През 1978-ма, излезе една уникално приятна книжка на А Меркулов, "Разкривайки тайните на природата" Изчетох я на един дъх и, периодично, се връщам към нея. И ви декларирам тук: Хубаво е да се четат книжки. Помагат при подреждането на мисълта.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Ми че той не те е измамил за да ти връща парите.
Ама работи, признавам.
Коментар
� -
Матеев рече:
Че си глупак, глупак си, но не вярвам да го осъзнаваш това. Именно глупостта ти и невежеството ти те кара да си толкова самоуверен, че си открил топлата вода. Трябва човек яко да го работи Дънинг-Крюгер, за да си мисли, че с невежеството си твори "открития". Голям си нещастник и те съжалявам, но понеже продължаваш да намесваш името ми в твоите простотии, не мога да ти мълча. Опитах се, но не става, и причината е в голямата ти оста, която не спира да сипе словесни диарии по мой адрес.
Затова отново се връщам на активна служба, за да разобличавам ежедневните ти смешки, плод на невежеството ти и избиването на комплекси.
ПП: И да повторя, че си крадец и измамник, и до ден днешен не си ми върнал парите, които ми дължиш. Знаеш си насрания гъз, но в същото време си един безкраен наглец. Достоен си някой прихиатър да направи дисертация, описвайки твоето паталогично психическо заболяване.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Че си глупак, глупак си, но не вярвам да го осъзнаваш това. Именно глупостта ти и невежеството ти те кара да си толкова самоуверен, че си открил топлата вода. Трябва човек яко да го работи Дънинг-Крюгер, за да си мисли, че с невежеството си твори "открития". Голям си нещастник и те съжалявам, но понеже продължаваш да намесваш името ми в твоите простотии, не мога да ти мълча. Опитах се, но не става, и причината е в голямата ти оста, която не спира да сипе словесни диарии по мой адрес.
Затова отново се връщам на активна служба, за да разобличавам ежедневните ти смешки, плод на невежеството ти и избиването на комплекси.
ПП: И да повторя, че си крадец и измамник, и до ден днешен не си ми върнал парите, които ми дължиш. Знаеш си насрания гъз, но в същото време си един безкраен наглец. Достоен си някой прихиатър да направи дисертация, описвайки твоето паталогично психическо заболяване.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеЛека корекция по последната забележка Импотециева:
Всъщност, никой не е изобретявал такъв модул. Заявено е нещо твърде различно от споменатия обект на неговите мокри сънища. Оказа се че, нито той, нито Матеев, нито куп още тълкуватели, така и не вдянаха, за кое иде реч. А аз, глупакът, им го обяснявах в прав текст...
Last edited by mibova; 27.10.2021, 07:52.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНа LG тази грешка с размера на модулите им е струвала над 1 милиард пишеха по статии. Всъщност не е смешно, на инженерите грешките имат убийственни цени, понеже при производство с грешка се мултиплицират.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНяма проблем с изравняване на елементите, защото съм го пробвал..на момента всички се изравняват до най ниския - слабия елемент. Така се заблудих и си помислих че просто дават ниско напрежение, а то е защото има елемент с по ниски характеристики и останалите веднага слизат до неговите. Вътрешното съпротивление работи по различен начин в сравнение с навита батерия. Малък ли е модул с размери 100 на 100 мм, като за модул е микро и има причина да не се правят големи - първо цена за смяна на дефектирал модул ще е ниска.
- За електрохимията има готови компоненти, не е лесно да се направят сполучливи е самата истина. Затова тези които са направили нещо сполучливо го продават успешно и това са рецепти на смеси и добавки към свежите материали за които можем да намерим научна информация.
Коментар
� -
Няма проблем с изравняване на елементите, защото съм го пробвал..на момента всички се изравняват до най ниския - слабия елемент. Така се заблудих и си помислих че просто дават ниско напрежение, а то е защото има елемент с по ниски характеристики и останалите веднага слизат до неговите. Вътрешното съпротивление работи по различен начин в сравнение с навита батерия. Малък ли е модул с размери 100 на 100 мм, като за модул е микро и има причина да не се правят големи - първо цена за смяна на дефектирал модул ще е ниска.
- За електрохимията има готови компоненти, не е лесно да се направят сполучливи е самата истина. Затова тези които са направили нещо сполучливо го продават успешно и това са рецепти на смеси и добавки към свежите материали за които можем да намерим научна информация.D.Y.F-091066
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Проблем няма, щото и модул няма. Сложили сте отпред 'микро' и за вас това е голямо изобретение.
Ся проблем е да направиш нещо за демонстрация. Колегата ти из... през април-май обеща да направи нещо и да го покаже, но както обикновено - нищо.
Сега последното е абсолютен връх на неграмотността. Никакъв проблем няма с "изравняване на елементите" при последователно свързване. Откъде ги взимаш тези неща е пълна мистерия.
Сега ще ти кажа какъв е проблемът.
Проблемът е, че ти си завършил ДВГ, а се занимаваш с електротехника, че и химия. Все неща от които и хабер нямаш. Колегата ти из... пък нищо не е завършил, и за това изобретенията валят като дъжд. От там и факта че нищо досега не сте направили, а няма и да направите. Отличен пример е тръбичката - единадесет години никой от вас не разбра защо не става, и защо никой, ама никой няма да даде пари за подобно нещо. Тоест, знанията, кадърността, са оценени от всякакъв вид инвеститори подобаващо. А и друго - вие двамата повече "работите" във форума отколкото да се занимавате с това за което претендирате. А колегата ти из... на всичката си простотия и наглее. Въпреки че не ние, а той се е заровил в калта. За това и няма да получите никаква помощ, а само подигравки. Но ето, заради теб, ще кажа нещо което може да помогне - самото определение "микромодул" предполага че туй нещо е малко. А като е малко, ще оскъпи чувствително една батерия за кола.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНе знам защо си внушиха че има проблем да работи подобен модул. Ако още робуват на това внушение не е проблем да направя един много малък модул за демонстрация, обаче не ми харесва идеята да го пускам онлайн. Не се намират такива неща като вървиш по пътя и хоп спъваш се в тях. Сега хората си ги пазят нещата, защото ако не е така хайде някой да ми каже една истинска електрохимия която да е изпипана така че наистина да става за батерия която да е на ниво. Самите електрохимии се изпипват, работи се по тях и си намират такива добавки които производителите на батерии си ги знаят, пазят си рецептите и това нещо им е бизнеса. Тези модули са много по претенциозни от другите батерии, да им се направи технологията е доста труд и модул който е направен на ниво, НЕ може да се копира от някой който се е сдобил с такъв..примерно си го е купил, разглобил и да го направи набързо същия че и по добър. Функционалностите за които ставаше въпрос стават за патент, не съм наясно дали ще 14 или 20 годишна защитата която може да им се вземе..но определено може. Дори да не е защитен пак е стъпки напред с години пред някой който ще го намери в магазина и ще му хареса да вземе да ги прави и той. Да се произвеждат не е чак толкова лесно, вътре елементите трябва да бъдат еднакви защото това което при други последователно навързани батерии е проблем - да се изравняват елементите във веригата, тук изобщо не е и се изравняват светкавично, ако не са еднакви се изравняват към най слабия. Качество се иска и на самата електрохимия и на изпълнението.
Ся проблем е да направиш нещо за демонстрация. Колегата ти из... през април-май обеща да направи нещо за два месеца и да го покаже, но както обикновено - нищо.
Сега последното е абсолютен връх на неграмотността. Никакъв проблем няма с "изравняване на елементите" при последователно свързване. Откъде ги взимаш тези неща е пълна мистерия.
Сега ще ти кажа какъв е проблемът.
Проблемът е, че ти си завършил ДВГ, а се занимаваш с електротехника, че и химия. Все неща от които и хабер нямаш. Колегата ти из... пък нищо не е завършил, и за това изобретенията валят като дъжд. От там и факта че нищо досега не сте направили, а няма и да направите. Отличен пример е тръбичката - единадесет години никой от вас не разбра защо не става, и защо никой, ама никой няма да даде пари за подобно нещо. Тоест, знанията, кадърността, са оценени от всякакъв вид инвеститори подобаващо. А и друго - вие двамата повече "работите" във форума отколкото да се занимавате с това за което претендирате. А колегата ти из... на всичката си простотия и наглее. Въпреки че не ние, а той се е заровил в калта. За това и няма да получите никаква помощ, а само подигравки. Но ето, заради теб, ще кажа нещо което може да помогне - самото определение "микромодул" предполага че туй нещо е малко. А като е малко, ще оскъпи чувствително една батерия за кола.
Last edited by Имхотеп; 26.10.2021, 20:04.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Не знам защо си внушиха че има проблем да работи подобен модул. Ако още робуват на това внушение не е проблем да направя един много малък модул за демонстрация, обаче не ми харесва идеята да го пускам онлайн. Не се намират такива неща като вървиш по пътя и хоп спъваш се в тях. Сега хората си ги пазят нещата, защото ако не е така хайде някой да ми каже една истинска електрохимия която да е изпипана така че наистина да става за батерия която да е на ниво. Самите електрохимии се изпипват, работи се по тях и си намират такива добавки които производителите на батерии си ги знаят, пазят си рецептите и това нещо им е бизнеса. Тези модули са много по претенциозни от другите батерии, да им се направи технологията е доста труд и модул който е направен на ниво, НЕ може да се копира от някой който се е сдобил с такъв..примерно си го е купил, разглобил и да го направи набързо същия че и по добър. Функционалностите за които ставаше въпрос стават за патент, не съм наясно дали ще 14 или 20 годишна защитата която може да им се вземе..но определено може. Дори да не е защитен пак е стъпки напред с години пред някой който ще го намери в магазина и ще му хареса да вземе да ги прави и той. Да се произвеждат не е чак толкова лесно, вътре елементите трябва да бъдат еднакви защото това което при други последователно навързани батерии е проблем - да се изравняват елементите във веригата, тук изобщо не е и се изравняват светкавично, ако не са еднакви се изравняват към най слабия. Качество се иска и на самата електрохимия и на изпълнението.D.Y.F-091066
Коментар
� -
Лека корекция по последната забележка Импотециева:
Всъщност, никой не е изобретявал такъв модул. Заявено е нещо твърде различно от споменатия обект на неговите мокри сънища. Оказа се че, нито той, нито Матеев, нито куп още тълкуватели, така и не вдянаха, за кое иде реч. А аз, глупакът, им го обяснявах в прав текст...
Коментар
�
Коментар