Първоначално изпратено от redcretin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеredcretin, каква ти е идеята въобще не ми е ясно, това че електромобили се правят и ще продължат да ги правят защото си има място и за тях вече едва ли някой здравомислещ се съмнява. Хората искат да се развива нещо , да се произвежда и в крайна сметка тази индустрия осигурява и поминък - работа. Всъщност ми е ясно, според теб всички трябва да се изнесем за Германия щото там е истината и в ДВГ колите които се произвеждат там. Много добре знаеш че един електромотор, който е синхронен, безчетков има много приличен живот. Тези електромобилчета почват да ги произвеждат тук и с идеята за износ предполагам, в момента се правят части за доста западни марки и не виждам защо да не може да се произвеждат електромобили в България. Много късно се опитва това, много отдавна трябваше да се направи индустрия в България и тя да работи в момента , ето това е грешка. Това е грешка и на Запада за която той дълбоко ще съжалява.
Даже и от твоите, дето си пешеход!
Досега всичките вкл/ тислътъ работят на загуба - ако махнеш осоено зелените квоти дето им ги превежда държавата, на огромна загуба.
Понеже съм ел инженерин, отлично знам какво има и какво няма един ел мотор, както и точно тоя мотор в ЕВ. Затова и казвам че е сол ташак, нито е по-евтин, нито е по-здрав и надежен - единствения му бонус е рекуперацията и доброто КПД.
Б-станското производство изобщо няма да го коментирам, то е в такива смешни обеми и тип продукция, че не си заслужава въобще - колкото средно-голям немски град е някъде.
Last edited by redcretin; 12.11.2021, 17:35.
Коментар
-
redcretin, каква ти е идеята въобще не ми е ясно, това че електромобили се правят и ще продължат да ги правят защото си има място и за тях вече едва ли някой здравомислещ се съмнява. Хората искат да се развива нещо , да се произвежда и в крайна сметка тази индустрия осигурява и поминък - работа. Всъщност ми е ясно, според теб всички трябва да се изнесем за Германия щото там е истината и в ДВГ колите които се произвеждат там. Много добре знаеш че един електромотор, който е синхронен, безчетков има много приличен живот. Тези електромобилчета почват да ги произвеждат тук и с идеята за износ предполагам, в момента се правят части за доста западни марки и не виждам защо да не може да се произвеждат електромобили в България. Много късно се опитва това, много отдавна трябваше да се направи индустрия в България и тя да работи в момента , ето това е грешка. Това е грешка и на Запада за която той дълбоко ще съжалява.Last edited by supertrader; 12.11.2021, 17:00.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеТо това е ясно, а някои дето ни убеждават че електромотора има съизмерна подръжка с тази на ДВГ просто малко послъгват. Зарядните мрежи са трудна работа, като субсидират това е което трябва да направят с пари от Европа, иначе няма да навлязат електромобили.
- 1 like
Коментар
-
https://www.evspecifications.com/en/model/16f9a7 , ето ги параметрите на по нова версия с 60кв ел.мотор и цена 19900евро пишат. Не знам това предполагам е цена без субсидия, и тогава в Германия ще струва 10к, ако субсидията там е 10к.Last edited by supertrader; 12.11.2021, 13:24.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
в БГ е 35к лева. Абе тез в немско много бедни ве?
Коментар
-
Тя е с 30 киловата мотор и би трябвало да е по евтино от това с 60 киловатовия.Last edited by supertrader; 12.11.2021, 12:33.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Къде ще върви? Параметрите му са наполовина на Дачията, а тя е по-евтина нова в магазина (10 600 евра)Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Къде ще върви? Параметрите му са наполовина на Дачията, а тя е по-евтина нова в магазина (10 600 евра)
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
това със 12к ЛЕВА субсидия може и да върви
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеМаймунки, ето за какво наляха 25 млн на Домуса - уж да ги правят в Б-стан и да ги продават по 25хил евра после:
https://www.ebay.de/itm/133930675382...MAAOSwnVxhjBObНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Маймунки, ето за какво наляха 25 млн на Домуса - уж да ги правят в Б-стан и да ги продават по 25хил евра после:
https://www.ebay.de/itm/133930675382...MAAOSwnVxhjBOb
- 1 like
Коментар
Коментар