Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТова не е структура на ПФ, а лично мое инвестиционно разпределение. Пенсионните фондове са посочени с отделни резенчета на тортата, в която влиза новият ми инвестиционен продукт и човешката ми застраховка стартирана Осма година, която е разпределена в Селект Облизвации и Селект Регионал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеА, като обем на инвестицията това колелце е доста по-скромно от колелцето на БФБ. Че аз само в Златният Жабок имам повече пари, отколкото в това колелце.
И аз съм немохикан. Макар че съм доста консервативен инвеститор май - така излиза - заради голямата тежест на златцето, сребърцето, платинчичката и елмазите в общият ми инвестиционен портфейл.иначе при скок на софчето - мъка щеше да се забоде в императорското сърце и то от злочестината на пропуснатите ползи
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеИмпе така си се овъртял в тази диверсификация, че тръгне ли нагоре софчето и ще гледаш, както казваше батя
То защита, защита до едно време добре, ама чак и от себе си да се защитиш - някак прекалено е за мохикан-инвеститор
И аз съм немохикан. Макар че съм доста консервативен инвеститор май - така излиза - заради голямата тежест на златцето, сребърцето, платинчичката и елмазите в общият ми инвестиционен портфейл.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеИмпе, тия колелца са мното силни!
Тия облизвации - 40% от ПФМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеВ чуждите рачички:
ПАРИЧКИ ПОВЕРЕНИ В РЪЦЕТЕ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ В НАЙ-РАЗЛИЧНИ ФОНДОВЕ:
Туканка целта ми е да увеличавам делът на агресивните фондове, които са само около 28%, а консервативните са 67%, макар че и при това разпределение мога да очаквам около 7% годишна доходност, без да броя сосните данъчни облекчения, които ползвам. Идеята бе освен туй да туря парички по светът, защото макар ръцете на бойкоборисов и хунтата му да са непохватни и по селташки груби, те са и твърде късички и само туканка барат.
Непропорционалното разпределение си има техническо оправдание, но най-могъщо представеният фонд, макар и консервативен, се представя повече от достойно - в добри дни носи 5-6% годишно, в лоши дни се крепи стабилно - например покрай гръцката криза загуби само 0.3% от стойността си.
Предизвиквам ви: ако имате парички, поверени на чужди рачички - признайте си това без бой., както казваше батя
То защита, защита до едно време добре, ама чак и от себе си да се защитиш - някак прекалено е за мохикан-инвеститорНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
В чуждите рачички:
ПАРИЧКИ ПОВЕРЕНИ В РЪЦЕТЕ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ В НАЙ-РАЗЛИЧНИ ФОНДОВЕ:
Туканка целта ми е да увеличавам делът на агресивните фондове, които са само около 28%, а консервативните са 67%, макар че и при това разпределение мога да очаквам около 7% годишна доходност, без да броя сосните данъчни облекчения, които ползвам. Идеята бе освен туй да туря парички по светът, защото макар ръцете на бойкоборисов и хунтата му да са непохватни и по селташки груби, те са и твърде късички и само туканка барат.
Непропорционалното разпределение си има техническо оправдание, но най-могъщо представеният фонд, макар и консервативен, се представя повече от достойно - в добри дни носи 5-6% годишно, в лоши дни се крепи стабилно - например покрай гръцката криза загуби само 0.3% от стойността си.
Предизвиквам ви: ако имате парички, поверени на чужди рачички - признайте си това без бой.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеЩе включиш ли чуждестранните акции?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеУтре ще ви пусна едно ново и твърде специфическо колелце, което сигурно ще предизвика ного обсъждания.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИ как уважаеми оцени Елхим Искра като лоша инвестиция..
Коментар
Коментар