъгосрочно ,четох някои неща Интерактив не били за начинаещи ,Trading 212 или E-TORO казват че са с по така разбираем интерфейс и разходите са почти никакви там,Интерактив имало такса всеки месец неактивност
Коментар
� -
Там има повече разходи обаче
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Да не се опариш.Какво искаш да цъкаш?
Е ти БФБ.Лесни пари,няма данъци,няма регистрации по ДДС,няма нищо
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеТам има повече разходи обаче
Е ти БФБ.Лесни пари,няма данъци,няма регистрации по ДДС,няма нищо
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
Interactive brokers, web платформата е "френдли".
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеНякой може ли да даде инфо на бързо за trading 212 ,спрямо e-toro ,гледам нещо по friendly като за начало
Коментар
�
Коментар