IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Застрашава го златото.Винаги след 1971 година това е бил проблема и затова КОМЕКС прави вече 44 години гимнастиките с хартията.Хората собственици на ФЕД не биха делили власта си с никой-това е възможно в бъдеще само ако долара и златото имат пряка връзка.Инак идва първата теза на Рикардс за която ти писа но изпусна момента че тази нова валута би била с някакво златно покритие и много по-важния въпрос за изпускане на 100% контрол от господарите на ФЕД-китайците вече имат немаловажен глас в МВФ..........Така че втората теза е по-приемлива за печатарите на долара.
    Аз не вярвам, че хората ще загубят вяра в долара. Просто защото всички останали валути и икономики ще са много по-зле!
    От там на сетне колкото по-слаби са другите, толкова по-силен е долара, като той просто ще подлежи на масирана обща инфлация и ще се обезцени в пъти, което ще доведе до бедност и загуба на стандарт както в САЩ така и в Запада общо!

МВФ е еврейски клуб на същите тези, които са наяхали САЩ и ги ползват за световен жандарм. Китай е никой докато не се превърне в неоспорима военна сила, КАКВАТО НЕ Е КЪМ МОМЕНТА, а може и никога да не стане! Никаква дума не се чува на Китай в МВФ. Ако долара е тоалетна хартия, то юана е тоалетна хартия втора ръка с дупка по средата!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Аз вярвам в това, че всичко зависи от това дали икономиката която е център на световната финансовата система се намира в добро или лошо циклично състояние.
      Сега добави студената война на Тръмп или 60% данъци на Бай Бай Байдън, отделно 50 мил безработни и много бавно затихващ Ковид проблем там, впредвид грипа, зимата и отварянето на училища/университети.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Какво значи да се спаси долара?
        Ако той се обезцени от тук на сетне 10 пъти за 5 години, защо отново да не си е световна резервна валута? Какво пречи?

Паунда на времето е заменен от долара. Имало е нов и силен конкурент, който е приел поста. Днес и Юана и Еврото са по-слаби, а Еврото смятам дори, че ще изчезне.

Долара и 20 пъти да се обезцени спрямо днес, ако останалите водещи валути се обезценят 30 пъти, какво го застрашава реално?

Фактически за последните 50 години долара се е обезценил с 95%! Това ще рече 20 пъти обезценка.

Ако сега за 5-6 години той се обезцени 10 пъти, а останалите водещи валути много повече през инфлация, какво го застрашава?

Вместо 2000 долара заплата една сервитьорка ще взима 20К, по някое време ще деноминират и ето ти пак от начало!
        Застрашава го златото.Винаги след 1971 година това е бил проблема и затова КОМЕКС прави вече 44 години гимнастиките с хартията.Хората собственици на ФЕД не биха делили власта си с никой-това е възможно в бъдеще само ако долара и златото имат пряка връзка.Инак идва първата теза на Рикардс за която ти писа но изпусна момента че тази нова валута би била с някакво златно покритие и много по-важния въпрос за изпускане на 100% контрол от господарите на ФЕД-китайците вече имат немаловажен глас в МВФ..........Така че втората теза е по-приемлива за печатарите на долара.Сервитьорката няма да взима 20к долара.........Масата от 90-95 % ще живеят на много-много по-ниско ниво..........Със смърта на фиат системата в този и вид умира и икономиката на потреблението и лесния кредит......Предстоят не само икономически но и големи социални сътресения........Много големи.
        Last edited by Hermes73; 25.07.2020, 02:00.

Коментар

Втората му теза е най-бързия път към връщане на баланс на системата.Преоценяването на златото би преоценило напрактика всички други активи и би изчистило след съответната болка балансите.Това е разковничето.Злато има повече от достатъчна да покрие нуждите на целия свят.Просто в момента не е на нужната цена спрямо основната фиат валута.Коригирането на цената му е коригиране на цялата система.Кратко точно и ясно.Най-лесния път за спасяване на долара е именно този-колкото и нелепо да звучи...........Купувайки и продавайки злато ФЕД може да държи в определени граници цената му.
          Какво значи да се спаси долара?
          Ако той се обезцени от тук на сетне 10 пъти за 5 години, защо отново да не си е световна резервна валута? Какво пречи?

Паунда на времето е заменен от долара. Имало е нов и силен конкурент, който е приел поста. Днес и Юана и Еврото са по-слаби, а Еврото смятам дори, че ще изчезне.

Долара и 20 пъти да се обезцени спрямо днес, ако останалите водещи валути се обезценят 30 пъти, какво го застрашава реално?

Фактически за последните 50 години долара се е обезценил с 95%! Това ще рече 20 пъти обезценка.

Ако сега за 5-6 години той се обезцени 10 пъти, а останалите водещи валути много повече през инфлация, какво ще го бутне?

Вместо 2000 долара заплата една сервитьорка ще взима 20К, по някое време ще деноминират и ето ти пак от начало!
          Last edited by Mike Florida; 25.07.2020, 01:50.

Коментар

Ми тя цената ще е яко обедняване, рухване на стандарт и тн... Това не е никак малко и не е като да отмине просто така. Този път това обедняване наистина ще се случи на Запад!

Рикардс има 2 тези!

Първата е рухване на долара, заменят го с някакъв SDR на МВФ, който също рухва!
            Втората теза е, че ще има златен стандарт и цената на златото ще е такава, че то едва ли не да покрива през вдигане на стойността, всички сегашни активи, измерени в тази нова котировка на метала.

Аз от него нищо интересно не съм видял за последните 5-6 години. Това са нещата.
            Втората му теза е най-бързия път към връщане на баланс на системата.Преоценяването на златото би преоценило напрактика всички други активи и би изчистило след съответната болка балансите.Това е разковничето.Злато има повече от достатъчна да покрие нуждите на целия свят.Просто в момента не е на нужната цена спрямо основната фиат валута.Коригирането на цената му е коригиране на цялата система.Кратко точно и ясно.Най-лесния път за спасяване на долара е именно този-колкото и нелепо да звучи...........Купувайки и продавайки злато ФЕД може да държи в определени граници цената му.Граници които да доведат до така нужната инфлация от 15-20% годишно помагаща за унищожаването на дълга и социалните ангажименти-двата воденични камъка на вратът на световната икономика .
            Last edited by Hermes73; 25.07.2020, 01:43.

Коментар

Времето ще покаже.Рикардс е един от добрите според мен анализатори познаваш отвътре системата-дълги години е работил в закрити комисии за финансови анализи към ЦРУ и правителството......Цялата тази лудост не може просто така да отмине.Не и този път.
              Ми тя цената ще е яко обедняване, рухване на стандарт и тн... Това не е никак малко и не е като да отмине просто така. Този път това обедняване наистина ще се случи на Запад!

Рикардс има 2 тези!

Първата е рухване на долара, заменят го с някакъв SDR на МВФ, който също рухва!
              Втората теза е, че ще има златен стандарт и цената на златото ще е такава, че то едва ли не да покрива през вдигане на стойността, всички сегашни активи, измерени в тази нова котировка на метала.

Аз от него нищо интересно не съм видял за последните 5-6 години. Това са нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

Не ме разбра. Имам предвид, че златото е може би по-ценно от парите и акциите, но земята е по-ценна от златото
                Тук съм съгласен с теб-земята и уменията на човек плюс способноста му бързо да се адаптира към промените в живота си са най-голямото богатство.

Коментар

Рикардс, не го харесвам, нито тезите му!

За мен той е скучен и има една теза за SDRи и после обезпечение със злато и така нататък, което за мен е силно под съмнение.

Моето виждане е, че няма да има никакъв Апокалипсис!

Просто ще има яко обедняване на богатите в развитите страни, а бедните ще станат по-бедни. Ще има и свръх богати, които ще станат още по-богати!

Реално Западния свят ще обеднее, ще има политически кризи и рухване на системи, НО никога няма да има зомби апокалипсис.

Ако погледнем Аржентина или Ливан, ние може да видим, че там Зомби апокалипсис няма, въпреки пълното рухване на финансовите им системи, просто има яко обедняване и хората в масовата си част, ще почват да градят от нулата и ги очакват трудни години и бедност за напред! Нищо повече!

Запада ще обеднее и хората там ще страдат, а местните тарикати, които се барат за много хитри, в рамките на бичия пазар ще издухат! Нищо повече няма да се случи. Пак казвам зомби апокалипсис няма да има. Ще има бедност масово в света като тази от 1997г. в БГ, само че и в развити страни. С това нещата ще приключат. Ще има преформатиране на съюзи, рухване на такива, но в генерален план, живота ще си продължи в нормално русло, с единствената разлика, че западняците няма да могат да градят "финансов социализъм", а след загубата на цяло едно поколение, обречено на бедност, ще трябва да се стегнат и да започнат наистина да бачкат за да създават блага!
                  Времето ще покаже.Рикардс е един от добрите според мен анализатори познаваш отвътре системата-дълги години е работил в закрити комисии за финансови анализи към ЦРУ и правителството......Цялата тази лудост не може просто така да отмине.Не и този път.

Коментар

• 600 usd/per week - unemployment benefit, голям кеф в Америка.
                    Иначе пазара не ми хареса тази вечер, очаквах Dow да завърши към минус 50 точки, със едно рали в последните минути. Но такова нещо не се състоя.
                    Може би трябва да помислим през почивните дни, дали не сме в ситуация на леко плъзгане надолу, което може да продължи дълго време, няколко месеца да речем. Което ще наложи преосмисляне на политиката, ще трябва да се продава на всяко покачване (например като анонсират новите стимули). Дългите позиции трябва да станат кратковременни, ако подобно време е настъпило. Другата седмица ще покаже, надявам се.
                    Last edited by ПИЧ; 25.07.2020, 00:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                      Заеми не ща повече да вземам, еле па от свекъра - с него избягвам да говоря, пък и е стиснат. Още не мога да сколасам да върна тоя дето взех и като ми поискат почвам панически да продавам без много да му мисля. Дългът ме натоварва психически. Като го взех бях по-уверена, но вече не съм и не смея да рискувам. Ще си играя и ще се уча на моя си капитал. Преди да се хвана с тия акции съжалявах за 3-4 неща през целия си живот. Сега вече всеки божи ден съжалявам за поне една грешка на борсата. Падна ми самочувствието, депресирах се. Търся си усилено друго занимание - тия акции май не са моето, защото ме карат да се чувствам тъп лузър и липсата на контрол върху нещата ме подлудява. Отделно оня непрекъснато ми обърква плановете и ме кара да правя неща, които не искам.
                      От акции се печели като си седнеш на ръцете и не правиш нищо. Времето създава печалбите, не твоите действия. Но за да работи времето трябва да му дадеш време. А ако правиш нещо, че да печелиш от акции, значи не правиш нещата както трябва.

Коментар

• Бях споменал преди време че чакам tlt да наближат 170$ за да направя ремонт на портфейла на малкия.
                        169.7$ върши същата работа, заплюх си го днес да е денят понеже и жълтото е на топ, а и някои индекси също.
                        Та намалих лтт двойно и кусур до желаните 10%, резнах малко и златото до 20, както и qqq do 16%, а отворих 4% нова позиция в смалкапвалю, досега ги нямах тия, а бътерфлая ги изисква по принцип.Както и съвсем лека добавка към типс та да закръглят 10%
                        В резултат на горното кеша ми е сега е двойно спрямо желаните 10%
                        Смятам да поизхитрувам малко ( само да не стане хитрата сврака с 2та крака ) и да допълня при следваща корекция/срив, смятам че най късно до изборите ще има такава.

След пълното ребалансиране би трябвало да изглежда така портфейла му 24/16/8/22/10/10/10 сп500/наско/сквалю/злато/лтт/типс/кеш

Гледам на малкия сметката му на 6.7% над февруарския връх ( от деня на Левски), а като цяло каквото държа на 9, дори оня ден бе минало 10%

Коментар

Бравос девойко..................................то акциите на Тесла и Амазон може да ги изядеш ...........Младите сте с доста промити мозъци за това кое има и кое няма стойност.........В момента ти изтри 5000 години от стопанската история на по-голямата и развита част от света........................Докато има хора по Земята ще има размяна на стоки-съответно на универсално разменно и съхранително средство на стойност.Златото е перфектната универсална стока-съхранител на стойност.........дори и в налудничавите времена в които живеем мошенниците-банкстери ревниво го кътата по подземията докато за пред стадото пеят друго....................
                          Не ме разбра. Имам предвид, че златото е може би по-ценно от парите и акциите, но земята е по-ценна от златото

Коментар

За мен той е скучен и има една теза за SDRи и после обезпечение със злато и така нататък, което за мен е силно под съмнение.

Просто ще има яко обедняване на богатите в развитите страни, а бедните ще станат по-бедни. Ще има и свръх богати, които ще станат още по-богати!

Реално Западния свят ще обеднее, ще има политически кризи и рухване на системи, НО никога няма да има зомби апокалипсис.

Ако погледнем Аржентина или Ливан, ние може да видим, че там Зомби апокалипсис няма, въпреки пълното рухване на финансовите им системи, просто има яко обедняване и хората в масовата си част, ще почват да градят от нулата и ги очакват трудни години и бедност за напред! Нищо повече!

Запада ще обеднее и хората там ще страдат, а местните тарикати, които се барат за много хитри, в рамките на бичия пазар ще издухат! Нищо повече няма да се случи. Пак казвам зомби апокалипсис няма да има. Ще има бедност масово в света като тази от 1997г. в БГ, само че и в развити страни. С това нещата ще приключат. Ще има преформатиране на съюзи, рухване на такива, но в генерален план, живота ще си продължи в нормално русло, с единствената разлика, че западняците няма да могат да градят "финансов социализъм", а след загубата на цяло едно поколение, обречено на бедност, ще трябва да се стегнат и да започнат наистина да бачкат за да създават блага!
                            И като казвам, че няма да има Апокалипсис имам предвид, че наистина няма да има "Апокалипсис". Иначе мижави пенсии и силно обедняване ще си е факт на Запад!

Ще дойде ден, в който няма да има щедър социал никъде в развитите страни, а всичко ще е едно голямо блато от бедност, каквато наблюдаваме перманентно в България, последните 30 години!

Коментар

В последната си книга След Кризата Рикардс препоръчва два актива-ЗЛАТО и голяма ФЕРМА.Когато бурята помете гнилите и фалшиви илюзии на хартиените активи-акции..облигации.....фиат пари....-ще останат ценни за обикновения инвеститор реалните неща които можеш да пипнеш и видиш.....Колапса в социалните системи е предвиден и от години се работи за тяхната унищожени.........В цяла Европа а и по света здравните системи са в регрес......За пенсионните да не говорим.......Пукането на балона на балоните ще остави стотици милиони настоящи и бъдещи пенсионери буквално на улицата без пукнат грош.Именно затова операция ВиРуС беше и задействана........Вниманието на стадото сега е там .......И във вращането на предишния начин на живот.........Което напрактика в новата ситуация НЕ Е ВЪЗМОЖНО...........Шведската световна маса е пред закриване и следват години на хранене с трохи и глозгане на кокали........

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Работя с хора от 1997ма. Международен адвокат съм . Има един страхотен курс, на който смятам да се запиша тази есен ако не ми мине котка път - курс за езика на жестовете. Има какво да се научи и с оглед това, което правите тук. Извинявам се за намесата.
                                Усетих, че си интелигентен човек, а и се оказа, че сме доста близки като насока, макар и в момента да съм в по - различна сфера. Ако курсът е в София, изпрати ми моля някаква информация като ЛС. Обичам да ходя на различни обучения, почти винаги може да се научи нещо ново, но има и такива, на които "лекторите" са пълен кашмер и са само за да вземат някакви пари.

Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Ще го карам съвсем схематично и, не, не знам кои са:

1. Да
                                2. Да
                                3. Не
                                4.Не
                                5. Не
                                6. Не
                                7. Да донякъде
                                8. Да, донякъде

Лично мое усещане. Лек уикенд.
                                Тук доказани мошенници няма, одобрила си шефа на най - голямата амерканска петролна компания и на най - голямата канадска за канабис, двамата са с много добра визитка и доказани професионалисти, от НЕ-тата е и този на "ШЕЛ", популярна акция в темата "DAX", умен мъж, но е с малко шмекерска физиономия, много обещава, но не довежда нещата всеки път до прокламираният финиш.

Благодаря ти за мнението, полезно е за мен, не знам дали имаш инвестиции, не съм попадал много на твои постове тук, но ако имаш някакви въпроси относно конкретна компания, винаги може да се обърнеш към мен, като на ЛС ще го видя на 100%, понеже темите не следя ежедневно. Приятен уикенд и на теб!
                                Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

Working...
                                X