Първоначално изпратено от nradev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Тези прогнози,как мисллш ще се отразят на твоя джоб?Ти можеш ли да поемеш поскъпване ище и още и още ,за всичко от клечките за зъбо до колата и всички разходи за живот...в един момент ще клекнеш и ти...
Обаче голяма част от другите кандидат купувачи за първо жилище ще трябва да се примирят че както е на Запад ще бъдат наематели до края на живота им.... Наемите ще са сгодни. Ако трябва в даден момент и държавата ще им плаща наема към наемодателите ако те самите не могат....и т.н.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Продължава да те държи от снощи явно :-)
Като струва новото по 2К макс на това място хайде построй няколко блока аз ще се напъна с ипотечка и ще ти изкупя всичкото по 2100...:-)
Който има пари / а този явно има при това от доста време - каза, че още от 2000 година продават в Щатите софтуера си/ , не се скръндзави за ПРАВИЛНИТЕ брокери. Изпаднал е парцел/стара къща за тези 20 години, звъннали са му и го е купил. Няма никаква загадка. Даже сигурно можеш по адреса в АВ да провериш кога го е купил.
Та бизнеса му е кристален - направил е софтуер за инвестиционни посредници по СВЕТА. Със сигурност пада яко кеш. Какво да пере от такъв бизнес бре Джони ?!?!? Иначе е ясно, че човека не е случаен - от първите завършили АУ у нас е направил контактите и събрал хора от края на 90-те да пишат код без пари / познати програмисти тогава взимаха около или дори под 1000 лева като пишеха примерно за Нортън на ишлеме/
Почти сигурно има някоя и друга офшорка и тва е.
Да по света се перат купиша пари с имоти основно чрез офшорки. Тук гледам как пишете как ставало у нас. Може ли да ми го опишеш стъпка по стъпка ? И кой пере - строителя или купувача ? Нали DEF купувачите на този трябва да имат ДОКАЗАНИ милионни доходи бре , за да може този да изпере. За пример последната ми покупка беше на реална стойност - всичко по банка, макар и преди няколко години. В този случай инвеститора е изпрал нещо, но за мен не е проблем защото всичко се декларира и се плащат данъци. А ако строителя ми продава и аз плащам кеш той какво точно ще изпере ?!?!
Приказвате си ей така и си измисляте абсурдни схеми като това дето си описал горе / А има доказани доходи и ще си самопродаде/КУПИ през няколко стъпки с доказаните доходи за да изпере доказаните си доходи/, не че няма изпирания ама те са генерално тъпи и скъпи у нас....Двата варианта са ясни какви са по-горе.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Пълни глупости. Не го познаваш, но твърдиш как бизнесът му бил кристален. Който си е имал вземане даване с него.нега да преценява.
Доказани доходи и България! Ти верно ли?
Може би ще ги върне обратно с имоти.
С доказаните доходи не те разбирам какво имаш предвид, но да който си купи апарт при него / за да изпере той/ за 2 милиона ще му плати по банка и това ТРЯБВА да са доказани доходи.
Иначе това което описа в миналият пост е начин да докажеш доказани доходи от преди това....
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
Кажи за панела в Слатина.Защо замина скоропостижно?
Какво по дяволите стана ?
Не разбирам,дори не мога да повярвам...
Коментар
� -
Каврък, цените си се трескат ЯКО нагоре на ВСИЧКО. Още преди 2 години един препарат за съдове който ползваме / извън таблетките за съдомиялна/ направиха следният трик - от бутилка 950-1000 мл намалиха бутилката на 750 мл и запазиха цената на голямата опаковка.
Правят се всякакви щуротии - примерно промяна на състава на продутите също, но всичко е ЯКО нагоре....
Транспорта от Китай 1 година не е мръднал надолу, дори е нагоре / сега контейнер не конкретно до България, а до Европа е 13-15К долара/, чета газа че нямало да пада много. Ми не ти ли е ясно примерно, че торовете са на газ ? Петрола е двойно по-скъп за година. Земеделската продукция ще е яко оскъпена следващата реколта. От нея всички храни ОТНОВО.... Цените тепърва ще растат.....
И да речем след 2-3 години газа/петрола поевтинеят, транспорта и той цените на производителите НЯМА да върнат назад, нито магазините ще ги свалят. Сега се сетих - знаеш ли как се сушат/пекат тухлите в Луковит и на какво ?
Добре е да осъзнаеш , че строителната себестойност ще върви яко и само нагоре поне още няколко години. От там вече е въпроса дали ще има кой да плаща тази себестойност. Ако няма се спира строенето до навирването на кеш у хората които да могат да платят тези цифри. Най-добрата ми надежда е че е възможен временен спад или задържане защото ще се изсипят прекалено много тухли едновременно за възможностите на хората. Т.е може да има 1-2 сгодни години, но не е сигурно....
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеНие тука се оплакваме, ама май цяла Източна Европа е полудяла - Варшава по-скъпо от Брюксел, а в Прага абсурдни цени, много над възможностите на местните:Около 20% от клиентите ми, които обмисляха заем, са се оттеглили поне временно от търсенето заради увеличените разходи.
Робин Петрашек, , брокер на ипотечни заеми в Прага
20% са само сега ,преди по ще цикъл ана затягане да е стартирал както трябва..
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
бобка, знаеш ли според мен какъв е тренда
определен поток ще се движи от държави с прекомерни регулации
към страни с по-демократично тълкуване на законите съчетан с липса на усилия за прилагането им.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Имам, но това беше на предния цикъл, последните 10-на години не го ползват толкова много.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
нямаш идея какво се препра през строителството в РБ точно.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
колегата радев ще се посвени да го купи
в притивен случай, ще чуя звука от отварянето и ще долетя от младост3 със скорост, неизвестна на физиката към тоя момент
Той веднъж е губил бас от мен. Няма да се реши на втори...пък и добре знае колко съм му допълвал главата с пропуснатите му лекции по икономика и право през годините.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Пак не си разбрал. Панелът в Слатина си стои, чисто мой. Провери в АВ и после приготви 1 бутилка Ямадзаки.
Това му е цената:
https://m.imot.bg/details/1b163914726685843
На твоя това му е цената:
https://m.imot.bg/details/1a157312403391034
в притивен случай, ще чуя звука от отварянето и ще долетя от младост3 със скорост, неизвестна на физиката към тоя моментпрепоръка е
- 1 like
Коментар
� -
Каврък, цените си се трескат ЯКО нагоре на ВСИЧКО. Още преди 2 години един препарат за съдове който ползваме / извън таблетките за съдомиялна/ направиха следният трик - от бутилка 950-1000 мл намалиха бутилката на 750 мл и запазиха цената на голямата опаковка.
Правят се всякакви щуротии - примерно промяна на състава на продутите също, но всичко е ЯКО нагоре....
Транспорта от Китай 1 година не е мръднал надолу, дори е нагоре / сега контейнер не конкретно до България, а до Европа е 13-15К долара/, чета газа че нямало да пада много. Ми не ти ли е ясно примерно, че торовете са на газ ? Петрола е двойно по-скъп за година. Земеделската продукция ще е яко оскъпена следващата реколта. От нея всички храни ОТНОВО.... Цените тепърва ще растат.....
И да речем след 2-3 години газа/петрола поевтинеят, транспорта и той цените на производителите НЯМА да върнат назад, нито магазините ще ги свалят. Сега се сетих - знаеш ли как се сушат/пекат тухлите в Луковит и на какво ?
Добре е да осъзнаеш , че строителната себестойност ще върви яко и само нагоре поне още няколко години. От там вече е въпроса дали ще има кой да плаща тази себестойност. Ако няма се спира строенето до навирването на кеш у хората които да могат да платят тези цифри. Най-добрата ми надежда е че е възможен временен спад или задържане защото ще се изсипят прекалено много тухли едновременно за възможностите на хората. Т.е може да има 1-2 сгодни години, но не е сигурно....
Очевидно тези неща не са ти ясни или просто не искаш да ги проумееш.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеНие тука се оплакваме, ама май цяла Източна Европа е полудяла - Варшава по-скъпо от Брюксел, а в Прага абсурдни цени, много над възможностите на местните:
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
Кажи за панела в Слатина.Защо замина скоропостижно?
Това му е цената:
https://m.imot.bg/details/1b163914726685843
На твоя това му е цената:
https://m.imot.bg/details/1a157312403391034
Коментар
�
Коментар