Първоначално изпратено от ВълчоМечков
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнениеВъпросче към Дюри: Скъпа, харесах едно магазинче на централната търговска улица в Банско, цената е добра. Мисля да го захлупвам. Как мислиш имат ли бъдеще физическите търговски помещения? Ако да, какви са ти доводите?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение- Потребителските цени в САЩ са се повишили с повече от очакваното - 8.3%.
- Ситуацията може да принуди Фед да повиши лихвите с 0.75 или дори 1% следващата седмица.
- Според проучване на Bank of America инвеститорските настроения в момента са крайно мрачни.
Американските акции претърпяха най-големия си спад от ноември 2020 г. насам
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Българските бизнесмени са гола вода, само тарикати и спекуланти, които не знаят как да продават! Мързелът и некомпетентността им ще ги затрият!
Коментар
� -
- Потребителските цени в САЩ са се повишили с повече от очакваното - 8.3%.
- Ситуацията може да принуди Фед да повиши лихвите с 0.75 или дори 1% следващата седмица.
- Според проучване на Bank of America инвеститорските настроения в момента са крайно мрачни.
Американските акции претърпяха най-големия си спад от ноември 2020 г. насам
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Проблемът не е при Хасан, а при Ганьо. Ако българският търговец продава с надценка x 10, a турският с надценка x 2, много ясно че си струва да си купиш от Хасан. В момента инфлацията се използва за претекс да се увеличават цените с много повече и да се прибират тлъсти печалби.
Ето ти пресен пример за полски ламперии, които ми харесаха за вилата в Априлци - мисля да правя тотален ремонт там.
БГ вносител:
https://www.bergbg.com/bg/3957/3d-md...ni-profili.htm
Производител:
https://lamele3d.pl/panele-frezowane...turalny-fornir
От БГ мизерници нищо не трябва да се купува. И никакви субсидии за ток повече, никакви ДДС отстъпки. Нека фалират - 90% от българския бизнес са мошеници и дедесари.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Meandmy Разгледай мнение
Да не споменаваме напразно името Господне.
Сериозно, ако някой е решил да купува/продава/отдава, или каквото там друго, свързано с имот, не четете глупотевините в тази тема.
Има финансови консултанти, и всякакви други хора, които ще ви помогнат, а основно човек трябва да взема решенията си в общи линии, сам.
При инфлация 30%+ и лихва по депозити 1,5% за четири години да изакаш, че парите поскъпвали...
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение
Това не е неочаквано явление. Ганьо щом разбере, че някъде е по-евтинко и се юрва масово. Ганьовците започват сами да се надцакват, като следствието е по-високи цени. Тоя филм съм го гледал в Гърция още доста отдавна.
Вчера гледам една статия как Ганьо пазарува пелети от слама в Турция, че били по-евтини. (юруш на пелетите, че нали студена зима се задава). Ама Ганьо не се интересува, че сламата за тия пелети се пазарува в Добруджа и се товари на турски кораби на пристанището в Балчик. После Хасан прави пелети от сламата и ги продава обратно на Ганьо с яка печалба, а ганьовците дори започват да се надцакват. Въобще няма да се учудя, ако Хасан изкупува домати и сирене от БГ и ги продава обратно на такива като Доматаран идващи на пазар. (всъщност Доматаран не оича да дава пари за домати)
А баклавите са поскъпнали защото брашно явно много се търси за мекички... :-))
Ето ти пресен пример за полски ламперии, които ми харесаха за вилата в Априлци - мисля да правя тотален ремонт там.
БГ вносител:
https://www.bergbg.com/bg/3957/3d-md...ni-profili.htm
Производител:
https://lamele3d.pl/panele-frezowane...turalny-fornir
Поляците ми направиха оферта с 15% отстъпка от цената + 150 Евро на палета транспортни разходи да ми ги докарат до вратата директно от склада в Полша с техния спедитор.
Булгаристанците купуват с още по-голям дискаунт от това, но сложили надценка над 50% и не могат никаква отстъпка да ми направят - горивата им скъпи, всичко било поскъпнало и искат същите пари за транспорт от София до Априлци.
От БГ мизерници нищо не трябва да се купува. И никакви субсидии за ток повече, никакви ДДС отстъпки. Нека фалират - 90% от българския бизнес са мошеници и дедесари.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
така е.
обмисляш ли продажба на някои обезценяващи се активи?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение
При инрфлация парите поскъпвали?? Това е новост в икономическите понятия и вероятно може да бъде номиниран бетерчо за нобелов лауреат по икономика.
=====2029=====
Господи, как при цялата си мощ и величие успя да създадеш бетерчо? Той ли беше най-добрия сперматозоид?
Сериозно, ако някой е решил да купува/продава/отдава, или каквото там друго, свързано с имот, не четете глупотевините в тази тема.
Има финансови консултанти, и всякакви други хора, които ще ви помогнат, а основно човек трябва да взема решенията си в общи линии, сам.
При инфлация 30%+ и лихва по депозити 1,5% за четири години да изакаш, че парите поскъпвали...Last edited by Meandmy; 14.09.2022, 11:44.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
и баклавите поскъпнаха по Турция
Вчера гледам една статия как Ганьо пазарува пелети от слама в Турция, че били по-евтини. (юруш на пелетите, че нали студена зима се задава). Ама Ганьо не се интересува, че сламата за тия пелети се пазарува в Добруджа и се товари на турски кораби на пристанището в Балчик. После Хасан прави пелети от сламата и ги продава обратно на Ганьо с яка печалба, а ганьовците дори започват да се надцакват. Въобще няма да се учудя, ако Хасан изкупува домати и сирене от БГ и ги продава обратно на такива като Доматаран идващи на пазар. (всъщност Доматаран не оича да дава пари за домати)
А баклавите са поскъпнали защото брашно явно много се търси за мекички... :-))Last edited by ВълчоМечков; 14.09.2022, 10:43.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
https://www.banker.bg/upravlenie-i-b...a-celi-sektori
Европейската енергийна криза помита цели сектори !
Белгийският премиер Александер де Кро предупреди, че икономиката на Европа е заплашена "да спре напълно" от ефекта на доминото, предизвикан от енергийната криза.
Коментар
� -
Коментар