Първоначално изпратено от Hermes73
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Връзвате ли се на изявленията на Goldman Sachs, които очевидно влияят на целия пазар. Не ви ли се струват манипулативни и реагирате ли им?Пример - срутиха временно NIO, където самите те имат акции. Струва ми се, че го правят нарочно за да могат да си закупят още. С Apple - и за тях препоръчаха оня ден да стоят инвеститорите далеч от тях щото курсът бил нереално висок. И акциите съответно се гмурнаха. Нищо чудно и там да искат да си закупят евтини дялове. Може да говоря глупости, ама такива мисли ми минават през главата
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАкции на компании добиващи злато са си ок. самото злато обаче става само за спекула. Единствения начин да се изкарат пари от него е ако се продаде. Ако човек го държи достатъчно дълго време може и да спечели, но може и да е много вътре.
Ако човек държи диверсифициран портфейл от акции или от облигации в дълъг период постоянно ще му идват пари. Единствения начин да загуби е ако е набутал всичко на върха на огромен балон, чието спукване трае десетилетия. От тази гледна точка златото е безумно за инвестиране.
- 1 like
Коментар
-
Акции на компании добиващи злато са си ок. самото злато обаче става само за спекула. Единствения начин да се изкарат пари от него е ако се продаде. Ако човек го държи достатъчно дълго време може и да спечели, но може и да е много вътре.
Ако човек държи диверсифициран портфейл от акции или от облигации в дълъг период постоянно ще му идват пари. Единствения начин да загуби е ако е набутал всичко на върха на огромен балон, чието спукване трае десетилетия. От тази гледна точка златото е безумно за инвестиране.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
На мен лично когато някой почне да ми хвали златото и то като за инвестиция, а не само за спекула ми е ясно че този човек си няма идея от инвестиране. Нещо което не ти дава кеш не става за дългосрочно държане. Времето тогава не работи за теб. Те и те са наясно - надявам се - поне в това че от държане на злато файда няма, и за това все им се привиждат кризи и апокалипсиси, защото само тогава има смисъл - поне донякъде, да се държи злато.
В началото на 2017 като правих портфейла на малкия го взех, защото модела който му бях харесал го изискваше. После и аз понапълних по варварски начин и при мене.
Кой ти каза че не дава кеш ? 4те ми минъора ми снасят към 2.2% дивиденти ( и си хайкват напоследък добре), айде за капиталовата да не говорим че тя може да е и тако и вако.
Инфлационен ( а и $) хедж си трябва задължително, избора на инструменти за такъв не е кой знае колко широк.
Особено в светлината на това дето иде, те още отсега почнаха да прилагат някои аспекти на ММТ, доста вероятно ми се струва след изборите да я настъпят на full throttle.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеAndi11, уважавам правото ти на мнение, както и на Майки, но не може ли поне в тази тема да се избягват поне най-големите глупотевините и бла-бла
Съжалявам, че съм се регистрирал с истинската си фамилия и че споделих известно количество лична информация, иначе щях да си пусна портфейла в реално време. Не, за да се хваля или оплаквам, а да го обсъждаме. На някой още по-начинаещ може дори да му е от полза - да не повтаря моите грешки. Не се дразня, а напротив кефя се, когато някой е напипал златна жила и се опитвам да го следвам. Лично аз не вярвам в златото, даже халката ми не е златна. На черното бяло обаче няма как да кажа - очевидно щях да съм доста напред, ако бях взел сребро на 12 или дори злато на 1500. Мисля си, че при една донякъде възстановена икономика и промишлено производство, широкоспектърните миньори - мед, желязо и т.н. са по-добра защита от инфлация. Отделно съм на мнение, че Флорида не е прав за всички фиатни валути, най-малкото защото зад RMB стои реална промишленост и от ККП правят опити да наложат валутата като резервна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеАз даже не съм против хората да си харесват златото или да очакват акпокалипсис, щом ги влече... Просто тези неща така конспиративно и заговорнически написани без факти и логика са ми безкрайно досадни. Неща повтаряни до втръсване в другите теми
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеAndi11, уважавам правото ти на мнение, както и на Майки, но не може ли поне в тази тема да се избягват поне най-големите глупотевините и бла-бла
На мен лично когато някой почне да ми хвали златото и то като за инвестиция, а не само за спекула ми е ясно че този човек си няма идея от инвестиране. Нещо което не ти дава кеш не става за дългосрочно държане. Времето тогава не работи за теб. Те и те са наясно - надявам се - поне в това че от държане на злато файда няма, и за това все им се привиждат кризи и апокалипсиси, защото само тогава има смисъл - поне донякъде, да се държи злато.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Хората нямат значение.Важно е мнението на големите играчи.ФЕДАДЖИИТЕ попрекалиха с печатането и логично нещата стигнаха до тук.МВФ вече не е 100% инструмент на федаджиите-САЩ са само територия на която е разположен печатния станок и армия която да пази печатния станок.Китайците никак не са за подценяване.Никак.А и не са само китайците.Най-вероятния вариант все пак си остава връзването по някакъв начин на долара за златото и преоценка на всичко със съответните губещи и печеливши.Определено обаче идва нов световен ред и той няма да е много приятен за обикновенния човек.Репетиците с ВиРуСа са показателни за типа общество в което ще бъдем вкарани.
Вируса е провал от към подчинение на хората и се вижда, че няма тотално преклонение пред авторитетите в лицето на властта. Това е повсеместно.
Дали е естествен или изкуствен, не мога да кажа, но ако е изкуствен съм убеден, че или е изпуснат, или е с някакви комерсиални цели на голямата фармацевтика, НЕ и пуснат с цел подчинение на хората или да замаскира някаква финансова глобална катасрофа.
По принцип вярвам в много от така наречените "конспирации", но трябва да виждам логика в една или друга от тях. В случая с вируса и замаскиране на някакви кризи или подчинение на хората, не виждам такава!
Като има криза, просто има криза, като гърмят финанси, просто гърмят финанси. Масовия човек го духа. Смянят се няколко политици има размирици и после стадото кротва в рамките на бедност. Това е!
Политиците са пионки, а тези пионки се контролират от скрити елити. Стадото сменя пионките, но не променя играта. Не се занимаваш да правиш постановки в търсене на "прилъгване на стадото", защото то самото е толкова тъпо, че винаги си остава в подчинено положение, без да е необходимо да се напъваш, за да го излъжеш "качествено"!
Като пример бих дал интелектуалното ниво и тук във форума. Наистина ли смяташ, че средностатистическия участник по природа не е толкова тъп, че изобщо да няма и нужда да го лъжеш. Той си е "излъган" още от както се е родил! Той е роб в мислите си освен, че е и тъп! Ако аз бях скрит елит не бих се занимавал на подобен екземпляр да му правя постановки. Този екземпляр винаги би се починявал, независимо дали играе в различни периоди моркова или тоягата!
Коментар
-
И в тази връзка помисли за това. На 28 януари 1986 избухва совалката Чалънджър. 15 минути по-късно акциите на Morton-Thiokol Inc. падат с 12%. В този момент НАСА нямат ясна идея на какво се дължи експлозията и извършват щателен анализ в продължение на две седмици. Накрая стигат до извода, че компонет на Morton-Thiokol е дал фира и от там идва трагедията
Та идеята тука е, че пазарът, който има dispersed imperfect information успява с общи "усилия" за нула време да "разбере" къде е проблемът
Как мислиш да се бориш с това нещо? И защо смяташ, че като погледнеш само 0.5% от цялата налична информация за дадена компания, ти ще стигнеш до по-правилни изводи от целия пазар?
Коментар
-
Между другото, в библиотеката ми има една книга на Richard Bookstaber за финансовите пазари, казва се "A Demon of Our Own Design"
Не само ти смяташ, че е демон
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
Не се оплаквам, а споделям опит и впечатления. Току виж някой има подобни. От как търгувам с акции все повече се убеждавам как ни работи рогатия - далеч не само мен, а всички. Той е и в казината - ролетката е базирана на него, като сбора от числата и е 666. Има и други символи там с това число, за да го призоват и да им съдейства в пъкления бизнес. Сигурна съм, че ми се присмивате, но аз да си знам, че съм казала. Пък който има очи и акъл да чете и да осъзнава. И ся малко се отплеснах и Фортум изхвърчал и се продал за 18.5 преди да успея да реагирам. Ето винаги така става - точно когато трябва да внимавам оня ме отплесне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Аз не вярвам, че хората ще загубят вяра в долара. Просто защото всички останали валути и икономики ще са много по-зле!
От там на сетне колкото по-слаби са другите, толкова по-силен е долара, като той просто ще подлежи на масирана обща инфлация и ще се обезцени в пъти, което ще доведе до бедност и загуба на стандарт както в САЩ така и в Запада общо!
МВФ е еврейски клуб на същите тези, които са наяхали САЩ и ги ползват за световен жандарм. Китай е никой докато не се превърне в неоспорима военна сила, КАКВАТО НЕ Е КЪМ МОМЕНТА, а може и никога да не стане! Никаква дума не се чува на Китай в МВФ. Ако долара е тоалетна хартия, то юана е тоалетна хартия втора ръка с дупка по средата!
Коментар
Коментар