Първоначално изпратено от BONI
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Сори - малка поправка. Персоналът на Албена и Кранево е Киргизки, както казах в предишен пост, за момите, сега се оказва че и момци има и поназнайват слабо руски и български, повече турски език говорят.
А речта на клиентите е чужда, ромени, турци...забележете, турци...от бившия съветски съюз също, не им разпознавам езика...комплекса Терма Вилидж с три хотела в собственост на рускиня...разбира се с капитали отзад които не можем да направим справка. Те и чехите преди години не обичаха руснаците, а за унгарците да не говорим, но...Орбан се срещна а Путин без да пита никого. Естествено, с кого да се срещне, с някой европедераст ли?Last edited by bulgarian lev; 02.08.2024, 13:26.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
Ми няма и това е големия пробелм на БГ
Няма даже бачкатори,какво остава за инженери/професори/доктори и т.н.
А без матрял,тук даже не говорим даже и за качествен, една държава няма как да се развива.
Какъвто матряла,такава и държавата !
В момента огромна част от ноухауто в технически браншове и подобни се концентрира в 55-70+ годишни (пренпенсионери и работещи пенсионери).
Този ресурс рязко ще намалее идните години и няма наследяване: няма школи и няма желаещи.
Има изключения естествено, но ситуацията погледната социоекономически е много притесняваща и това по никакъв начин не е преувеличение.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
едното не бърка другото
има едни хора (млади, но и не толкова млади), които трудно се задържат на работа. Един ден идва, на другия вика не е за мен и си остава вкъщи. Има и такива, които седят дома и за повтарят "аз за под 3К чисто няма да им стъпя" и така.
да не говорим при ромите колко има които, за да ползват някакви социални помощи или незнам там какво не се хващат никъде на договор, а ходат да бачкат нещо на парче(надница)
да не пропускаме и хората 'нтиснати' от кредитори. Предпочитат където е възможно да бачкат на черно, за да не им прибират по запор част от изкараното.
темата е дълга, но е факт, че големи фирми масово се оглеждат за внос на работници от чужбина ( узбекистан, молдова, непал и тн)
И работници от чужбина съм внасял, и знам за много други фирми, които са го правили. Защо според вас? Защото няма кой.
Фактът е, че ако човек иска да работи и не държи да бута мишка половин час на ден от вкъщи за 5К: ЗА НЕГО ВИНАГИ ИМА РАБОТА НАВСЯКЪДЕ В БЪЛГАРИЯ.
Ако не взима болнични през седмица и в склонен поне малко сериозно да подходи, ще има не една, не две фирми където да постъпи на работи.
% безработица е измерител на тези, които взимат ПОБ, не на реалната безработица. Нашата реална безработица е виртуално нула.
Коментар
� -
едното не бърка другото
има едни хора (млади, но и не толкова млади), които трудно се задържат на работа. Един ден идва, на другия вика не е за мен и си остава вкъщи. Има и такива, които седят дома и за повтарят "аз за под 3К чисто няма да им стъпя" и така.
*Например: ще продадат наследствения в Иван Вазов, за да "живеят сред природата" в плевнята в АприлциLast edited by BONI; 02.08.2024, 10:02.
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнениеМасово се внасят работници и пак не се смогва.
Аз имам добър поглед над назначаване на много работници и НЯМА ХОРА. И не е само при мен, говоря си с много други бизнеси, малки и големи.
Няма даже бачкатори,какво остава за инженери/професори/доктори и т.н.
А без матрял,тук даже не говорим даже и за качествен, една държава няма как да се развива.
Какъвто матряла,такава и държавата !
Коментар
� -
Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение
Изобщо не разбирам какво казва този.
В цяла България който и да питаш: няма кой да работи. Масово се внасят работници и пак не се смогва.
Аз имам добър поглед над назначаване на много работници и НЯМА ХОРА. И не е само при мен, говоря си с много други бизнеси, малки и големи.
Аман от икономисти и процентчета и статистики.
да не говорим при ромите колко има които, за да ползват някакви социални помощи или незнам там какво не се хващат никъде на договор, а ходат да бачкат нещо на парче(надница)
да не пропускаме и хората 'нтиснати' от кредитори. Предпочитат където е възможно да бачкат на черно, за да не им прибират по запор част от изкараното.
темата е дълга, но е факт, че големи фирми масово се оглеждат за внос на работници от чужбина ( узбекистан, молдова, непал и тн)това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
Заетите лица в България паднаха за първи път под нивото от 3 милиона души и са били средно 2,930 милиона за цялата 2023 г. Това е по-малко дори от 2020 г., когато заради пандемията бяха затворени много бизнеси
През 2019 г. в България на работа се водеха 3,2 милиона души, които намаляха до 3,1 млн. през 2020 г. и до 3,08 млн. през 2021 г. Спадът беше преодолян през 2022 г., когато броят на заетите се повиши до 3,150 млн. души, но през 2023 г. се оказва, че има още по-голям срив, отколкото по време на локдауните.
“По всичко личи, че експанзията на пазара на труда, съпътствала икономическото оживление след пандемията, е изчерпана. След преодоляването на първоначалния шок почти всички отрасли успяха да възстановяват заетостта си, а някои дори да надхвърлят постиженията си отпреди кризата. За по-нататъшно разширяване на заетостта и свиване на безработицата на дневен ред са фундаменталните реформи – преквалификацията на възрастните и ученето през целия живот, ограмотяването и усвояването на фундаментални умения от трайно безработните”, коментира икономистът от Института за пазарна икономика Адриан Николов.
https://www.24chasa.bg/biznes/articl...02021%20%D0%B3.
В цяла България който и да питаш: няма кой да работи. Масово се внасят работници и пак не се смогва.
Аман от икономисти и процентчета и статистики.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Лордиевич, на 1ви септември ще се съберем тук една групичка да отпразнуваме рождения ден на левчо. Що не вземеш да дойдеш?Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
той това си го знае.. учи, чете, развива се
защо аз трябва да му казвам при положение, че се е захванал и учи здраво... по-скоро той може да ми казва някои неща, че напоследък доста е изчел, а аз мързелувам.
при рецесия, който има капитал е добре
не го мисли..
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Това звучи много добре
- 1 like
Коментар
� -
защо аз трябва да му казвам при положение, че се е захванал и учи здраво... по-скоро той може да ми казва някои неща, че напоследък доста е изчел, а аз мързелувам.
не го мисли..
Аз съм купувал и жена ми не знае даже. Има ли малка разлика?Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
не го мисли..
Коментар
� -
Каква прекрасна новина! Иде рецесията с намаление на лихвите..само един резонен въпрос, ти защо не светна, Кольо, че рецесията ще стартира, като почнат да слизат лихвите, а го остави да пише сърцераздирателни писма до всички ЦБ да вдигат лихвите на ипотекарните в БГ в синхрон с повдигане на лихвите на ЦБ? Пак ли си измамил твоя възпитаник и си му гледал сеира? Така изглежда отстрани...не се заяждам.
не го мисли..
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Каква прекрасна новина! Иде рецесията с намаление на лихвите..само един резонен въпрос, ти защо не светна, Кольо, че рецесията ще стартира, като почнат да слизат лихвите, а го остави да пише сърцераздирателни писма до всички ЦБ да вдигат лихвите на ипотекарните в БГ в синхрон с повдигане на лихвите на ЦБ? Пак ли си измамил твоя възпитаник и си му гледал сеира? Така изглежда отстрани...не се заяждам.
А дори и да не стане това по този начин точно от многомилионна Румъния става все по-натоварено всяка година. Вижда се. Лошото е че са селяци като преобладаващата част от местното население. Но имотите винаги ще стоят с 10-20% по-евтини от европейските, даже бих казал Средна Европа е по-атрактивна и ще става все по-атрактивна отколкото кафявия и унищожен вече Запад. Поне засега....следващите 20 години. Ако не се промени нещо, геополитиката и геосоциологията ще преориентира като компас новите цели.Last edited by bulgarian lev; 02.08.2024, 00:05.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар