If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Импе, този портфейл не е за хвалене.Много ниска доходност- да не чакаш края на света
Не е лош - ще увеличавам по-агресивните фондове - но и 7% е незле - още преди 2 000 години евреините-лихвари са сметнали, че 7% лихва удвоява главницата за 10 години.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Та викаш конкурираш се с ПФ-тата да надувате едни същи акции с надеждата да дойде нЕкой заблуден?
Алианц имат много пари на БФБ а не само 6-7%.
Колкото до селектираните като тимаджии изобщо не ми ги споменавай.
7.48% - УПФ и 10.08% - ДПФ към началото на годината. Малко повече от 6-7%, но не ного.
Геле и Вуте си направили квартално чейндж-бюрце. Седят-седят: никой не влиза. По едно време Гели вика:
- Вуте, дай да направим навалица и хората сами ще дойдат.
- Как, бе?
- Ами ще се редим двамата на опашка, ще влизаме и излизаме - и те така.
Нямало какво да правят - опитали. Вървели напред-назад през вратата и така - докато по едно време Геле не изпищял:
- Вуте-е-е-е !!! Какво става бе - зеленото го няма !!!
- Какво зелено, бе?
- Доларите бе, пор !!! Доларите от касата ги няма !!! Кой ги взе, бе?
- Де да знам бе, Геле - забърсал ги е някой в тая навалица !!!
Разбра ли сега?
А моят ПФ инвестира само 6-7% на БФБ, пък и моите инвестиции в, са не толкова големи, та да са съществени за портфейлът му - имаме клиенти, дето набиват стотици бимберици в. Само декември-януари, само клиенти на нашата кантора са вкарали по ДПФ близо половин КБ.
Та викаш конкурираш се с ПФ-тата да надувате едни същи акции с надеждата да дойде нЕкой заблуден?
Алианц имат много пари на БФБ а не само 6-7%.
Колкото до селектираните като тимаджии изобщо не ми ги споменавай.
Не съм гледал. Някой с набити бимберици преди 2007 излязъл ли е на +
Най високото ниво от Седма е по-ниско от сегашните стойности. А да не забравяме и прецакването на горанов - което си е реална доходност. Ако набичиш 1 Б при стойност на дяловете 1.5, реално все едно си ги купил на 1.38, след като си вземеш облекчението.
А който е влязъл преди Седма, сторил го е на доста по-ниски нива.
Минус е липсата на гъвкавост - дано по-скоро измислят мултифондовете.
Няма нужда да им - в сайтът ни има данни от Четвърта насам.
На клиентите по човешки застраховки им показвам едни графики на фондовете от последните 10 години, включващи сривът от Осма - за да видят как се държи всеки фонд в подобни ситуации. Все пак хората макар и неинвеститори, не са простаци и имат спомен какво стана тогава.
Не съм гледал. Някой с набити бимберици преди 2007 излязъл ли е на +
Коментар