If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Може и ти да си прав, но нека не забравяме, че на всеки 10 год. ипотеките се вписват отново / доколкото знам, не съм сигурна/ , което не означава, че наистина хубавите имоти ще станат и с изискуеми кредити. До тук съм забелязала, че излизат или боклуци или много ама много скъпи имоти и там според мен играта е друга.
В момента е много глупаво да се държи кеш и да гледаш как се изпарява от инфлация и ниски лихви.
Когато и ако скоро все пак спаднат цените на имотите първото което ще видим е как всичко което хората си мислят ,че е читаво изчезва от пазара. Спира строителството. Има и една друга уловка, че трябва и да има къде да се похарчат или "паркират" парите ,най-сигурно е ако лихвата по депозитите се вдигне толкова, че да е по-висока от наемите. Така беше до 2014 г. и с фалита на КТБ и спада на лихвите по депозитите започна и покачването на цените, както и се стартира строителството на нови сгради. Така се случват нещата за жалост.
Според мен дори и 30-40% от продажбите да са с ипотеки, по-голямата част от тях са за средностатистически имот ( малка част от инвестиралите в имот са имали шанса, информацията,, далновидността да изберат изключителна локация, на която дори и при по сериозен икономически трус ще запази отново по-висока стойност. Под инвестиция имам предвит за отдаване под наем. Имоти стоящи празни за собствениците (за всеки индивидуално) може да настъпи ситуация , в която да трябва да продадат или не трябва.
Така мисля
Dury, спасяването на кеша в имот би имало смисъл само при условие, че цената на имота ше се качва. Смятате ли , че имотите ше продължат нагоре ? Ако да, защо имотите а не акциите на Форд примерно ?
Защо имоти ,а не акции за мен, този въпрос не стои на дневен ред изобщо. Акции на UBS, като цена преди 30 г. са със същата цена и днес, като е имало някакво повишение и намаление ,но важното е ,че днес цената е същата като преди 30 г. и не са донесли нищо. Апартамент купен преди 20 г. се е изплатил няколко пъти и капиталовата му е пет пъти поне . Това ми е много бързия отговор.
Данните на агенцията показват, че през миналата година 55 % от сделките с жилища са сключени с ипотечен кредит.
Т.е. данните на Адрес. Агенцията Адрес, а не агенцията по вписванията.
Имаме си работа с функционална неграмотност тук.
Колега, може ли да представите някакви данни а не класификации ?
Може и ти да си прав, но нека не забравяме, че на всеки 10 год. ипотеките се вписват отново / доколкото знам, не съм сигурна/ , което не означава, че наистина хубавите имоти ще станат и с изискуеми кредити. До тук съм забелязала, че излизат или боклуци или много ама много скъпи имоти и там според мен играта е друга.
В момента е много глупаво да се държи кеш и да гледаш как се изпарява от инфлация и ниски лихви.
Когато и ако скоро все пак спаднат цените на имотите първото което ще видим е как всичко което хората си мислят ,че е читаво изчезва от пазара. Спира строителството. Има и една друга уловка, че трябва и да има къде да се похарчат или "паркират" парите ,най-сигурно е ако лихвата по депозитите се вдигне толкова, че да е по-висока от наемите. Така беше до 2014 г. и с фалита на КТБ и спада на лихвите по депозитите започна и покачването на цените, както и се стартира строителството на нови сгради. Така се случват нещата за жалост.
Dury, спасяването на кеша в имот би имало смисъл само при условие, че цената на имота ше се качва. Смятате ли , че имотите ше продължат нагоре ? Ако да, защо имотите а не акциите на Форд примерно ?
Не те знам какво разбра и какво - не, Залмокси? От Агенцията по вписв. са взети общия брой продажби по тримесечия за съотв. година за София и спрямо тях са съпоставени сключените сделки с ипотеч. кредит. Това дали отделните агенции са стигнали до същите изводи или - дали ще е Адрес или някоя друга - не променя фактите. Толкова от мен по темата.
И какво пишат по-долу: За сравнение, делът им през 2015 г. е бил 50%, а през 2014 г.- 45%
Реално за трите години (2014 - 2016) даже дават малко по-високи проценти от моите! ... лоша работа...
p.s.
Естествено най-гламавите участници не пропускат възможност да се включат като хо́р, щото друго не могат...
Данните на агенцията показват, че през миналата година 55 % от сделките с жилища са сключени с ипотечен кредит.
Т.е. данните на Адрес. Агенцията Адрес, а не агенцията по вписванията.
Хора, само си губите времето да спорите с понижителите на цените.
Те са дървени философи и на тях не са им ясни основни икономически процеси.
Не само, че няма да спаднат цените на жилищата в София, ами ако не настъпи някое извънредно форс-мажорно събитие/обстоятелство на наша територия(от сорта на война, въоръжен конфликт, земетресения), цените ще се увеличават още, и то с много.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
И какво пишат по-долу: За сравнение, делът им през 2015 г. е бил 50%, а през 2014 г.- 45%
Реално за трите години (2014 - 2016) даже дават малко по-високи проценти от моите! ... лоша работа...
p.s.
Естествено най-гламавите участници не пропускат възможност да се включат като хо́р, щото друго не могат...
Коментар