Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение
Зарежи я Европата. Чакат 10% безработица, официална в САЩ. Та за това се чудех за имотните компании, няма ли да дълбаят още ?
Но от друга страна, високата безработица (не 10% естествено) не е нещо толкова лошо за компаниите, специализирани в жилищни имоти. Т.е. няма да имаме купувачи, а предимно наематели.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Само таблиците гледах... аз ли не го чета правилно, но дори според 4 излиза, че трябва да купуваме и то пледимно в Еврозоната. Дори лошият сценарий прекалено оптимистичен ми идва.
- 1 like
Коментар
-
Тъй де - за имотни компании говорим, не за самите имоти.
Тая закрепиха ли я - какво става там?
Че не ги следя?
Евъргранд - китайският бушон, който не плаши Уолстрийт - Блогът на ЕЛАНА Трейдинг (elana.net)
За щатите нямам очаквания за 8%, засега по-скоро и аз мисля, че макс. до 6% биха я добутали!?
Но боравим с твърде много неизвестни - стойности, срокове...
Ако поне едното беше ясно!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение
Коментар
-
Нямах предвид самите имоти, а компаниите за имоти. Предимно жилищните, но и при офисите има интересни неща. В големите градове, особено в Европа, трудно ще се строи, а мизерията на хората не позволява собственост, независимо от цената. Т.е. наемите в Стокхолм, Париж или Берлин няма да слизат, дори и да изостават от инфлацията.
Ако смяташ, че ще стигнат 8%, значи сме далеч от апогей. Рефинансирането ще е сеч на такива нива. Предполагам ще трябва да отидат на 12%, привилигировани, че и евентуално увеличаване на капитала.
Пак да кажа, че колкото за упражнението, изключвам пряката държавна намеси в сектора, която иначе е бая вероятна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеДобре де, да оставим за малко настрана национализациите, Третата световна, откровените кражби, капиталовия контрол. Не сме ли сравнително близо до лихвения апогей? Това не означава ли, че много от имотните са подценени? Или лихвите по ДЦК-то пак ще катерят?
Погледни 3а, 3b, както и 4а и 4b.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеНе сме ли сравнително близо до лихвения апогей? Това не означава ли, че много от имотните са подценени?
1. Още не е ясно къде точно е нивото на въпросния лихвен апогей (едни ЦБ може да е 5%, за други 8%...);
2. Още по-малко е ясно колко точно време ще се задържи в горна мъртва точка;
3. Стъпките надолу няма никаква гаранция, че ще са със същото ударно темпо, както нагоре - даже напротив, пътят надолу е мнооого по-вероятно да е доста по-бавен! - Надали ще ги свалят на 3 пъти х 0.75% само 3 месеца!
А скъпото кредитиране тепърва ще се отразява - и в бизнеса, и на домакинствата... лоши ипотеки, закъсали компании... много е вероятно не всички да оцелеят, така че хич не мисля, че са подценени.
Още не сме видяли "имотното Креди Сюис".Тук процесите се движат с различна скорост. По-бавна.
Last edited by Julius_BG; 24.03.2023, 13:25.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеСпециално за Юлката, че си пада по конспирациите, особено от Hindenburg Research, Enjoy the Show -
https://hindenburgresearch.com/block/
https://finance.yahoo.com/quote/SQ/
А за констипациите по принцип... вервал ли си, че швейцарите ще направят такава мизерия. Още не мога да повярвам. Бетер немци го играха. После някой като тръгне да ми говори, че у нас не идвали инвеститори, защото нямало върховенство на закона, имало корупция, било непредвидимо законодателството и ми иде да му плесна един цигански шамар, че да се освести.
Продължавам да играя немските колиби. Мисля, че са сериозно препродадени. Е, нищо чудно да ги национализират и тях, но за игра биват.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Специално за Юлката, че си пада по конспирациите, особено от Hindenburg Research, Enjoy the Show -
https://hindenburgresearch.com/block/
https://finance.yahoo.com/quote/SQ/Last edited by unimog; 23.03.2023, 15:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
За къси на банките сме закъснели. Или по точно ще избързаме ако ги шортим банките сега.
Тъй като процесите изискват време да се развият. Лично аз очаквам нещата да се заметат под килима за около година с нови върхове при ДАУ , колкото да се заблудят масите и откажат шортаджиите.. И втората половина на 2024 както и 2025 да почне по сериозно изсипване съпроводено с рецесия. Бих определил пазара в момента на 2006 година .
ПП Очаквана корекция при ДАУ 40-50 процента .
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Как се отиграва КюИ с високи лихви? Лонг всичко, шорт банки и застрахователи
Тъй като процесите изискват време да се развият. Лично аз очаквам нещата да се заметат под килима за около година с нови върхове при ДАУ , колкото да се заблудят масите и откажат шортаджиите.. И втората половина на 2024 както и 2025 да почне по сериозно изсипване съпроводено с рецесия. Бих определил пазара в момента на 2006 година .
ПП Очаквана корекция при ДАУ 40-50 процента .Last edited by Майстора233; 20.03.2023, 13:09.
- 1 like
Коментар
Коментар