Първоначално изпратено от Laconic
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНе виждам смисъл да преповтарям нещата, които съм писал преди 14 год. Разликата м/у тогава и сега е, че тоя път първата фаза /доброволната/ както гледам направо ще я прескочим. Пазарите вече почват да се охлаждат, а хората тепърва ще си изкарат лятото, обсъждайки изоставащата информация за инфлацията и септември /наесен с песен/ като се върнат ще осъзнаят, че вече няма кой да финансира купувачите и пазарът изцяло се е обърнал в тяхна полза, но...... под диктовката на онези с високата ликвидност! Така че ако някой планира да продава - по-добре ударно сега едни 15-20%, че след 3 мес. подобно намаление може е само формалното начало на започване на какъвто и да е разговор.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Хахахаха, за Бога братя ПРОДАВАЙТЕ)))
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
За съжаление сме в лоша фаза от бизнес цикъла.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
Да. Предстои ми обзавеждане и отдаване под наем.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
https://www.infostock.bg/infostock/c...i-inflatsiyata
Пауъл: Може да се наложи „известна болка“, за да се забави инфлацията
18 Май 2022 12:00
Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл каза във вторник, че централната банка ще продължи да повишава краткосрочните лихвени проценти - което вероятно ще забави икономическата активност - докато има "ясни и убедителни доказателства", че инфлацията се понижава.
„Ще отидем до тази точка и няма да има колебание за това“, каза Пауъл по време на събитие на Wall Street Journal.
Пред лицето на темповете на инфлация, невиждани от 80-те години на миналия век, Фед увеличи разходите за краткосрочни заеми в опит да намали разходите и инвестициите. Предпочитаната мярка за инфлация от Фед показа, че цените се покачват с 6,6% на годишна база през март, много над целта на централната банка от 2%.
„Възстановяването на ценовата стабилност може да е свързана с известна болка, но смятаме, че можем да поддържаме силен пазар на труда“, каза Пауъл. Равнището на безработица беше на исторически ниските 3,6% през април.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ти успя ли да купиш?
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
От март съм в твърд КЕШ и прогнозите ми се сбъдват! Заради изборите в САЩ ФЕД решиха да борят инфлацията, сега "придумаха" и ЕЦБ да направят същото. Този филм го гледахме вече, но малко са го разбрали! Не чакам за имоти, а за американските акции, имотите след 2-3 години, но ми е жал за младите, които, ако купят сега ще плащат цял живот.
- 5 Харесвания
Коментар
� -
Не пишете глупости. Не обърквайте хората, ако изобщо някой нормален, решил да купи чете тази тема. Тук е пълно с бодри понижители, които от 10 години рутят пазара и ако някога са имали пари за читав имот и от простотия и стиснатост не са купили нищо, сега имат пари за читав гараж, евентуално.
Много ми е интересно кои имоти ще паднат д 50 процента и защо. Защото безимотният понижител от форума така е решил.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Не пишете глупости. Не обърквайте хората, ако изобщо някой нормален, решил да купи чете тази тема. Тук е пълно с бодри понижители, които от 10 години рутят пазара и ако някога са имали пари за читав имот и от простотия и стиснатост не са купили нищо, сега имат пари за читав гараж, евентуално.
Много ми е интересно кои имоти ще паднат д 50 процента и защо. Защото безимотният понижител от форума така е решил.Last edited by Laconic; 18.05.2022, 12:50.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнениеКакво ви е мнението за новият антикризисен пакет!
https://www.vesti.bg/bulgaria/prieha...SNUIX2bqa_mkkk
ПП: и защо се нарича антикризисен.Last edited by BONI; 18.05.2022, 12:47.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Идеята е да бори рецесията, защото положението се скапва, но с тези заеми далече няма да стигнат.
Нали сте учили по история, че при война има висока инфлация и обезценка, а след това има съвземане.
За мен инвестицията в НИ в София не е вариант, при тези скъпи цени.
В края на 40-те години в БГ се провежда парична реформа. И за няколко дни народът (нашите баби и дядовци) се втурва да купува всякакви неща, в опит да си спаси парите. Изкупуват всякаква стока, включително с дефекти.
Коментар
� -
Ще трябва да го попитам. По-важното е, че сега можеше да има два такива имота за това което ще плати.....не зная дали го е изплатил! А ако имаше парите през 2013 година можеше да купи четири такива имота!Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
През 2008 мой роднина купи имот с кредит за да спаси 20000 лева спестявания от инфлацията, тогава в размер на 15%. След две години, когато цените на имотите паднаха ми се жалваше, че го е купил на двойна цена и щял да го изплати на четворна. Премислете добре нещата, за да не плащате цял живот!
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнениеКакво ви е мнението за новият антикризисен пакет!
ПП: и защо се нарича антикризисен.
Коментар
� -
ПП: и защо се нарича антикризисен.
Коментар
�
Коментар