IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• сега гледам доходноста на НН за първите 6 м на 2015
    за УПФ до колкото я изчислих е 0,2%
    за ДПФ е 0,95%

*взимам стойност на един дял на 30.06.2015 и 30.12.2014 доколкото успях да ги извадя че толкова трудно са го направили докато стигнеш до стойноста на един дял

Импе колко е на Могъщия Алианц

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Е, само Нъ-нъ (като УПФ) не се брои - всички родени след 31.12.1959 имат УПФ - е, ако са работили, де.
      Да не съм луд
      Ти на твоите клиенти доходността след 2008 ли им показваш???

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        Признавам си!!!

Имам парички при НъНъйци

Еееех, само ако можех да си ги докопам и тях....

Ама, не щат да правят лични пенсионни сметки
        Е, само Нъ-нъ (като УПФ) не се брои - всички родени след 31.12.1959 имат УПФ - е, ако са работили, де.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          Стига си хвалил ами кажи кой е продукта и какви са му таксите фа те разкостим.
          Ами - различни продукти.
          - 30-годишна човешка застраховка с добра застрахователна сума в предната компания, в която работих и която бе погълната от Тимур и неговата команда. Там влизат сектори 1 и 4 (броим от най-най-голямото към най-малкото). Таксите зависят от актюерски сметки, като при всяка нормална човешка. Плюс - прецаква г-н Горанов.
          - Стандартно ДПФ - такса от 1.5% до 2.25% според вноската. Плюс - прецаква г-н Горанов.
          - Стандартно УПФ - каквито имате и вий.
          - Инвестиционна човешка в Алианц с минимална ЗС - с цел почти чиста инвестиция - сектори 3, 6, 7, 8, 9, 10, 11. Такси за стартова вноска 10-12% (все пак е човешка застраховка), следващи вноски 3-4%. Разбира се - също може да прецаква г-н Горанов. Въобще таксите са малко по-високи, отколкото в стандартна инвестиция във фонд (например пионерски), но пък намаляваш данъците си.

И не се хваля - само споделям - нали тук се учим взаимно и споделяме един вид стратегии и така да се каже: мнения.
          Last edited by Императорът; 20.07.2015, 23:53.

Коментар

Предизвиквам ви: ако имате парички, поверени на чужди рачички - признайте си това без бой.
            Признавам си!!!

Имам парички при НъНъйци

Еееех, само ако можех да си ги докопам и тях....

Ама, не щат да правят лични пенсионни сметки

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
              Аре да ми обЯсните нещо .... Начи ... търгувате на БФБ и купувате акциите на една шепа компании, повечето с мизерна ликвидност.... И после "диверсифицирате" като набутвате парички в ДФ ПФ, които ...... са ви конкуренти за същите тия една шепа компании, повечето с мизерна ликвидност ............ Не мога да го рАзбера това.Некой ще ми обЯсни ли?
              Геле и Вуте си направили квартално чейндж-бюрце. Седят-седят: никой не влиза. По едно време Гели вика:
              - Вуте, дай да направим навалица и хората сами ще дойдат.
              - Как, бе?
              - Ами ще се редим двамата на опашка, ще влизаме и излизаме - и те така.
              Нямало какво да правят - опитали. Вървели напред-назад през вратата и така - докато по едно време Геле не изпищял:
              - Вуте-е-е-е !!! Какво става бе - зеленото го няма !!!
              - Какво зелено, бе?
              - Доларите бе, пор !!! Доларите от касата ги няма !!! Кой ги взе, бе?
              - Де да знам бе, Геле - забърсал ги е някой в тая навалица !!!

Разбра ли сега?

А моят ПФ инвестира само 6-7% на БФБ, пък и моите инвестиции в, са не толкова големи, та да са съществени за портфейлът му - имаме клиенти, дето набиват стотици бимберици в. Само декември-януари, само клиенти на нашата кантора са вкарали по ДПФ близо половин КБ.

Коментар

• При мен идеята беше друга, ама не се получи.

Коментар

• Аре да ми обЯсните нещо .... Начи ... търгувате на БФБ и купувате акциите на една шепа компании, повечето с мизерна ликвидност.... И после "диверсифицирате" като набутвате парички в ДФ ПФ, които ...... са ви конкуренти за същите тия една шепа компании, повечето с мизерна ликвидност ............ Не мога да го рАзбера това.Некой ще ми обЯсни ли?
                  Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                    защото ми светят червено в портфейла
                    И меча на императора свети в червено на снимката Дано поне не е набутан в портфейла
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Защо.

Иначе аз правя това и като диверсификация и като застрахователска защита и: за кеф. Позарибих се покрай моите клиенти, които пък правят това по очевидни причини - ного по-доходно от бамка (а те са основно неинвеститори и това ги интересува) и възможност да причиняват болка на г-н горанов, който всички те мразят, задето ги чеше и затова искат да го чешат и те.

Въобще капитализъмът - аз мисля - измислен е от маймуняците. Те по цял ден се чешат един друг - и хората правят същото: и ако и двете страни са доволни, значи всичко е наред.
                      защото ми светят червено в портфейла

Коментар

• Стига си хвалил ами кажи кой е продукта и какви са му таксите фа те разкостим.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                          Имам и го отчитам като грешка.
                          Защо.

Иначе аз правя това и като диверсификация и като застрахователска защита и: за кеф. Позарибих се покрай моите клиенти, които пък правят това по очевидни причини - ного по-доходно от бамка (а те са основно неинвеститори и това ги интересува) и възможност да причиняват болка на г-н горанов, който всички те мразят, задето ги чеше и затова искат да го чешат и те.

Въобще капитализъмът - аз мисля - измислен е от маймуняците. Те по цял ден се чешат един друг - и хората правят същото: и ако и двете страни са доволни, значи всичко е наред.

Коментар

Предизвиквам ви: ако имате парички, поверени на чужди рачички - признайте си това без бой.
                            Имам и го отчитам като грешка.

Коментар

• Старият Бен толкова пари е дал за учебници, уроци и магистърската степен от Унивесритета на Живота и Практиката, че никога нема'а да повери парички си на чужди ръчички ....
                              Life won't wait for you.

Коментар

Това не е структура на ПФ, а лично мое инвестиционно разпределение. Пенсионните фондове са посочени с отделни резенчета на тортата, в която влиза новият ми инвестиционен продукт и човешката ми застраховка стартирана Осма година, която е разпределена в Селект Облизвации и Селект Регионал.
                                Под ПФ имах предвид портфейл, а не пенсионен фонд. Много е жега и ме мързеше да го пиша цялото.

Коментар

Working...
                                X