IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Казвал си ,няма значение ,ти си знаеш
    кольо: Продава Тристаен апартамент 75 кв.м. - София, Красно Село - Обява 5666268 - Imoti.net

Ако има начин да свикнеш с височината на етажа и цената, скачай и отнасяй. Все още не е късно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение
      Обявите намаляват с 2/3, а търсенето все същото. При тази пазарна ситуация е логично цените да прибавят едни +30%.
      ако накавръка ми се нанесе за съсед, теб ще държа отговорен
      препоръка е

Коментар

• Обявите намаляват с 2/3, а търсенето все същото. При тази пазарна ситуация е логично цените да прибавят едни +30%.

Click image for larger version

Name:	Screenshot 2023-04-21 114148.jpg
Views:	1
Size:	25.6 КБ
ID:	4053648

Коментар

добре, казал съм.
          кажи за строителя, ще довърши ли, кога ще почва други обекти?
          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

нищо не разбрах
            трети потребители са ти казали, къде съм купил ли?
            че аз на никой не съм казвал

какви данни, какви планове, какви действия на практика
            добре ли се чувстваш?

Коментар

Не се прави на ударен. Трепериш накавръка да не купи в същата сграда ли?
              треперя не ами направо се треса от нерви

ти как ще се почувстваш ако разбереш, че обикаля около затвореното хоремагче да пита за неко вила да купи
              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

нищо не разбрах

добре ли се чувстваш?
                Не се прави на ударен. Трепериш накавръка да не купи в същата сграда ли?

Коментар

През трети потребители разбрах къде си купил на зелено и от кой ,имам данни и за ЕИК ,то на фирмата ,досега можеше да си спокоен ,само че твоя човек има други планове ,както е видно по последните данни и неговите действия на практика
                  нищо не разбрах

добре ли се чувстваш?
                  препоръка е

Коментар

• Около 650 000 нови жилища ще построят в пострадалите от земетресенията райони в Турция

А на каква цена ще ги построят ...

Коментар

• След огромния скок на продажбите на съществуващи жилища през февруари, очакванията бяха за умерено отдръпване през март. Скокът от 14,5% през февруари бе ревизиран до 13,8% (все още огромен), но март отпечата 2,4% спад за месец (по-лошо от очаквания спад от 1,8%).
                      Това е 13-ият месечен спад за последните 14 месеца и оставя продажбите на съществуващи жилища надолу с около 22% на годишна база.
                      Средната продажна цена на съществуващо жилище падна с 0,9% спрямо година по-рано до $375 700 през март, което е най-големият спад от януари 2012 г.

Проучването на Sentix показа спад на настроенията в клас активи недвижими имоти до най-лошото ниво в историята на това проучване - дори по-лошо от дълбините на финансовата криза.
                      Има основно 2 сценария в тази ситуация: или инвеститорите са твърде песимистични и недвижимите имоти ще поднесат положителна изненада (мисля, че това може да е възможно само за АДСИЦ и то в краткосрочен план) или тези негативни настроения се захранват с фундаменти и низходящия натиск върху цените ще се ускори в бъдеще.

Коментар

• Американското правителство се финансира при 3,736% за 30 години.
                        Британското правителство се финансира при 4,14% за 30 години.
                        Френското правителство се финансира при 3,319% за 30 години.
                        Гарсониерата на "Ганко" се финансира при 2,8% за 30-годишна ипотека.
                        Не казвам, че споменатите правителства са в прекрасна форма, но е несериозно "Ганко" да е по-ниско рисков кредитоплучател от изброените. Това няма да е за дълго!

Компаниите, които планират да уволнят голям брой хора в САЩ, трябва да подадат Известие за приспособяване и преквалификация на работници (WARN).
                        Bloomberg показва как тенденцията в известията WARN се е засилила напоследък (синьо), сочейки към по-нататъшно увеличение на молбите за помощи от безработни (бяло).
                        Молбите за помощи от безработни се повишиха до 245 000, докато продължаващите молби достигнаха най-високото ниво от ноември 2021 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Не съм озлобен, изкарвам си прехраната с труд, не със спекула. Заради такива алчни "инвеститори", купуващи по няколко имота и на кредит или с крадени пари скочиха цените и семейства с нормални доходи не могат да си позволят жилище, докато половината сграден фонд стои празен, а наоколо сметище - всеки си изхвърлил боклука където му падне и не му пука.

Е, сега ще страдате. Природата отстранява аномалиите щом не може по друг начин.
                          НИ са бита карта като актив за поне две десетилетия напред . Аз лично смятам че многоетажното ще изгуби смисъл - освен като своеобразни соц .домове и общежития .

Коментар

....Проверих в кадастъра по ЕГН...
                            Купата, ти да не си един известен помощник-нотариус... че и на характер го докарваш
                            Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.

Коментар

питаш джонката за втори път този въпрос, той вече каза, че за този етаж с незаконния гараж дава не повече от 30К лв. на върха на балона. (сега като сме в спад сигурно с -40% ще е цената)
                              еми кого да питам, той по-добре от всеки друг е осведомен за пазара.
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Познавам доста хора, които доходите им скочиха и сега рефинансират кредити, намалявайки срока за погасяване. Това говори ли ти нещо, или трябва да се обясни на по-прост език?

Да казваш, че българина е мишка, защото си харчи парите и взел нещо на изплащане е направо комично. Радвай се, че у нас толкова хора имат имоти и нямат зор да купуват, че да видиш тогава цените и на тухлите и на наемите къде ще идат. А това, че е щедър по кръчми и коли, върти ОГРОМНА част от икономиката ни, дърпайки я напред. Ти как си мислиш, че сервитьорка докарва дохода на мид ниво програмист? Ако не са хората които работят за чуждестранни фирми и вкарват реално парите отвън, да развържат кесията, та да живне малко вътрешното потребление, щяха една камара народ вече да е изпукал от глад.

Щото тука голяма част от вътрешното производство все още се държи от бившите ДС-та, а там са най-стиснатите и прости цървули, дето прогониха де що можаха от качествената работна ръка у нас.

И аз потвърждавам, че тези от ДС не са читави и все още влиянието им се усеща и днес. Все гледаха да се уредят навремето, вкл. и децата си.

Аз съм живял 12г в блока на ДС. По спомен хората бяха доста културни, изобощо не простееха, бяха раздадени апартаменти на професори, писатели, спортисти и актьори. Някои от апартаментите само да ги ползват, без право да ги купят.

Пред блока имаше паркирани лади, москвичи, няколко запорожки, една стара волга и няколко западни коли до 1990 г.

Коментар

X