If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аре да се ловим на бас Аз казвам твърдо 0 промяна в понеделник - ти ако искаш дори кажи само посока - готов съм да приема баса на да кажем 1/2 за мен за каквато сума кажеш
След последните спадове СП 500 се намира там където се предполага от очакванията за печалбите на компаниите - без капка оптимизъм вкаран в цените. Но и без песимизъм. Сега като вървят отчетите, ако се случи това което се случва по принцип 60-70% от компаниите да бият очакванията и това веднага ще даде импулс за нагоре - просто оценките ще се променят.
Едва ли ще даде импулс за ново трендове движение - все още. Съмнява ме да бият резултатите с много. Но пак ще го вкара в диапазона от последната година.
и аз очаквам една бича атака до към средата на май-началото на юни, а после каквото сабя покаже... и не защото средата е добра, а защото прекалено много чернигледи станахме....
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
След последните спадове СП 500 се намира там където се предполага от очакванията за печалбите на компаниите - без капка оптимизъм вкаран в цените. Но и без песимизъм. Сега като вървят отчетите, ако се случи това което се случва по принцип 60-70% от компаниите да бият очакванията и това веднага ще даде импулс за нагоре - просто оценките ще се променят.
Едва ли ще даде импулс за ново трендове движение - все още. Съмнява ме да бият резултатите с много. Но пак ще го вкара в диапазона от последната година.
В петък дъртия затвори на -2,3 %,в понеделник пак ще пада.Ще има ден в който спада може цапардоса до -10%,вероятно тогава ще обърне,но къде е тя още.
Споко, ще има още спадове.
На пазара има страх, но не и паника.
Като тръгнат да хвърлят кърпите да се надяваме че ще го усетим. Та да режем овреме късите и да се удължаваме...
Много непредвидима ми се вижда работата с петрола. Сигурно ще пада още, но в един момент най-слабите играчи (малки и средни шистовци) трябва да отпаднат от играта и тогава тренда може да се промени.
Но всеки знае себе си. Ти реагираш бързо на промените в пазара и сигурно ще го отиграеш добре.
Като вземат да им падат чартърите и ще ги махна. Това не изглежда да се случва все още и може да не се случи с години. А през цялото това време ще си прибирам 13% дивидент. При средна очаквана дългосрочна доходност на СП от 12%
Пазарите в значима част от времето са реално оценени. Т.е. нито теоретично, нито практически можеш да правиш екстра доходност от тях. В отделни моменти обаче са надценени или подценени. Или по-скоро отделни сегменти или акции в тях са подценени или надценени. И това дава възможност за печалби. И от къси и от дълги. Може подценяването да стои дълго време - години дори - но ако дават добри дивиденти това не ми е проблем - компаниите ми плащат да им държа акциите.
Вътрешната стойност на една компания са паричните потои които се движат от нея към инвеститора. Движението на пазара не променя тези парични потоци. Освен ако не е инвестиционна банка или брокер - аз за това в такива не инвестирам. Ако пазара пада и влече със себе си цените на компаниите то нормата на възвращаемост на тези парични потоци се вдига. Т.е. въпреки че цената пада човек си гарантира по-висока рентабилност. Ако пазара расте тежестта почва да се измества от паричните потоци на компанията към капиталова печалба от акциите и - което е много по-рисково.
Аз лично точно заради това много повече се впрягам когато пазара расте без почивка - риска ми се вдига, отколкото когато се сурва рязко- тогава всъщност риска ми пада. Стига да имам свободен кеш да го вкарам тогава
Да. Това е много по-евтин начин да го отигравам отколкото да шортя петрола. Всъщност не само по евтин, а и доста доходен
Много непредвидима ми се вижда работата с петрола. Сигурно ще пада още, но в един момент най-слабите играчи (малки и средни шистовци) трябва да отпаднат от играта и тогава тренда може да се промени.
Но всеки знае себе си. Ти реагираш бързо на промените в пазара и сигурно ще го отиграеш добре.
Импе, човек трябва да се радва на несъвършенствата на пазара, а не да ги плюе. Особено ако несъвършенствата водят до предвидими резултати. Акциите на една добра компания представяща се прекрасно може да падат когато пазара пада, но това единственото кето създава е възможност за покупки. Това не свалявътрешната стойност на компанията. Волатилността на пазара е дар, не е проклятие.
на 13% дивидентна доходност - ако смятаме през новия дивидент който ще дават, без почти никакъв дълг и с растящи приходи и печалби. Този спад буквално ми подари 20% -30% по-ниска цена и екстра 3% дивидент.
Залагаш, че петролът няма да се вдигне скоро и търсенето на танкери ще продължи да бъде необичайно високо.
Импе, човек трябва да се радва на несъвършенствата на пазара, а не да ги плюе. Особено ако несъвършенствата водят до предвидими резултати. Акциите на една добра компания представяща се прекрасно може да падат когато пазара пада, но това единственото кето създава е възможност за покупки. Това не свалявътрешната стойност на компанията. Волатилността на пазара е дар, не е проклятие.
на 13% дивидентна доходност - ако смятаме през новия дивидент който ще дават, без почти никакъв дълг и с растящи приходи и печалби. Този спад буквално ми подари 20% -30% по-ниска цена и екстра 3% дивидент.
Коментар