Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеНе можеш изпрати гей дружинките на война.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеАми бих препоръчал да вземеш едно ЛГБТ флагче и да се разходиш из минно поле в АфганистанРиска ми се струва по-малък от това да търсиш затиснат стройтел в УК.
Малко хумор не е излишен, но конкретно препоръка не мога да дам за компания с подобен профил. Успех
... мисля, че в ОК ще трябва да се строи. Просто няма как. Това не ти е 1939-та да си решиш безработицата и жилищната криза с един замах. Не можеш изпрати гей дружинките на война.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеАсене, къв пазар те гони. Имаме планова икономика с елементи на НЕП.
Сега вземи та виж и за покупките на дълг че и там си имаш доста голи петна
Коментар
-
Като гледам как залетяха суаповете на Дойче и една купчина политици обясняват колко стабилна е банковата система на ЕС леко взеха да ме побиват тръпки. Оказва се че и миналата седмица Централна банка/не се знае коя/ е утилизирала репо линия с ФЕД за около 60м долара. ФИМА - мисля че я направиха покрай Ковида с таван 60м на участник.
Всъщност няма нищо по изнервящо за пазарите от това политици да се изказват през ден. И резултата айде юруш на Кока Колата и Колгейта - дето се вика системата и да гръмне зъбите ще се мият и Джака ще се разрежда с нещо.
Сега ще се лашкаме до отчетите в някъква мъка тип - финанси и индустрия под натиск, храна, пиячка и малко фарма като място за паркиране. Отвъд мъни маркетс който се уголемяват като гремлин на дъжд.
КЮ еазънинг на лихви по 5%...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Мен лично фондове с фокус на жилища са ми доста политически вързани. Освен това не вярвам че толкова лесно ще превъртат дълг в текущите условия. Аз бих си потърсил фонд с фокус на търговски площи - дето се вика втора пандемия скоро нямам да има, докато яйцата вървят неумолимо към паритет с еврото.
- 1 like
Коментар
-
https://ir-api.eqs.com/media/documen...osition=inline
Не че им вярвам, ама...
Vonovia's overall debt maturities are
manageable, given their long average remaining term of 7.4 years as of Dec. 31, 2022, and
staggered nature. No more than 10%-11% of debt (about €3.5 billion-€4.5 billion) matures each
year.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеНямах предвид самите имоти, а компаниите за имоти. Предимно жилищните, но и при офисите има интересни неща. В големите градове, особено в Европа, трудно ще се строи, а мизерията на хората не позволява собственост, независимо от цената. Т.е. наемите в Стокхолм, Париж или Берлин няма да слизат, дори и да изостават от инфлацията.
Ако смяташ, че ще стигнат 8%, значи сме далеч от апогей. Рефинансирането ще е сеч на такива нива. Предполагам ще трябва да отидат на 12%, привилигировани, че и евентуално увеличаване на капитала.
Пак да кажа, че колкото за упражнението, изключвам пряката държавна намеси в сектора, която иначе е бая вероятна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение
Зарежи я Европата. Чакат 10% безработица, официална в САЩ. Та за това се чудех за имотните компании, няма ли да дълбаят още ?
Но от друга страна, високата безработица (не 10% естествено) не е нещо толкова лошо за компаниите, специализирани в жилищни имоти. Т.е. няма да имаме купувачи, а предимно наематели.
Коментар
Коментар