IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Психологията на външните пазари е направо плашеща. Спомням си как март месец по дъната всички очакваха срив. Всеки виждаше 1500 долара за S&P 500 а сега се екстраполира безкраен растеж. Чудя се какво се промени за това време освен очакванията на хората които са си толкова волатилни. Като гледам българските спекуланти в тях устойчиво се насложиха две нови парадигми. На външните пазари може само да се печели. Там растежа е безкраен. Втората парадигма е, че на българската борса може само да се губи. Лично аз започвам да изразявам умерен скептицизъм и към двете теории, но докато за България трябва да мине време да се опровергае, то навън може да стане много по-бързо. Само тема на размисъл, която не е препоръка за нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Можеш да погледнеш надолу (и на юг) и пак да останеш в сектора. OMAB. Дивидент тази година няма, но иначе и там е 10% удръжката. Практически е невъзможно да фалира, пък и мъничко намаляваш политически риск покрай изборите в САЩ.
      Мехико, изобщо не съм и поглеждал натам, но защо не. Креативно предложение, от АLK са по - живи, финансите изглеждат добре на пръв поглед, но ще трябва да задълбая повече, малко са ми страна от Третия свят, да няма някакъв специфичен политически или друг риск, както с руските акции.
      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение

Нетфликса е монстър в сравнение с останалите фангове. Въпросът е да се влезе от добри нива със сравнително нисък риск.
        [ATTACH=CONFIG]n3643273[/ATTACH]
        А конкуренцията - Disney+ мисля премина 50 млн., стартира peacock, hulu, hbo max, всеки иска да откъсне парче от пая, отделно в корона кризата всеки си бе вкъщи и те профитираха от тази ситуация. Много съм предпазлив с тях, над 400 не бих взел, не откривам някакво тотално предимство да имат пред останалите. По - скоро обмислях покупка DIS, но те пък с доста проблеми в кризата и над 100 не ми се дават и там.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

ALK ги искам на 34, но те упорито се дърпат от това ниво. SPR са с много дълг за моят вкус.

Други, за които се колебая са MU, WBA и EHTH, но за всички повече негативи мога да изпиша, то не случайно и цената им е наглед изгодна.
          Можеш да погледнеш надолу (и на юг) и пак да останеш в сектора. OMAB. Дивидент тази година няма, но иначе и там е 10% удръжката. Практически е невъзможно да фалира, пък и мъничко намаляваш политически риск покрай изборите в САЩ.

Коментар

Графично няма какво да ги харесам RTX, а пък Netflix много конкуренция пъкна около тях и не бих взел, изобщо ми е трудно да намеря фаворит да се вкара някое евро, скъпи или със слаби перспективи.
            Нетфликса е монстър в сравнение с останалите фангове. Въпросът е да се влезе от добри нива със сравнително нисък риск.
            Click image for larger version

Name:	NFLX.jpg
Views:	1
Size:	57.5 КБ
ID:	3643273

Коментар

ALK е с повече потенциал за капиталова, но RTX e далеч по-диверсифицирана и не вярвам да отрежат дивидента. Зависи колко ти се рискува. Ако наистина вярваш в летенето и ти се рискува умерено - SPR. Не мисля, че след тази вечер ALK е толкова добра сделка. Това за хоризонт > седмица. Иначе може и по картинка да решаваш.
              ALK ги искам на 34, но те упорито се дърпат от това ниво. SPR са с много дълг за моят вкус.

Други, за които се колебая са MU, WBA и EHTH, но за всички повече негативи мога да изпиша, то не случайно и цената им е наглед изгодна.

Коментар

• NIO пак запецнаха. Яд ме е че не взех Nikola тогава когато писах че е за купуване. Явно си беше - скочи с поне 3% от тогава. Веднъж от нея в рамките на 24 часа спечелих около 3000 кинта. Късмет, с който явно от време на време се удостояваме и ние каръците щото ако все е надолу ще вземем да се откажем.

Коментар

То още не сме се научили да летим, един път да пуснат някаква ваксина и ще е ударно, работа само онлайн по Teams или Zoom не може да се върши, отделно жаждата за пътуване към по - далечни дестинации.

Колебая се между тях и ALK, най - стабилните авиолинии, почти без дълг в сравнение с останалите.
                  ALK е с повече потенциал за капиталова, но RTX e далеч по-диверсифицирана и не вярвам да отрежат дивидента. Зависи колко ти се рискува. Ако наистина вярваш в летенето и ти се рискува умерено - SPR. Не мисля, че след тази вечер ALK е толкова добра сделка. Това за хоризонт > седмица. Иначе може и по картинка да решаваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение

Ако търсиш дийп велю и ти се чака години ...

когато видя компания да ъндърпърформва маркета не поглеждам по-нататък. Грозна картинка:
                    [ATTACH=CONFIG]n3642894[/ATTACH]

Виж такава картина вече предизвиква сериозен интерес в мен:
                    [ATTACH=CONFIG]n3642895[/ATTACH]

Не е препоръка, но от risk/reward гледна точка втората опция е ЧУК.
                    Нетфликса също е много обещаващ.

Но както са казали хората на вкус и цвят тавариш нет.
                    Графично няма какво да ги харесам RTX, а пък Netflix много конкуренция пъкна около тях и не бих взел, изобщо ми е трудно да намеря фаворит да се вкара някое евро, скъпи или със слаби перспективи.

Коментар

Твърде малко фондове има вързани към DJIA, така че може да ги изпуснеш. Всичко под 60 е невероятна сделка. Всичко под 65 е много добра. Въпросът е дали вярваш във възстановяване на въздухоплаването. Аз лично - да.
                      То още не сме се научили да летим, един път да пуснат някаква ваксина и ще е ударно, работа само онлайн по Teams или Zoom не може да се върши, отделно жаждата за пътуване към по - далечни дестинации.

Колебая се между тях и ALK, най - стабилните авиолинии, почти без дълг в сравнение с останалите.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Какво ли ще изскочи от дупката на Джаксън, да видим.....
                        Реално абсолютно нищо интересно/ново, дупка на дупката.

Тия 3500 май трудничко ще се сдадат...

Коментар

• 7 TMO @ 406.300
                          87 GSK @ 15,02
                          с това паричките в недемо сметката свършиха

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                            NKLA скоро ще е buy. И SE са леко надолу
                            Много внимавай с NKLA.Никак не е хубава и за спекула.Може да те извърти яко.

Коментар

• NKLA скоро ще е buy. И SE са леко надолу

Коментар

• MRNA е отново в игра за шорт сел.За сега шорт 68.35 покриване на 67.85 става идеално .

Коментар

Working...
                                X