IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Според мен в момента риск/печалба съотношението е изключително неблагоприятно. Колкото и да обосновани, късите залози зависят изцяло от благоволението на ЦБ и съответния режим.

Май сега на евроборсата виждаме принудителни разпродажби. Според мен арабските пари ще се дръпнат. Напомня ми на едно филмче roll-over май се казваше.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Борсово как се отиграва това нямам идея. Пък и дори "правилно" да се играе, после дали ще можеш навреме да си вземеш печалбите.
      E, как? - с двете бутончета - buy и ....... goodbye (sell)!

Коментар

Уж очаквам всичко, но шашмата при швайцарите е уникална. Само Голямата война може да изтрие подобни мизерии. Няма друг шанс.

Борсово как се отиграва това нямам идея. Пък и дори "правилно" да се играе, после дали ще можеш навреме да си вземеш печалбите.
        Смело и без маржин - един вариант. Втори е да си направиш пас от месец-два, винаги е добър ход.

Аз купих малко БНП и още АКСА тази сутрин. Ако това се окаже нещо повече от каунтър парти паника ще се разбере до няколко седмици. На вторите отчети ще следя къде се намират Хермес и Луито и ще преценим в какво се намираме.

Коментар

Нъц. След тези лупинги кой катарец, емирец и прочие бабуин ще продължи да слага реални пари в камината. Само на 401К тези нива няма как. Всичко нагоре имаме, когато $ поеме твърдо надолу. Аз също се оглеждам за изход и обмислям затваряне на хоум офиса.
          Няма лошо да се откажеш, докато си на върха.
          Но на мен ми се струва, че Кубрат е прав.

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

Няма да фалират повече, без особено значение кой е шеф щом има кой да ги спасява. ФЕД е реагирал направо светкавично за да няма повече фалити след SVB. Накратко, пуснали са програма за наливане на кеш у банките Bank Term Funding Program (BTFP). Срещу потъналите ДЦК дето са им в балансите за гаранция, ФЕД им дава заем кеш по номинала (par value-то) преди падежа, с лихва като на едногодишните трежюрита. Така само едната лихва ще им тежи, но не 30-40% нереализирана загуба дето трябва да понесат (реализират) ако са принудени да продават ДЦК преди падежа заради липса на капиталова адекватност според закона.

Това BTFP си е подобно на QE (Количествените улеснения), но с друго име и без биене на тъпана. Нови $4.4 трилиона се наливат в банковата система, а при Ковида са били налени $4.189 трилиона. Но ефекта за бизнеса и за раята ще се прояви много забавено.

https://blog.bitmex.com/Kaiseki/

Arthur Hayes, (основател и CEO на криптоборсата Bitmex, бивш играч от Уолстрийт) е обяснил цялата игра с прости думи и най-подробно: Какъв точно е проблемът, как се е получил и какво очаква след реакцията на ФЕД. Дълга е статията, но си струва да се прочете внимателно. На мене лично ми отвори доста очите, не бих могъл да сглобя пъзела толкова. Най-интересното е как показва с проста математика че пак идва дефлация. Не съм такъв оптимист като нега за биткойна, то е нормално да си хвали стоката щом е в криптосектора, да не се приема за съвет.

П.П. Най-вероятно преписвачите от ЕЦБ да направят същото, като гледат как батките от ФЕД елегантно са замазали проблема. Както Артур е написал, SNB (Швейц. Центр. Банка) вече го е направила по същата схема за CreditSuisse като им е намазала на ръка CHF50 млрд.
            Статията е доста манипулативна.
            Бута към биткойн.
            Това е цялата му идея.Относно останалите неща,пълни глупости,банките са основния принос към инфлацията с кредита, а с вдигане на лихвите и риска съответно апетита им за кредитиране отива по дяволите.Инфлацията е гомям проблем в тези си нива и никой няма да я остави така.

С една дума:бягайте от лошите банки и елате при мен с биткойните.
            Last edited by nkavrakov1982; 19.03.2023, 23:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Как се отиграва КюИ с високи лихви? Лонг всичко, шорт банки и застрахователи
              Нъц. След тези лупинги кой катарец, емирец и прочие бабуин ще продължи да слага реални пари в камината. Само на 401К тези нива няма как. Всичко нагоре имаме, когато $ поеме твърдо надолу. Аз също се оглеждам за изход и обмислям затваряне на хоум офиса.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Чак и когато инфлацията спадне към 5-6%, дотогава г-н Консуматора ще редуцира покупките си,
                тоест фирмите ще продават по-малко.
                Новoто QE e спасителен пояс за банките, нищо друго.
                При настояща стагфлация (виж и петрола днес), нито кредити ще се раздават на фирми, нито Джони ще си купува обичайните глупости.Не е майтап да обеднява човек по 15% годишно.
                От друга страна, ако Дау калкулира розовото бъдеще, може мечката да направи някой кратък спринт.
                Чакаме и на гюме Пауъл тая седмица.
                UBS e във преговори за покупка на Credit Swiss, даже е факт вече.
                Last edited by Бедният брoкер; 19.03.2023, 22:36.

Коментар

Уж очаквам всичко, но шашмата при швайцарите е уникална. Само Голямата война може да изтрие подобни мизерии. Няма друг шанс.

Коментар

• Уж очаквам всичко, но шашмата при швайцарите е уникална. Само Голямата война може да изтрие подобни мизерии. Няма друг шанс.

Коментар

Странно защо фалират.

... предполагам, че това чудо е по-зле и от жена шеф.

Няма да фалират повече, без особено значение кой е шеф щом има кой да ги спасява. ФЕД е реагирал направо светкавично за да няма повече фалити след SVB. Накратко, пуснали са програма за наливане на кеш у банките Bank Term Funding Program (BTFP). Срещу потъналите ДЦК дето са им в балансите за гаранция, ФЕД им дава заем кеш по номинала (par value-то) преди падежа, с лихва като на едногодишните трежюрита. Така само едната лихва ще им тежи, но не 30-40% нереализирана загуба дето трябва да понесат (реализират) ако са принудени да продават ДЦК преди падежа заради липса на капиталова адекватност според закона.

Това BTFP си е подобно на QE (Количествените улеснения), но с друго име и без биене на тъпана. Нови $4.4 трилиона се наливат в банковата система, а при Ковида са били налени $4.189 трилиона. Но ефекта за бизнеса и за раята ще се прояви много забавено.

https://blog.bitmex.com/Kaiseki/

Arthur Hayes, (основател и CEO на криптоборсата Bitmex, бивш играч от Уолстрийт) е обяснил цялата игра с прости думи и най-подробно: Какъв точно е проблемът, как се е получил и какво очаква след реакцията на ФЕД. Дълга е статията, но си струва да се прочете внимателно. На мене лично ми отвори доста очите, не бих могъл да сглобя пъзела толкова. Най-интересното е как показва с проста математика че пак идва дефлация. Не съм такъв оптимист като нега за биткойна, то е нормално да си хвали стоката щом е в криптосектора, да не се приема за съвет.

П.П. Най-вероятно преписвачите от ЕЦБ да направят същото, като гледат как батките от ФЕД елегантно са замазали проблема. Както Артур е написал, SNB (Швейц. Центр. Банка) вече го е направила по същата схема за CreditSuisse като им е намазала на ръка CHF50 млрд.
                      Last edited by Д.Петков; 18.03.2023, 22:42.

Коментар

• Inspirational Profile: Pips Bunce | Director, Credit Suisse

Mx Pips Bunce is a Director at Credit Suisse and has been working in the IT industry for over 25 years across range of different sectors.

Странно защо фалират.

... предполагам, че това чудо е по-зле и от жена шеф.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kanu Разгледай мнение

архитектът е в не свяст късо на насдакът
                          Архитектът е патрон, скъсява всичко до 1$, после вече ще трябва да купува

Коментар

• Аве... то са ясни нещата, ама това не променя факта, че комбинацията от къс qqq + otm путове се оказа безобразно кежав хедж. Няма как да не призная, че немските колиби от Grand city ме "зарадваха" допълнително. Суровини и благородни метали не помогнаха кой знае колко, а тръби и нафта ме доразкъртиха.

В интерес на истина съжалявам единствено за колибите. Позицията там е изцяло спекулативна.

Коментар

Архитекта е ясен, ама нещо и на мен ми идва в повечко тоя оптимизъм.

Че и банковия сектор как расте..... сякаш оняден не свалиха кредитния рейтинг на цялата им фин. система... хах

Коментар

как мазно вървят нагоре

Коментар

Working...
                                X