Щом искаш корабни, вкарали са ги в ISPA, може да вземеш дял чрез тях: https://www.blackrock.com/americas-o...-etf-de-fund#/
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеОтносно индексите фондове гледах интересна гледна точка ,хората купуват индекси е да де ама идва някой разказвач на приказки,надува яко индекса и после хоп айде по пързалката .
Хората в общия случай не купуват индекси, а индексни фондове. Има разлика.
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеНе можах да разбера някой ако знае да каже как се удържат таксите за тях примерно ако имаш 500 евро и купиш SXR8 na SP500 ,и след това не го продаваш но и нямаш пари в акаунта ,какъв е принципа да ти вземат таксите ако има такива ,удържат ги от цената на индекса или как става ,примерно за тоя индекс конкретно при покупка горе долу какво се плаща
Таксата на ETF-а не се взема от твоята сметка. Управляващото дружество си я прибира от активите на фонда и ти реално не разбираш кога и как става това. Косвен признак за тази такса е разминаването в движението на индекса и това на цената на ETF-а. Ако таксата е примерно 1-2%, то само след 10тина години ще се види, че индексът расте доста по-бързо от цената на ETF-а. Ако таксата е ниска (какъвто е случая със SXR8), разликата е практически незабележима.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнениеКато затвориха света покрай ковид-19 беше доста по-добър момент за вход. А февруари 2009 пък беше даже още по-добър от 2020. Краят на 2002 също беше нелош вариант, само че тогава за българи беше трудничко. В по-ранни години е имало още по-добри моменти за вход.
Въобще най-добрият сигурен вход е винаги в миналото.
А, и още нещо. Винаги, когато е най-доброто време за вход, има едни хора, които казват, че точно в този момент не е момента, понеже незнамсиквоси.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеЧестно казано най добрия вход е бил миналата година ...
Въобще най-добрият сигурен вход е винаги в миналото.
А, и още нещо. Винаги, когато е най-доброто време за вход, има едни хора, които казват, че точно в този момент не е момента, понеже незнамсиквоси.
- 1 like
Коментар
-
Ей тука ще сложа малко KELYA stock,тези правели играчките скуишмелоу с разни патенти за пълнеж били голям хит!Last edited by nkavrakov1982; 08.07.2023, 14:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
Ако имаш 100 броя от BAC можеш да продадеш една кол опция на цената (или близка) до придобиване. Банките ще започнат да се възстановяват преди да излязат коментари че кризата е отминала, кога ще стане това, някой слънчев ден.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
А виж сега никакви продажби ,тия акции са ми първите и няма да ги продавам.Единствено ще разкарам тая банка ,Bank of America.Нея я купих докато висях в тоалетната и се чудех какво да купя .Никога не купувайте акции докато сте в тоалетната .Това е грешка голяма грешка.
Сега ми е трън в очите. Иначе останалите ...не знам 20%,25% да паднат...след година се надявам да са нагоре .Наесен ще събера някой лев тогава вече ще мисля повече. Ама да продавам...не мисля
И друго ме мъчи ако продам акцията с разлика от долар.два после как ще.плащам данъци тия от НАП ще ми се смеят като видят ..та може и да не продавам
Остава и опцията да я продам с малко под цената на покупка дата да не плащам о да не се занимавам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
пп
Ама не бързай да продаваш банк ъф америкатане е чак толкова лош момента, в който си влязъл... в някакъв момент може даже да се окаже, че е по-печеливша от Абълката?!
Но ако търсиш дивидентни акции - аз ти казах, вземи някой танкер.
От 10%+ нагоре дават...
Банката засега нищо няма да я правя ,нека седи все пак това е Bank of Amercia ,внася малко балансLast edited by nkavrakov1982; 07.07.2023, 16:57.
Коментар
-
Пазара е Божа работа ,сантимент ,фундамент и така нататък.
Така е ,не съм толкова богат че да купувам евтини компании ,това е все едно да купиш........де да знам да купиш Тelefonica и да чакаш да поскъпне след 40 години напъни ...еми не става
Коментар
-
На финала след големия спад ще видим кой ще се смее последен и на кой акциите са му най жилавички
пп
Ама не бързай да продаваш банк ъф америкатане е чак толкова лош момента, в който си влязъл... в някакъв момент може даже да се окаже, че е по-печеливша от Абълката?!
Но ако търсиш дивидентни акции - аз ти казах, вземи някой танкер.
От 10%+ нагоре дават...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Хем чакаш голям спад ,хем купуваш
Няма лошо имаш си пари угаждаш си.
Така е ,не съм толкова богат че да купувам евтини компании ,това е все едно да купиш........де да знам да купиш Тelefonica и да чакаш да поскъпне след 40 години напъни ...еми не ставаLast edited by nkavrakov1982; 07.07.2023, 16:44.
Коментар
-
На финала след големия спад ще видим кой ще се смее последен и на кой акциите са му най жилавички
Няма лошо имаш си пари угаждаш си
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Леко киселки, ама е истински епъла!
(виж черешите не са толко издържливи - требе да се шортят)
- 1 like
Коментар
Коментар