Скоро не съм чела коментари за добър район за покулка на жилище, какво е вашето мнение?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Тогава имаше Ковид .Та не е много адекватно включването ти
Трябва да гледаш най-важния показател --> ФЕД лихвите
Те движат/ха целия свят,поне до преди Брикс
Провери 2020 и 2023 на графиката и умувай
https://i.imgur.com/xoqmmcg.png
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеТова вече се случи през 2020 година1. Коефициентът на безработица в САЩ достигна до 13.0% през 2020.Q2.
Трябва да гледаш най-важния показател --> ФЕД лихвите
Те движат/ха целия свят,поне до преди Брикс
Провери 2020 и 2023 на графиката и умувай
https://i.imgur.com/xoqmmcg.png
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеСедим точно на върха,преди големия спад.Първо безработицата ще тръгне в Америка (погледни предната страница),рязко ще се увеличи и това ще стане и при нас 1 към 1
Как така при 13.0% коефицент на безработица цените на недвижимите имоти продължават да се повишават (дори по-осезаемо), но при 3.8% (колкото е в момента) се очаква спад?
Така, че това с рязкото покачване на безработицата в САЩ до рекордно негативно равнище, вече е проверено и изводът е, че не води до спад на цените на жилищата в България, дори напротив - увеличава ръста на цените на българските недвижими имоти.
1. U.S. Bureau of Labor Statistics
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнениеКолко имота имаш лично закупени от теб?
Ако са по малко от 2-3 хич не се пиши спец.
В САЩ точно с тези дървени и гипс картонени кутийки един ураган или дребен домакински пожар + термитите движи стрителният пазар.
Няма как да се построят 100000 имота ако 100000 не са разрушени. Цифрите са примерни, но това е така нареченият жизнен цикъл.
Допускаш ,че всеки закупил 2-3 имота веднага се превръща в спец.ОК,но всеки дебил в БГ може да тегли ипотечен кредит с ниска лихва и да купува и отдава под наем колкото си иска.Значи ли това,че всеки дебил с кредит е имотен специалист ?
За качеството, нали се сещаш какво ще стане ако този ураган дойде в БГ?че след него всичко ще стане на груб строеж най-малкото
Това лято при леки бури им падаха изолациите в Пловдив,какво остава за ураган 5 степен
А при едно земетресение 6-7-8 степен какво правим, като се има предвид,че половината арматура липса слагано е по-нискък клас цимент и всичко това е градено от баш "майстори" цигани?Last edited by petrg5s; 02.09.2023, 17:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнениеБетерчо... то и хиляди чисто нови коли се купуват в Бг, има и хиляди нов внос 2ра употреба. Нормално е. Амортизация и излизане от пазара. Така и при имотите: хиляди имота се рушат, занемаряват и излизат от пазара.
Съвет от мен...не го мисли пазара-той се саморегулира.
Лично аз тази година бутнах 2 едноетажни къщи в СФ всяка над 100м2 РЗП.Last edited by better; 02.09.2023, 16:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Колко имота имаш лично закупени от теб?
Last edited by X_Y; 02.09.2023, 16:53.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
БГ имотната пирамида е всичко друго, но не и саморегулираща се ! То в Америка не е такъв пазара,та тук
В САЩ точно с тези дървени и гипс картонени кутийки един ураган или дребен домакински пожар + термитите движи стрителният пазар.
Няма как да се построят 100000 имота ако 100000 не са разрушени. Цифрите са примерни, но това е така нареченият жизнен цикъл.Last edited by X_Y; 02.09.2023, 16:53.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнениеСъвет от мен...не го мисли пазара-той се саморегулира.Last edited by petrg5s; 02.09.2023, 15:06.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Как ще стане, като строителите неспирно наводняват пазара с нови имоти, пак и пак? За да се вдигнат наемите, трябва да има глад за имоти като на запад, а тук е обратното.
Съвет от мен...не го мисли пазара-той се саморегулира.
Лично аз тази година бутнах 2 едноетажни къщи в СФ всяка над 100м2 РЗП.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнениеВсичко което съм купувал независимо от цикъла ,тренда и което посочиш , всичко е било с 5-10% минимум надолу !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Не. Ниска безработица, повишаващи доходи и ниски лихви. Абсурд да има корекция на цените надолу. Сегментацията ще е на ход, поне според мен.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Съгласна съм, затова и предстои да догонят заплати и цени на имотите. Продължавам да смятам, че ни очаква и сериозна сегментация на цени и наеми по локация на имотите.
П.с едни мои познати са в шок, търсят квартира за студент в Нидерландия и са отчаяни, търсенето започвало година преди уч год.
Коментар
Коментар