IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Прав си. Енергията от слънцето е слаба ракия. Ще чакаме някой по-голям метеорит да ни удари.
    Теб вече те е. Значи, споко.
    И акции, гледай да трупаш. Някога да се похваля, че съм познавал реален акцинер. Ама в енергетиката, си гола вода.

Коментар

• Само със завистта ще си останеш

Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Не че не му завиждам на възможността да прибира парите на лековерните /при това - съвсем законно!/ ))

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
        Ей ма ти и от борси ли взе да разбираш...Аз кат заколя прасето го правя на пържоли мръвки за готвене и наденици....Или реши че кат напишеш NASDAQ и ше изглеждаш по умен?Напротив смешен си с напъните.Тама сигур обираш Бъфет а?Или линейката пусна сирената в твоя чест
        Не обирам Бъфет. И борсата не е комар за да обираш задължително някого. Имам акции на NASDAQ както много хора с всякакви професии. Не е космическа наука, мога да ти покажа как да го правиш. По-добро е от пенсионен фонд, особено от българския. Но там трябва да разчиташ на себе си, не можеш да ляляш като тук и да правиш каквото си искаш защото грешките сигурно няма защо да ти казвам как се наказват. То не е като да строиш АЕЦ с държавни пари. Може акции за $100 да купиш но това са твоите $100.

Коментар

Никой не ти пречи като заколиш прасето да вложиш парите на борсата в Москва. Ако има такава. Не съм чувал но сигурно има. Други предпочитаме NASDAQ
          Ей ма ти и от борси ли взе да разбираш...Аз кат заколя прасето го правя на пържоли мръвки за готвене и наденици....Или реши че кат напишеш NASDAQ и ше изглеждаш по умен?Напротив смешен си с напъните.Тама сигур обираш Бъфет а?Или линейката пусна сирената в твоя чест

Коментар

Не не е това бъдещето на енергетиката.Според мен все още не знаем какво е бъдещето.Фотоволтаиците както съм казвал много пъти имат своето място но не по начина по който това се прави в момента.И не са бъдещето..Рано или късно ще има някакво ново откритие във физиката или химията или биологията или може би философията което ще вкара човечеството в един нов напълно непознат за нас свят.
            Прав си. Енергията от слънцето е слаба ракия. Ще чакаме някой по-голям метеорит да ни удари.

Коментар

• Тъй като пирамидалният опитва с неговите внушения за това, как движението на акциите може да бъде само /и единствено!/ по спекулативни причини, искам да му кажа, че движението на котировките на борсата НЕ Е САМО спекулативно! Много от играчите на борсата отчитат и други факт, като например:

1. Производителят на самозапалващи се електромобили - Тесла загуби $ 702 млн. за последните ТРИ МЕСЕЦА!
              2. Тесла е намалила продажбите на електрически превозни средства и е увеличила разходите си.

3. В същото ТОВА време паричните резерви на Тесла до края на първото тримесечие на 2019 са паднали с $ 1,5 млрд., спаднали са до сегашните $ 2,2 млрд.

По ТИЯ СЪЩЕСТВЕНИ ПРИЧИНИ, веднага след пускането на отчетите котировките СПАДАТ при всяка следваща борсова сесия!

Има и други причини:

Според компанията /Тесла/ това намаление се дължи на:

- по-ниско от очакваното предлагане на автомобили,

- намаляване на субсидиите за електрически автомобили в САЩ,

- плащане на $ 920 млн. върху конвертируеми облигации.

Апропо, кога е следващото плащане върху конвертируемите облигации? Не ми се търси, но купоните по плащанията са на около 6 месеца, което пък означава, че до два месеца..., ееее, ама съвсем не намеквам, че Мъск ще се превърне в МИЛИОНЕР!!! /между нас казано... ..., все пак - лесно е, защото от милиардер - в милионер - едва ли ще види голям зор.../

Last edited by безимeн; 01.05.2019, 22:34.

Коментар

Я ма тва сериозно ли?Ти подлагаш на съмнение американските чекии гугъл и епъл...Че тва е голям напредък
                Никой не ти пречи като заколиш прасето да вложиш парите на борсата в Москва. Ако има такава. Не съм чувал но сигурно има. Други предпочитаме NASDAQ

Коментар

Знаем. Всъщност реалните продажби са от 2012, ако не броим демо колите. А знаеш ли, че след като ЕV-тата са на пазара дори и от 8 години, а ДВГ-то от над 100, сравнението ти е съвсем неуместно и недопустимо? И изобщо не очакваме нещо извънредно да се случи, за да може първите да изместят вторите. Елементарната линейна екстраполация го показва. А ако се случи, нещо извънредно, то ще е най-вероятно при тези които са на пазара от 8, а не от 100 години, което ще е още по-голям крах за прогнозата ти.

Много споря за същата логика с хора дето вярват, че АЕЦ след 60 години на пазара ще се надигнат от смъртното си легло и ще претърпят бум (някакъв ренесанс го наричат). Нали всичко около тях е почти измислено и изчерпано. Бъдещето е най-вероятно в енергетиката появила се последните десет години и успяла да се утвърдила за толкова малко години вече естествено.
                  Не не е това бъдещето на енергетиката.Според мен все още не знаем какво е бъдещето.Фотоволтаиците както съм казвал много пъти имат своето място но не по начина по който това се прави в момента.И не са бъдещето..Рано или късно ще има някакво ново откритие във физиката или химията или биологията или може би философията което ще вкара човечеството в един нов напълно непознат за нас свят.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Там положението е още по-зле. Много от тези компании вече са на години и следват доста стриктно квотния принцип, равенството, братството и свободата. Хората вършещи работа там са на доизживяване. И двете компании не са иновирали нищо ново последните години.

Т.е. ако я вземат - ще я по-зле отколкото да фалира.
                    Я ма тва сериозно ли?Ти подлагаш на съмнение американските чекии гугъл и епъл...Че тва е голям напредък

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
                      Знаете ли, че...?
                      За около 8 /ОСЕМ/ години са продадени ЕДВА 4 милиона /ЧЕТИРИ МИЛИОНА/ електромобили от всички компании, които работят в областта...
                      Знаем. Всъщност реалните продажби са от 2012, ако не броим демо колите. А знаеш ли, че след като ЕV-тата са на пазара дори и от 8 години, а ДВГ-то от над 100, сравнението ти е съвсем неуместно и недопустимо? И изобщо не очакваме нещо извънредно да се случи, за да може първите да изместят вторите. Елементарната линейна екстраполация го показва. А ако се случи, нещо извънредно, то ще е най-вероятно при тези които са на пазара от 8, а не от 100 години, което ще е още по-голям крах за прогнозата ти.

Много споря за същата логика с хора дето вярват, че АЕЦ след 60 години на пазара ще се надигнат от смъртното си легло и ще претърпят бум (някакъв ренесанс го наричат). Нали всичко около тях е почти измислено и изчерпано. Бъдещето е най-вероятно в енергетиката появила се последните десет години и успяла да се утвърдила за толкова малко години вече естествено.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        безимeн - и ти ще ползваш електрическо превозно средство или задвижвано с жива сила, с петрол няма да стане работата..може да са много хубави, може да не са хубави но това няма особенно значение. Знаеш ли защо искат да пуснат петрола на Венецуела на пазара пак ? Ще има глад за петрол, защото онези които измислиха да се изцеждат шистите около стари залежи май са мошенници, правеха сметки че петрола пропит в скалите е 70% а са изпомпени 30 % от старите кладенци по директния метод а то май ще се окаже че има само 10-15 процента за доизцеждане. Дано Мъск не се окаже мошенник но ти вече и него го разкри и какво ще правим не знам.
                        Как бе Трейдърко ше гледаме катъри магарета коне волове...

Коментар

• безимeн - и ти ще ползваш електрическо превозно средство или задвижвано с жива сила, с петрол няма да стане работата..може да са много хубави, може да не са хубави но това няма особенно значение. Знаеш ли защо искат да пуснат петрола на Венецуела на пазара пак ? Ще има глад за петрол, защото онези които измислиха да се изцеждат шистите около стари залежи май са мошенници, правеха сметки че петрола пропит в скалите е 70% а са изпомпени 30 % от старите кладенци по директния метод а то май ще се окаже че има само 10-15 процента за доизцеждане. Дано Мъск не се окаже мошенник но ти вече и него го разкри и какво ще правим не знам.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

1. И златото се добива по опасна технология, ама се търси и се продава.
                            Ама не се търси от хора вярващи в глобалното затопляне - те нямат пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение

Всичко е възможно, но е малко вероятно. Епъл, Гугъл или някой подобен ще ги глътне като топъл хляб.
                              Там положението е още по-зле. Много от тези компании вече са на години и следват доста стриктно квотния принцип, равенството, братството и свободата. Хората вършещи работа там са на доизживяване. И двете компании не са иновирали нищо ново последните години.

Т.е. ако я вземат - ще я по-зле отколкото да фалира.

Коментар

Не мисля, че му е много трудно на Мъск. Защото като види, че някоя от фирмите му тръгва много добре, почва да инвестира печалбата й я в заселване на Марс, я в батерии, я в керемиди произвеждащи ток, супертранспорт и какво ли не. Амазон и Епъл са друга бира. И за какво да му пука. Той е вече в историята и принадлежи на целия свят, включително и на българите щом го обсъждаме с такава страст. Никой не се интересува с какви пари си умрял ако си Айнщайн, Тесла, Мъск и т.н.
                                И вярващите са смъртни. И ти ще умреш.
                                И аз.
                                А на Вселената не ѝ пука. Изобщо.

Коментар

Working...
                                X