IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
    Безрезервно ли ще одобрят - при НАМАЛЕНИ продажби?
    Ти разбра ли колко много неща освен кеша има Мъск? Или ти писател, не читател.

Фирма като Тесла освен това не фалира като хлебарница, а по специално законодателство, наричано накратко "Chapter 7 and Chapter 11", широко известно сред американците под името на главите писани за него.
    https://www.investopedia.com/ask/ans...nd-chapter-11/

Но за това няма какво да ти пиша защото всичко си знаеш и без да четеш, пък и с немного труд сам може да си прочетеш кой и какво прави по въпроса тогава.

То и у нас големите фирми фалират по специален начин но малко по-различно на теория и много по-различно на практика. Назначават например някой много тъп но много крадлив, като Емил Хърсев за "синдик" и след целия процес се оказва, че същия е източил всичко при себе си и вместо да се окаже зад решетките, си е открил собствена банка, размахва се по телевизията за да показва колко много ум има та е станал чак банкер, дори май чете лекции в УНСС и се съюзи с Богомил Манчев да дрънка на оскотелия народ как от Белене "можело и да има печалба". То е ясно, че ще има ама за кого.

Това е само за да научиш нещо. Иначе на всекиго е ясно, че Мъск ще се измъкне по най-нормалния начин, като си повиши печалбата, което ще срине печалбата на дизелите, въпреки че Мъск не е целял това точно.

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Не обирам Бъфет. И борсата не е комар за да обираш задължително някого. Имам акции на NASDAQ както много хора с всякакви професии. Не е космическа наука, мога да ти покажа как да го правиш. По-добро е от пенсионен фонд, особено от българския. Но там трябва да разчиташ на себе си, не можеш да ляляш като тук и да правиш каквото си искаш защото грешките сигурно няма защо да ти казвам как се наказват. То не е като да строиш АЕЦ с държавни пари. Може акции за $100 да купиш но това са твоите $100.
      Е аз АЕЦ не съм строил дано даде Бог да се построи още един.Не съм строител.Мога да участвам в ел частта.В ПФ не инвестирам освен това което е по закон а в акции никога.С измамници комар не играя.Пари там дето не аз взимам решенията не инвестирам...Иначе баламурници ного...инвестират и ного печелят.Предишният ти ник да не беше равновестко

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Теб вече те е. Значи, споко.
        И акции, гледай да трупаш. Някога да се похваля, че съм познавал реален акцинер. Ама в енергетиката, си гола вода.
        Той и в акциите е гола вода мани го кво фантазира

Коментар

Така, докато си лафим тук - кой - от какви знания точно имаЛ необходимост, акционерите на Тесла се пекат на бавен огън /нищо не казваш за тях - за акционерите..., нито пък - за облигационерите - дали..., а ако - не - откъде ще им платят задълженията по конвертируемите облигации..., а и дали аз ще съм виновен, ако Мъск реши да не плаща по купона за полугодието $ 920 МЛН. ..., е - да де - добрият бизнес-план и още по-добрата банка, АМАААА..., логичният въпрос е - НАДЯВАМ СЕ ДА МУ ОТГОВОРИШ: а какво пък БИХА КАЗАЛИ АКЦИОНЕРИТЕ НА БАНКАТА???...

..., хммм - не мисля, че един Мъск може да предизвика банкова криза, ама... /справка - Фани и Фреди!/

Човека /Мъск/ - дано НЕ фалира!

Идеята му - отдавна е бита карта /разбирай - фалирала - при тази батерия!/
          Важното е че намира баламурници дето му вярват

Коментар

Иди на един курс по счетовдство, ако не искаш с повече мъка да си направиш такъв сам на интернет, но да си систематизираш нещата. Освен кеш всяка фирма има бързо и бавно ликвидни аssets, има длъжници, Мъск има не знам си колко фирми, има банки от които да вземеш заеми при добър бизнес план, може да продаде фирмата както eBay ...приказваш ляляници ... не виждам как Мъск ще фалира поне тази година ...а иначе то всичко се случва ... може и инфаркт да получи човека ... сигурен съм, че повечето хора и понятие си нямат на какъв огромен стрес е подложен

Така, докато си лафим тук - кой - от какви знания точно имаЛ необходимост, акционерите на Тесла се пекат на бавен огън /нищо не казваш за тях - за акционерите..., нито пък - за облигационерите - дали..., а ако - не - откъде ще им платят задълженията по конвертируемите облигации..., а и дали аз ще съм виновен, ако Мъск реши да не плаща по купона за полугодието $ 920 МЛН. ..., е - да де - добрият бизнес-план и още по-добрата банка, АМАААА..., логичният въпрос е - НАДЯВАМ СЕ ДА МУ ОТГОВОРИШ: а какво пък БИХА КАЗАЛИ АКЦИОНЕРИТЕ НА БАНКАТА???...

..., хммм - не мисля, че един Мъск може да предизвика банкова криза, ама... /справка - Фани и Фреди!/

Човека /Мъск/ - дано НЕ фалира!

Идеята му - отдавна е бита карта /разбирай - фалирала - при тази батерия!/
            Last edited by безимeн; 02.05.2019, 01:06.

Коментар

Ти ми кажи само едно, колко ще остане от числото $ 2,2 млрд. кеш, ако от него, след два месеца извадим числото 0.92 млрд кеш?...
              Колко би останало и след като продажбите са намалени?...
              ... а една нова загуба от 0.702 млрд. - как би се отразила?...

... такива неща, де - ти не се оправдавай /и не сравнявай/ с България - нея си я знаемЕ - какви са ѝ възможностите!
              Оказва се, че големите пари, които не се управляват правилно - изчезват като водата в пясъка.
              Иди на един курс по счетовдство, ако не искаш с повече мъка да си направиш такъв сам на интернет, но да си систематизираш нещата. Освен кеш всяка фирма има бързо и бавно ликвидни аssets, има длъжници, Мъск има не знам си колко фирми, има банки от които да вземеш заеми при добър бизнес план, може да продаде фирмата както eBay ...приказваш ляляници ... не виждам как Мъск ще фалира поне тази година ...а иначе то всичко се случва ... може и инфаркт да получи човека ... сигурен съм, че повечето хора и понятие си нямат на какъв огромен стрес е подложен
              Last edited by fon; 02.05.2019, 00:32.

Коментар

Ти откри топлата вода с твърдението, че акциите не се движат само спекулативно. Другото е глупост
                1.Понятията печалба и загуба са ясно дефинирани в счетоводството - помоли някой счетоводител или финансист да ти ги обясни, че си нямаш и понятие от тях. Пък тук спецовете по енергетика ще ми скочат, че разбирам и от счетоводство ако го направя. За тях енергетика и счетоводство трябва да бъдат съвсем различни неща.
                2.Откъде го разбра това? С дрон ли си ги следил? Счетоводните книги ли си им шионирал? Ти да не си някой таен агент?
                3.Ами нормално е кеша на всяка фирма на пада и се вдига. А числото $ 2,2 млрд. кеш говори ли ти нещо? Я го сравни с резервите на България. Я кажи на някого в БНБ че фирма с този кеш е пред фалит.

Не знам на каква възраст си, къде и как си започнал да ги учиш тези неща, но трябва да намериш друг път да се образоваш. Целта ти иначе не е лоша. Дори май е по-добре да изказваш грешно мнение отколкото никакво, но и да се стремиш да си запълваш активно празнините.

Ти ми кажи само едно, колко ще остане от числото $ 2,2 млрд. кеш, ако от него, след два месеца извадим числото 0.92 млрд кеш?...

Колко би останало и след като продажбите са намалени?...

... а една нова загуба от 0.702 млрд. - как би се отразила?...

... такива неща, де - ти не се оправдавай /и не сравнявай/ с България - нея си я знаемЕ - какви са ѝ възможностите!

Оказва се, че големите пари, които не се управляват правилно - изчезват като водата в пясъка.

Да ти казвам ли откъде са големите пари??? Не, те не са на Тесла, както парадираш тук ти!

Да ти отговоря ли, или сам ще си намериш откъде идват тия пари /акционери, облигационери.../..., абе ти наистина си падаш по това - да се образоваш, ама защо пишеш тук, ако не си приключил още с образованието си? ))

Коментар

Тъй като пирамидалният опитва с неговите внушения за това, как движението на акциите може да бъде само /и единствено!/ по спекулативни причини, искам да му кажа, че движението на котировките на борсата НЕ Е САМО спекулативно! Много от играчите на борсата отчитат и други факт, като например:

1. Производителят на самозапалващи се електромобили - Тесла загуби $ 702 млн. за последните ТРИ МЕСЕЦА!
                  2. Тесла е намалила продажбите на електрически превозни средства и е увеличила разходите си.
                  3. В същото ТОВА време паричните резерви на Тесла до края на първото тримесечие на 2019 са паднали с $ 1,5 млрд., спаднали са до сегашните $ 2,2 млрд.
                  Ти откри топлата вода с твърдението, че акциите не се движат само спекулативно. Другото е глупост
                  1.Понятията печалба и загуба са ясно дефинирани в счетоводството - помоли някой счетоводител или финансист да ти ги обясни, че си нямаш и понятие от тях. Пък тук спецовете по енергетика ще ми скочат, че разбирам и от счетоводство ако го направя. За тях енергетика и счетоводство трябва да бъдат съвсем различни неща.
                  2.Откъде го разбра това? С дрон ли си ги следил? Счетоводните книги ли си им шионирал? Ти да не си някой таен агент?
                  3.Ами нормално е кеша на всяка фирма на пада и се вдига. А числото $ 2,2 млрд. кеш говори ли ти нещо? Я го сравни с резервите на България. Я кажи на някого в БНБ че фирма с този кеш е пред фалит.

Не знам на каква възраст си, къде и как си започнал да ги учиш тези неща, но трябва да намериш друг път да се образоваш. Целта ти иначе не е лоша. Дори май е по-добре да изказваш грешно мнение отколкото никакво, но и да се стремиш да си запълваш активно празнините.

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
                    Хората отдавна са го казали - с телевизор и жена не се спори

НЕ разбирам, кое е трудното - за "анализатор" като теб - да вземеш отношение по конкретните факги, след като цитираш моят пост?

Ето ти отново фактите. Дано съумееш да се концентрираш върху тях, иначе наистина ще помисля, че говоря с телевизор...

Първоначално изпратено от безимeн

Тъй като пирамидалният опитва с неговите внушения за това, как движението на акциите може да бъде само /и единствено!/ по спекулативни причини, искам да му кажа, че движението на котировките на борсата НЕ Е САМО спекулативно! Много от играчите на борсата отчитат и други факт, като например:

1. Производителят на самозапалващи се електромобили - Тесла загуби $ 702 млн. за последните ТРИ МЕСЕЦА!
                    2. Тесла е намалила продажбите на електрически превозни средства и е увеличила разходите си.

3. В същото ТОВА време паричните резерви на Тесла до края на първото тримесечие на 2019 са паднали с $ 1,5 млрд., спаднали са до сегашните $ 2,2 млрд.

По ТИЯ СЪЩЕСТВЕНИ ПРИЧИНИ, веднага след пускането на отчетите котировките СПАДАТ при всяка следваща борсова сесия!

Има и други причини:

Според компанията /Тесла/ това намаление се дължи на:

- по-ниско от очакваното предлагане на автомобили,

- намаляване на субсидиите за електрически автомобили в САЩ,

- плащане на $ 920 млн. върху конвертируеми облигации.

Апропо, кога е следващото плащане върху конвертируемите облигации? Не ми се търси, но купоните по плащанията са на около 6 месеца, което пък означава, че до два месеца..., ееее, ама съвсем не намеквам, че Мъск ще се превърне в МИЛИОНЕР!!! /между нас казано... ..., все пак - лесно е, защото от милиардер - в милионер - едва ли ще види голям зор.../

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      ...................правеха сметки че петрола пропит в скалите е 70% а са изпомпени 30 % от старите кладенци по директния метод а то май ще се окаже че има само 10-15 процента за доизцежда...Дано Мъск не се окаже мошенник но ти вече и него го разкри и какво ще правим не знам.

Повтаряш неща, които НИ ГОВОРЯТ от 40 години!

Сигурно са говорени и по-рано. Няма да анализирам причините.

Дали Мъск е шарлатанин - това се решава в момента - директно на всяка следваща борсова сесия!

Аз се присъединявам към анализите на много сериозни ТВОИ опоненти :
                      The Wall Street Journal
                      Barclays Capital
                      Bank of England
                      .................................................. ....

Възможно е те да грешат, което пък означава, че мнението ми ЗА ИНВЕСТИТОРИТЕ не е препоръка!

/последната забележка не видях в коментарите на поддържниците на Мъск - НЯМА И ДА Я ВИДИМ! Това е причината пазарът да им покаже КОЙ определя реалната цена! Цената НЕ СЕ определя от манипулирани линкчета, които се прехвърлят в нета!/

Коментар

И акции, гледай да трупаш. Някога да се похваля, че съм познавал реален акцинер. Ама в енергетиката, си гола вода.
                        Познавал си реален акционер? Това е срахотно! Ето сега познаваш и един виртуален. Надявам се след като съм във форум Инвестор да има и други доста хора с акции на NASDAQ и NYSE за да можеш да се запознаеш с още някой и после да се хвалиш - след като това е толкова висока чест за тебе. Едва ли трябват повече от два дни усилено четене за висшист на интернет за да започне да търгува разумно на NASDAQ с малка сума. Ама като не четеш неща на интернет не знам как да стане.

И стига вече с тия, кой е гола вода и какъв е. Тук е тема за електромобили и инвестиции. Не съм гледал има ли отворена тема за психологически въпроси.

Коментар

• Хората отдавна са го казали - с телевизор и жена не се спори

Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

По ТИЯ СЪЩЕСТВЕНИ ПРИЧИНИ, веднага след пускането на отчетите котировките СПАДАТ при всяка следваща борсова сесия!

Има и други причини:

Според компанията /Тесла/ това намаление се дължи на:

- по-ниско от очакваното предлагане на автомобили,

- намаляване на субсидиите за електрически автомобили в САЩ,

- плащане на $ 920 млн. върху конвертируеми облигации.

Апропо, кога е следващото плащане върху конвертируемите облигации? Не ми се търси, но купоните по плащанията са на около 6 месеца, което пък означава, че до два месеца..., ееее, ама съвсем не намеквам, че Мъск ще се превърне в МИЛИОНЕР!!! /между нас казано... ..., все пак - лесно е, защото от милиардер - в милионер - едва ли ще види голям зор.../

Коментар

В случая завистта към милиардер-шарлатанин е пропорционална на реалната преценка за онова, от което "печели".

Всъщност - ще печели до време. Дано после не търси убежище!

На емисарите на Мъск - и двете ви липсват. За завистта към милиардера - шарлатанин - не съм сигурен, но реалната преценка е въпрос на компетенции /много от които не се придобиват от нета!/
                            Еха! И в кой го сайт прочете това?

Коментар

Е, ти си як в енергетиката, ама не моеш патентоваш един дребен продукт, дето бил полезен за масите, ама за кои маси? Май само за твоята маса.

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
                                Само със завистта ще си останеш

В случая завистта към милиардер-шарлатанин е пропорционална на реалната преценка за онова, от което "печели".

Всъщност - ще печели до време. Дано после не търси убежище!

На емисарите на Мъск - и двете ви липсват. За завистта към милиардера - шарлатанин - не съм сигурен, но реалната преценка е въпрос на компетенции /много от които не се придобиват от нета!/

Коментар

Working...
                                X