If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А, като обем на инвестицията това колелце е доста по-скромно от колелцето на БФБ. Че аз само в Златният Жабок имам повече пари, отколкото в това колелце.
И аз съм немохикан. Макар че съм доста консервативен инвеститор май - така излиза - заради голямата тежест на златцето, сребърцето, платинчичката и елмазите в общият ми инвестиционен портфейл.
а, това е друго. Приема се уточнението, че това са фондовете, а не целия портфейл иначе при скок на софчето - мъка щеше да се забоде в императорското сърце и то от злочестината на пропуснатите ползи
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Най-лошото е човек да почне прекалено много да диверсифицира или да е дефанзивно ушит. Почва да не знае какво прави. Точно както е положението с Императора. Човекът не знае какво прави.
Импе така си се овъртял в тази диверсификация, че тръгне ли нагоре софчето и ще гледаш , както казваше батя
То защита, защита до едно време добре, ама чак и от себе си да се защитиш - някак прекалено е за мохикан-инвеститор
А, като обем на инвестицията това колелце е доста по-скромно от колелцето на БФБ. Че аз само в Златният Жабок имам повече пари, отколкото в това колелце.
И аз съм немохикан. Макар че съм доста консервативен инвеститор май - така излиза - заради голямата тежест на златцето, сребърцето, платинчичката и елмазите в общият ми инвестиционен портфейл.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Импе, тия колелца са мното силни!
Тия облизвации - 40% от ПФ
Това не е структура на ПФ, а лично мое инвестиционно разпределение. Пенсионните фондове са посочени с отделни резенчета на тортата, в която влиза новият ми инвестиционен продукт и човешката ми застраховка стартирана Осма година, която е разпределена в Селект Облизвации и Селект Регионал.
ПАРИЧКИ ПОВЕРЕНИ В РЪЦЕТЕ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ В НАЙ-РАЗЛИЧНИ ФОНДОВЕ:
Туканка целта ми е да увеличавам делът на агресивните фондове, които са само около 28%, а консервативните са 67%, макар че и при това разпределение мога да очаквам около 7% годишна доходност, без да броя сосните данъчни облекчения, които ползвам. Идеята бе освен туй да туря парички по светът, защото макар ръцете на бойкоборисов и хунтата му да са непохватни и по селташки груби, те са и твърде късички и само туканка барат.
Непропорционалното разпределение си има техническо оправдание, но най-могъщо представеният фонд, макар и консервативен, се представя повече от достойно - в добри дни носи 5-6% годишно, в лоши дни се крепи стабилно - например покрай гръцката криза загуби само 0.3% от стойността си.
Предизвиквам ви: ако имате парички, поверени на чужди рачички - признайте си това без бой.
Импе така си се овъртял в тази диверсификация, че тръгне ли нагоре софчето и ще гледаш , както казваше батя
То защита, защита до едно време добре, ама чак и от себе си да се защитиш - някак прекалено е за мохикан-инвеститор
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
ПАРИЧКИ ПОВЕРЕНИ В РЪЦЕТЕ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ В НАЙ-РАЗЛИЧНИ ФОНДОВЕ:
Туканка целта ми е да увеличавам делът на агресивните фондове, които са само около 28%, а консервативните са 67%, макар че и при това разпределение мога да очаквам около 7% годишна доходност, без да броя сосните данъчни облекчения, които ползвам. Идеята бе освен туй да туря парички по светът, защото макар ръцете на бойкоборисов и хунтата му да са непохватни и по селташки груби, те са и твърде късички и само туканка барат.
Непропорционалното разпределение си има техническо оправдание, но най-могъщо представеният фонд, макар и консервативен, се представя повече от достойно - в добри дни носи 5-6% годишно, в лоши дни се крепи стабилно - например покрай гръцката криза загуби само 0.3% от стойността си.
Предизвиквам ви: ако имате парички, поверени на чужди рачички - признайте си това без бой.
.........................................2014 г......2012 г.
Агрия груп холдинг .............50........403........
Българска роза – Севтополис ..1015................
Елхим-Искра ...................992................
Енемона ......................1075........305........
Енерго-Про Мрежи ...............17................
ЗАИ АД .......................3400........2000........
Ломско пиво ..................2000................
Медика АД ................. ...700........800........
Парк АДСИЦ ...................6605........2500........
Трансстрой Бургас ...............2........2........
Химимпорт .....................550........800........
........................................0......... .1752........ ТБ ЦКБ АД
........................................0......... .1500........ Фонд да недвижими имоти България АДСИЦ
........................................0......... .1101........ Зърнени храни България АД
........................................0......... .500........ Трансинвестмънт АДСИЦ
........................................0......... .250........ ПИБ АД
........................................0......... .240........ Етропал АД
Човека явно активно си менажира портфейла през годините, а вероятно ползва професионални консултации, тъй като е правист.
Лично според мен, явно консултациите не са особено качествени, ама знае ли човек?
Коментар