Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Пип, радвам се, че като съм повторил нещо около 100 пъти поне ти си го разбал и възприел
Да, това имам предвид. И като се има предвид срива на златото днес явно не съм разчел индикатора чак толково злеНа златарите им писах да продават златото като беше на $2,017 ама... никой не иска да чува защото ги тресе манията
Федът не може пряко да контролира лихвите по дългосрочната хартия и като цяло се очаква повече емисия на нов дълг отколкото са предвидените покупки на Феда. Анализът на Морган Станли от малките часове на деня - много ценно нещо за търговци на злато
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Нещо си се объркал, steepening of the yield curve си е тенеке булиш сичуейшън
Преди точно година 10-2y си бе негативно, сега е стипирало до 0.45, жълтото е на 35% плюс оттогава.
Същата работа и 2006-7 ( негативна), до върха на кривата 2010-11 жълтия пораства 2-3 пъти за 4 години, същото и 2000-2003 периода.
Та - избрал си грешен индикатор, виж ако имаш предвид реалните лихви е друг въпрос, там по си има добра огледална корелация.
А феда рече лихвите лоу фор лонгъ....няма и как да е иначе, тия нови планини от Т дефицити как се обслужват ?
Ако все пак се наложи да ги вдигат по някое време то ще е главно поради това че ги притиска инфлацията, а тя в мелницата на кой асет налива вода...
ПС Аз съм по отдавна в него, ама и тия дето са се "набутали" тая година са едно 30-50-100% ( сребро) на профит вече, зависи на какви нива са влизали...Last edited by Money; 11.08.2020, 20:06.
Коментар
-
Баш, де. За данъците откога разправям. Ще се радваш, че си спечелила 20-30 хил. и скатовете ще ти връчат сметка за 50 хил. Пълно безумие е, че не търгуваш като българка. Другото, което повтарям до втръсване, че няма смисъл да се търгува рисково с големи компании. Печалбите са твърде ограничени, за да си заслужава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Нищо, от друго ще направиш пачката. Честно да ти река, много ме радваш. Повечето "инвеститори" у нас си вярват, че ги разбират борсите. Не само комикса е така. Ако и да доказано емпирично, че хамстер ли, котка ли беше се справя по-добре от експертите.
Вземи си направи един акаунт в tipranks, че съвсем да позеленеят от яд и пусни линк да ти следваме резултата. Май имат интеграция със SAXO.
И все пак, да повторя моето скромно мнение. Не мисля, че е арно да продаваш SPG или други имотни, преди да си направила поне 100% от тях.
Тия AMD ме унищожиха. Уж с тях да компенсирам загубите от Intel ама взех, че ги удвоих. Не мога д аповервам, че толкова бързо им се спука балона
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
Първо трябва да разбереш, че тези новини и анализи дето се бълват не е с цел да те направят богата, а точно обратното - да ви вземат паричките. Така, че може да продължиш с новините, но трябва да четеш и между редовете, а пък анализите трябва сама да си ги правиш
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
Имах предвид, че паднаха след като ги взех баш. Нищо чудно днес да продължи тази тенденция заради лошия отчет. Не казвам, че е лоша компания, а че я купих в лош момент. Особено фактът, че продадох растяща за момента акция NIO за да купя падаща SPG ме яде. Но явно трябва да свиквам.
А златото го разкарах на лек минус. Беше ме яд, че избързах, ама като гледам сега - не съм. Лъгаха че ще скочи над 2100 и подвеждат хората. Не че е късно де. Само от четене на новини и анализи може да полудееш
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
бегай че неам кръв. Поне да бях изчакала 1 ден с продажбата на NIO. Избегах от лесни 2000 долара като последния глупак. Тоя номер с бягство от печалби непрекъснато го правя.
Вземи си направи един акаунт в tipranks, че съвсем да позеленеят от яд и пусни линк да ти следваме резултата. Май имат интеграция със SAXO.
И все пак, да повторя моето скромно мнение. Не мисля, че е арно да продаваш SPG или други имотни, преди да си направила поне 100% от тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеКупи я в последния подходящ момент. Оттук REIT-овете са само нагоре и ще останеш да гледаш последния вагон. В трицифрени проценти ще е ръстът. Дори облъчвания с ковидиотщини ще имат ефимерен ефект. Единствено някои от газа могат да ги бият по доходност. Малко ме е яд, че нямам достатъчно свободни пари в момента. Толкова евтинджос бонбони има на пазара. Даже във финансовия сектор има останали. Докато разкарам CXW, то промоцийти ще са минали.
Коментар
-
https://www.investor.bg/novini/444/a...miiata-309926/
NIO почти насила искаше да направи някои богати, ама няма как акциите сами да се купят. Нищо, от "Адидас".
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеЗлатото е най-добре да се разкара. От тук насетне се очаква увеличение на лихвите и steepening of the yield curve.
Ако стане така, а то най-веротяно ще стане, златните буболечки отново ще бъдат прецакани, специално тези дето са се набутали тази година
Преди точно година 10-2y си бе негативно, сега е стипирало до 0.45, жълтото е на 35% плюс оттогава.
Същата работа и 2006-7 ( негативна), до върха на кривата 2010-11 жълтия пораства 2-3 пъти за 4 години, същото и 2000-2003 периода.
Та - избрал си грешен индикатор, виж ако имаш предвид реалните лихви е друг въпрос, там по си има добра огледална корелация.
А феда рече лихвите лоу фор лонгъ....няма и как да е иначе, тия нови планини от Т дефицити как се обслужват ?
Ако все пак се наложи да ги вдигат по някое време то ще е главно поради това че ги притиска инфлацията, а тя в мелницата на кой асет налива вода...
ПС Аз съм по отдавна в него, ама и тия дето са се "набутали" тая година са едно 30-50-100% ( сребро) на профит вече, зависи на какви нива са влизали...Last edited by pipbel; 11.08.2020, 13:28.
Коментар
-
Купи я в последния подходящ момент. Оттук REIT-овете са само нагоре и ще останеш да гледаш последния вагон. В трицифрени проценти ще е ръстът. Дори облъчвания с ковидиотщини ще имат ефимерен ефект. Единствено някои от газа могат да ги бият по доходност. Малко ме е яд, че нямам достатъчно свободни пари в момента. Толкова евтинджос бонбони има на пазара. Даже във финансовия сектор има останали. Докато разкарам CXW, то промоцийти ще са минали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Разбирам те напълно. 5% ръст / ден и 8% дивидент / годишно не стигат и за тоалетна хартия. Нищо, утре го продай. Данти задръства екрана.
А златото го разкарах на лек минус. Беше ме яд, че избързах, ама като гледам сега - не съм. Лъгаха че ще скочи над 2100 и подвеждат хората. Не че е късно де. Само от четене на новини и анализи може да полудееш
Коментар
Коментар