Първоначално изпратено от ceco666
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
А аз от 2 години не съм ходил / сещаш се нали :-)/.. Преди много често. Споделям впечатленията ти.
И преди съм го писал от Източна Европа най ми аресва Загреб и Прага разбира се, а най-добре съм се чувствал / като у дома/ в Украйна / Източната и част/Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Преди 2 години ходих в Белград малко по кръчми. Все едно се върнах 20 години назад в София. Иначе под занемарените сгради и улици личи някогашното лустро на Югославия, когато беше Запад за нас.
И преди съм го писал от Източна Европа най ми аресва Загреб и Прага разбира се, а най-добре съм се чувствал / като у дома/ в Украйна / Източната и част/
Коментар
� -
центъра на Атина, 85м2 при цена 1100е и наем за района 550е
https://www.spitogatos.gr/aggelia/1111794073
Може би, малко отрезвяване е нужно в София, поне за някои от централните райониLast edited by съни(тя); 14.02.2022, 21:01.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
В момента в София всичко под 3000 Евро е необитаем коптор, а обявените квадратури са надути с 30%-50%. За да си купиш 3-стаен 80 квадрата трябва да платиш 100 квадрата старо и 120 ново строителство.
Белград е на светлинни години пред София във всяко едно отношение.
Въпросът е ти кога ще освободиш града ми от присъствието си?
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
800-1000 нето в околностите е заплатата. 250-300 за тунджа + времето и все пак взимат повечко. Вероятно возят и друг член на фамилията
Коментар
� -
Първоначално изпратено от jore123 Разгледай мнение
Да моя е грешката, според numbeo е 3000 евро в центъра и 1500 извън, което пак е по-скъпо е тук, погледнах и сайтовете и изглежда да са горе-долу такива цените. Наистина от гледна точка на градски транспорт са назад, но пък имат някакви луксове от рода на тротоари и пътища без дупки и не всичко се разпада като тук. Не съм съгласен че цените по кръчмите са ниски, аз ходих преди 3 години и беше поне 30-40% по-скъпо от тук, но пък по-качествено. Тук е евтино но на повечето места храната и обслужването не става за нищо. Така или иначе наистина в Белград са едни от най-високите цени в региона, което просто показва, че понякога цената не е в пряка корелация от заплатите на местните. Тук според мен това че общината допуска да се строи масово в новите квартали без елементарно планиране и инфраструктура сваля цените сериозно надолу, но не се знае дали това ще продъжли вечно.
Така или иначе средната заплата е малко подвеждаща, просто защото както има ИТ-та с заплати над 5000 лева, така и има такива които поне официално работят за под 1000 лева. ИТ-тата нямат нужда от 3-4 апартамента, за сметка на това тези с ниските доходи изобщо не могат и да помислят за закупуване на апартамент, там според мен се крие голямо потенциално търсене. Не е ясно дали в някакъв момент тези хора ще могат и те да помислят за собствено жилище в София. Даже и техните заплати да станат по 2000 лева, тогава апартаментите ще започват от 2000 евро.
Белград е на светлинни години пред София във всяко едно отношение.Last edited by ejonny2376; 14.02.2022, 19:59.
Коментар
� -
Да моя е грешката, според numbeo е 3000 евро в центъра и 1500 извън, което пак е по-скъпо е тук, погледнах и сайтовете и изглежда да са горе-долу такива цените. Наистина от гледна точка на градски транспорт са назад, но пък имат някакви луксове от рода на тротоари и пътища без дупки и не всичко се разпада като тук. Не съм съгласен че цените по кръчмите са ниски, аз ходих преди 3 години и беше поне 30-40% по-скъпо от тук, но пък по-качествено. Тук е евтино но на повечето места храната и обслужването не става за нищо. Така или иначе наистина в Белград са едни от най-високите цени в региона, което просто показва, че понякога цената не е в пряка корелация от заплатите на местните. Тук според мен това че общината допуска да се строи масово в новите квартали без елементарно планиране и инфраструктура сваля цените сериозно надолу, но не се знае дали това ще продъжли вечно.
Така или иначе средната заплата е малко подвеждаща, просто защото както има ИТ-та с заплати над 5000 лева, така и има такива които поне официално работят за под 1000 лева. ИТ-тата нямат нужда от 3-4 апартамента, за сметка на това тези с ниските доходи изобщо не могат и да помислят за закупуване на апартамент, там според мен се крие голямо потенциално търсене. Не е ясно дали в някакъв момент тези хора ще могат и те да помислят за собствено жилище в София. Даже и техните заплати да станат по 2000 лева, тогава апартаментите ще започват от 2000 евро.
Не мисля че храната им е по-качествена, скарата много хора смятат че е по-хубава, на мен ми се струва просто по-солена. Бая при това, което притъпява вкуса.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Белград е много по-зле от София. Дори и Нови Београд, който поне има опит за планиране. Например няма метро / чак сега има планове/. Иначе цените на храна / по-качествена от тук като бонус/, кръчми са по-ниски. Заплатите са МНОГО ниски, дори и на меринджейски позиции... Достатъчно близо е до Виена, Будапеща, Тимишоара, Загреб.... въобще до Европа. Масово бягат най-вече в Австрия да работят и изкараното обратно в тухли.....Освен това е център за наливане на кеш на Сърби от цяла бивша Югославия - например който е имал нива на брега в Черна гора и я е продал на некой руснак задължително си купува в Белград....
Цените на апартите не са толкова високи колкото пишеш. Имаше и 1 хубав проект до реката / Левчо ще се сети/, ама то при тези доходи какви наеми може човек да събере....
https://www.numbeo.com/cost-of-livin...ayCurrency=EUR
- 1 like
Коментар
� -
Белград е много по-зле от София. Дори и Нови Београд, който поне има опит за планиране. Например няма метро / чак сега има планове/. Иначе цените на храна / по-качествена от тук като бонус/, кръчми са по-ниски. Заплатите са МНОГО ниски, дори и на меринджейски позиции... Достатъчно близо е до Виена, Будапеща, Тимишоара, Загреб.... въобще до Европа. Масово бягат най-вече в Австрия да работят и изкараното обратно в тухли.....Освен това е център за наливане на кеш на Сърби от цяла бивша Югославия - например който е имал нива на брега в Черна гора и я е продал на некой руснак задължително си купува в Белград....
Цените на апартите не са толкова високи колкото пишеш. Имаше и 1 хубав проект до реката / Левчо ще се сети/, ама то при тези доходи какви наеми може човек да събере....
https://news.bg/health/seks-igrachki...e-momenti.html
Така или иначе средната заплата е малко подвеждаща, просто защото както има ИТ-та с заплати над 5000 лева, така и има такива които поне официално работят за под 1000 лева. ИТ-тата нямат нужда от 3-4 апартамента, за сметка на това тези с ниските доходи изобщо не могат и да помислят за закупуване на апартамент, там според мен се крие голямо потенциално търсене. Не е ясно дали в някакъв момент тези хора ще могат и те да помислят за собствено жилище в София. Даже и техните заплати да станат по 2000 лева, тогава апартаментите ще започват от 2000 евро.Last edited by jore123; 14.02.2022, 19:37.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
Е то с кола в София е приключение, а освен всичко друго е и доста по-скъпо от градски транспорт. Не са ми ясни малоумниците дето търкалят с трошките всеки ден, но ....
Коментар
� -
Да на село няма проблем с паркирането. Който иска там да си паркира колкото иска. АМА като дойде в Софията съвсем случайно шъ требе да си плаща кат поп, ако е с кола иначе влакче и СКГТ е супер. Аз съм им гоУем фен....:-)
Коментар
� -
Не съм ходил във Варшава, но Прага е много красив град в който ако изключим тълпите от туристи е доста приятно за живеене. На мен ми е интересно например как функционира пазара на имотите в Сърбия и по-точно в Белград - официално заплатите са по-ниски от тези в София ( около 800 евро средно при 1100 в София по последни данни ), а имот в Центъра на Белград е 5000 евра и 3000 извън центъра. Не коментираме качеството на живот - ходил съм само за 3 дена, но Белград ми се стори доста по-добре уреден град от София, но и все пак.
https://www.numbeo.com/cost-of-livin...ayCurrency=EURLast edited by pesimist4o na kvadrat; 14.02.2022, 18:51.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеНие тука се оплакваме, ама май цяла Източна Европа е полудяла - Варшава по-скъпо от Брюксел, а в Прага абсурдни цени, много над възможностите на местните:
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТой песимимста какъвто е конспиратор...... ако прочете тая статия.... уйде коня у ряката!
https://www.24chasa.bg/novini/article/10875472
- Знам, телефона ми е изключен.
- 1 like
Коментар
�
Коментар