Първоначално изпратено от BobyB
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Moже ли да ме информираш коя е северна монголия- виж северна македония и северна корея знам, но северна монголия не знам. Пък и когото го вълнува пазарна капитализация на една или друга фирма или държава да си ги смята той. мен не ме вълнуват такива неща
- 3 Харесвания
Коментар
-
https://www.youtube.com/watch?v=ZH7V2tU3iFc- сравнение на км и % за който разбира английски. Независимо че карат с по 50-60 мили/ч няма една електричка да мине 100% от заявеното
Коментар
-
Ето ви още малко електрички
https://www.youtube.com/watch?v=AUBUtxKYUCs
Чисто безсмислена кола според мен, но интересно дали ще има пазар.
Всъщност единственото хубаво е бясното ускорение.
И още едно ревю
https://www.youtube.com/watch?v=ZDDkmmpLyj8
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
гн втин удобно забравяте че пазарната капитализация на Тесла скоро ще е ПОВЕЧЕ от цялата икономика на северна монголия.или?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
гн втин удобно забравяте че пазарната капитализация на Тесла скоро ще е ПОВЕЧЕ от цялата икономика на северна монголия.или?
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеДа вземете да пратите писмо на дементния да си купи една теслъ не да бръмчи с разни корвети с 300коня и двигател 5,6.
Тъй де- съветска власт + електричество =???????????Last edited by Gerasim_Burgaski; 23.01.2021, 14:52.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Още тоя като почна с обръщението към един пазач на портал "Все пак реших да ти отговоря защото си по интелигентен от другите тук" и ми стана ясно че ти е сродна душа
1. не мое да кешираш демо
2. следене на туит на гуру-то значи че имаме поредния заплес тук, нищо общо с инвестиции
3. останалото са думи на всеки играч на рулетка, нищо ново
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
С две думи, КЕШИРАЛ условно.
1. не мое да кешираш демо
2. следене на туит на гуру-то значи че имаме поредния заплес тук, нищо общо с инвестиции
3. останалото са думи на всеки играч на рулетка, нищо ново
Коментар
-
Първоначално изпратено от DaveBG Разгледай мнение
Все пак реших да ти отговоря защото си по интелигентен от другите тук а за тях няма опастност да проумеят какво казвам
Та, както всички знаем банките дават 0,1% че и по малко вече лихва на година (възвращаемост), а всеки един диверсифициран ЕТФ като СП500 например дава от десетилетия между 10-15% възвръщаемост. Тоест дори нищо да не оТбираш от акции или да нямаш време да се занимаваш ако просто си оставиш парите в един стабилен ЕТФ взимаш много повече пари от това да даржиш пари в банка да ти ги яде инфлацията. Това предполагам повече обясняване не иска и е ясно за всеки.
Сега, ако обаче си проактивен и умен човек със свободно време можеш да проучваш новите компании и тези които имат потенциал да ти донасят значително по-големи приходи от 10-15%. Сега трябва да разбираш поне малко от различните бизнеси и видове технологии с които компаниите работят нали но това иска просто търсене в гугъл в днешно време. Това също предполагам е ясно.
И тук идва момента с ТЕСЛА. Сега аз така или иначе за удоволствие съм направил пълен рисърч на ксомпанията, следя всяка новина а всеки туит на Мъск ми излиза на телефона. В смисъл Тесла дори да нямаше акции , аз тези неща си ги следя така или иначе за кеф и имам дори и продукта от консуматорска гледна точка нали.
Затова би било малоумно да не инвестирам и в тази компания при положение че съм преценил че има ОГРОМЕН потенциал. И то се оказва вярно. За миналата година имам над 400% възвращаемост
И вече да отговоря на въпроса ти дали съм кеширал - не. Ако искам да си купя нещо просто продава малко акции и си го купувам, а като имам свободни пари в друг момент ги връщам в акциите. Общо взето ползвам акциите като банка. Същото е.
Нали естествено има и някои други неща които се правят не е чак толкова просто, това е обощено, на високо ниво и съвсем накратко но предполагам отговаря на въпроса ти "кешира ли".
Коментар
Коментар