IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Моят актуален портфейл след леко преструктуриране, което още не е завършило, заради ниската ликвидност:

ATERA - 20.71%
    SFTRD - 34.70%
    CHIM - 44.60%

Заделил съм и малко пари за участие в IPO-то на "Смарт органик", но това е малко под въпрос. Трябва първо да видя проспекта и ще реша дали да влагам пари там или не. IPO-то на Сирма го изключвам напълно.

Коментар

• Благодаря, драги.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• УСПЕХ ИМПЕ

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Импе, а не е ли по до добре с 21% да си утроиш главницата
          По-добре: затуй ще увеличавам агресивните.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            7.48% - УПФ и 10.08% - ДПФ към началото на годината. Малко повече от 6-7%, но не ного.
            УПФ-то е важно, там са многото пари

А на Доверие процента е доста по-малък

Коментар

• Импе, а не е ли по до добре с 21% да си утроиш главницата

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Импе, този портфейл не е за хвалене.Много ниска доходност- да не чакаш края на света
                Не е лош - ще увеличавам по-агресивните фондове - но и 7% е незле - още преди 2 000 години евреините-лихвари са сметнали, че 7% лихва удвоява главницата за 10 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                  Та викаш конкурираш се с ПФ-тата да надувате едни същи акции с надеждата да дойде нЕкой заблуден?
                  Алианц имат много пари на БФБ а не само 6-7%.
                  Колкото до селектираните като тимаджии изобщо не ми ги споменавай.
                  7.48% - УПФ и 10.08% - ДПФ към началото на годината. Малко повече от 6-7%, но не ного.

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                    Импе защо пускаш към 05.01. това не изкривявя ли доходноста в по голям +
                    Защо: това е от пръвият работен ден на.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Геле и Вуте си направили квартално чейндж-бюрце. Седят-седят: никой не влиза. По едно време Гели вика:
                      - Вуте, дай да направим навалица и хората сами ще дойдат.
                      - Как, бе?
                      - Ами ще се редим двамата на опашка, ще влизаме и излизаме - и те така.
                      Нямало какво да правят - опитали. Вървели напред-назад през вратата и така - докато по едно време Геле не изпищял:
                      - Вуте-е-е-е !!! Какво става бе - зеленото го няма !!!
                      - Какво зелено, бе?
                      - Доларите бе, пор !!! Доларите от касата ги няма !!! Кой ги взе, бе?
                      - Де да знам бе, Геле - забърсал ги е някой в тая навалица !!!

Разбра ли сега?

А моят ПФ инвестира само 6-7% на БФБ, пък и моите инвестиции в, са не толкова големи, та да са съществени за портфейлът му - имаме клиенти, дето набиват стотици бимберици в. Само декември-януари, само клиенти на нашата кантора са вкарали по ДПФ близо половин КБ.
                      Та викаш конкурираш се с ПФ-тата да надувате едни същи акции с надеждата да дойде нЕкой заблуден?
                      Алианц имат много пари на БФБ а не само 6-7%.
                      Колкото до селектираните като тимаджии изобщо не ми ги споменавай.
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Импе, този портфейл не е за хвалене.Много ниска доходност- да не чакаш края на света

Коментар

• Импе защо пускаш към 05.01. това не изкривявя ли доходноста в по голям +

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Ми не ми се смята сега.

Нивата към 05.01. са 1.4084 за УПФ и 1.4523 за ДПФ.

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                            значи ако гледаме данните
                            към 30.12.2014 и към днешна дата 20.07.2015
                            за УПФ на Алианц и НН резултатите са следните

за НН 1.59080 днес и 1,56337 към 30.12.2014
                            за алианц 1.42869 днес и 1.41312 към 30.12.2014

или в проценти
                            НН 1.75%
                            алианц 1.1 %

ако на някой му се занимава да пусне за доверие да сравним
                            Щото Нъ-нъ са лапнали диведентченце от Атерката.

Коментар

• значи ако гледаме данните
                              към 30.12.2014 и към днешна дата 20.07.2015
                              за УПФ на Алианц и НН резултатите са следните

за НН 1.59080 днес и 1,56337 към 30.12.2014
                              за алианц 1.42869 днес и 1.41312 към 30.12.2014

или в проценти
                              НН 1.75%
                              алианц 1.1 %

ако на някой му се занимава да пусне за доверие да сравним

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Не съм гледал. Някой с набити бимберици преди 2007 излязъл ли е на +

Най високото ниво от Седма е по-ниско от сегашните стойности. А да не забравяме и прецакването на горанов - което си е реална доходност. Ако набичиш 1 Б при стойност на дяловете 1.5, реално все едно си ги купил на 1.38, след като си вземеш облекчението.
                                А който е влязъл преди Седма, сторил го е на доста по-ниски нива.

Минус е липсата на гъвкавост - дано по-скоро измислят мултифондовете.

Коментар

X