IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Има доста такива, но това се дължи на феномена "деЦка". Ако са под наем или трябва да хранят гърла, отде кинти? При соца дадоха жилища в София на полуграмотен пролетариат и сега дечинята могат да лентяйстват "дома". Но и това ще отмине по естествен път - тези търтеи няма да се възпроизведат, щот у деЦката нема место. Накрая ще продадат наследения столичен апартамент за да си финансират старините в некое забутано село*, където ще загробят некачествената генетика. Откъдето дошло, там отишло. Градът не е за Пурко-вци.

*Например: ще продадат наследствения в Иван Вазов, за да "живеят сред природата" в плевнята в Априлци
    Тук съм напълно съгласен с тезата ти.

Коментар

• Сори - малка поправка. Персоналът на Албена и Кранево е Киргизки, както казах в предишен пост, за момите, сега се оказва че и момци има и поназнайват слабо руски и български, повече турски език говорят.
      А речта на клиентите е чужда, ромени, турци...забележете, турци...от бившия съветски съюз също, не им разпознавам езика...комплекса Терма Вилидж с три хотела в собственост на рускиня...разбира се с капитали отзад които не можем да направим справка. Те и чехите преди години не обичаха руснаците, а за унгарците да не говорим, но...Орбан се срещна а Путин без да пита никого. Естествено, с кого да се срещне, с някой европедераст ли?
      Last edited by bulgarian lev; 02.08.2024, 13:26.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Ми няма и това е големия пробелм на БГ
        Няма даже бачкатори,какво остава за инженери/професори/доктори и т.н.
        А без матрял,тук даже не говорим даже и за качествен, една държава няма как да се развива.
        Какъвто матряла,такава и държавата !
        Точно.
        В момента огромна част от ноухауто в технически браншове и подобни се концентрира в 55-70+ годишни (пренпенсионери и работещи пенсионери).
        Този ресурс рязко ще намалее идните години и няма наследяване: няма школи и няма желаещи.

Има изключения естествено, но ситуацията погледната социоекономически е много притесняваща и това по никакъв начин не е преувеличение.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

едното не бърка другото

има едни хора (млади, но и не толкова млади), които трудно се задържат на работа. Един ден идва, на другия вика не е за мен и си остава вкъщи. Има и такива, които седят дома и за повтарят "аз за под 3К чисто няма да им стъпя" и така.

да не говорим при ромите колко има които, за да ползват някакви социални помощи или незнам там какво не се хващат никъде на договор, а ходат да бачкат нещо на парче(надница)

да не пропускаме и хората 'нтиснати' от кредитори. Предпочитат където е възможно да бачкат на черно, за да не им прибират по запор част от изкараното.

темата е дълга, но е факт, че големи фирми масово се оглеждат за внос на работници от чужбина ( узбекистан, молдова, непал и тн)

И работници от чужбина съм внасял, и знам за много други фирми, които са го правили. Защо според вас? Защото няма кой.

Фактът е, че ако човек иска да работи и не държи да бута мишка половин час на ден от вкъщи за 5К: ЗА НЕГО ВИНАГИ ИМА РАБОТА НАВСЯКЪДЕ В БЪЛГАРИЯ.
          Ако не взима болнични през седмица и в склонен поне малко сериозно да подходи, ще има не една, не две фирми където да постъпи на работи.

% безработица е измерител на тези, които взимат ПОБ, не на реалната безработица. Нашата реална безработица е виртуално нула.

Коментар

едното не бърка другото

има едни хора (млади, но и не толкова млади), които трудно се задържат на работа. Един ден идва, на другия вика не е за мен и си остава вкъщи. Има и такива, които седят дома и за повтарят "аз за под 3К чисто няма да им стъпя" и така.
            Има доста такива, но това се дължи на феномена "деЦка". Ако са под наем или трябва да хранят гърла, отде кинти? При соца дадоха жилища в София на полуграмотен пролетариат и сега дечинята могат да лентяйстват "дома". Но и това ще отмине по естествен път - тези търтеи няма да се възпроизведат, щот у деЦката нема место. Накрая ще продадат наследения столичен апартамент за да си финансират старините в некое забутано село*, където ще загробят некачествената генетика. Откъдето дошло, там отишло. Градът не е за Пурко-вци.

*Например: ще продадат наследствения в Иван Вазов, за да "живеят сред природата" в плевнята в Априлци
            Last edited by BONI; 02.08.2024, 10:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение
              Масово се внасят работници и пак не се смогва.
              Аз имам добър поглед над назначаване на много работници и НЯМА ХОРА. И не е само при мен, говоря си с много други бизнеси, малки и големи.
              Ми няма и това е големия пробелм на БГ
              Няма даже бачкатори,какво остава за инженери/професори/доктори и т.н.
              А без матрял,тук даже не говорим даже и за качествен, една държава няма как да се развива.
              Какъвто матряла,такава и държавата !

Коментар

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение

Изобщо не разбирам какво казва този.

В цяла България който и да питаш: няма кой да работи. Масово се внасят работници и пак не се смогва.
                Аз имам добър поглед над назначаване на много работници и НЯМА ХОРА. И не е само при мен, говоря си с много други бизнеси, малки и големи.

Аман от икономисти и процентчета и статистики.
                едното не бърка другото

да не говорим при ромите колко има които, за да ползват някакви социални помощи или незнам там какво не се хващат никъде на договор, а ходат да бачкат нещо на парче(надница)

да не пропускаме и хората 'нтиснати' от кредитори. Предпочитат където е възможно да бачкат на черно, за да не им прибират по запор част от изкараното.

темата е дълга, но е факт, че големи фирми масово се оглеждат за внос на работници от чужбина ( узбекистан, молдова, непал и тн)
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение

Заетите лица в България паднаха за първи път под нивото от 3 милиона души и са били средно 2,930 милиона за цялата 2023 г. Това е по-малко дори от 2020 г., когато заради пандемията бяха затворени много бизнеси

През 2019 г. в България на работа се водеха 3,2 милиона души, които намаляха до 3,1 млн. през 2020 г. и до 3,08 млн. през 2021 г. Спадът беше преодолян през 2022 г., когато броят на заетите се повиши до 3,150 млн. души, но през 2023 г. се оказва, че има още по-голям срив, отколкото по време на локдауните.

“По всичко личи, че експанзията на пазара на труда, съпътствала икономическото оживление след пандемията, е изчерпана. След преодоляването на първоначалния шок почти всички отрасли успяха да възстановяват заетостта си, а някои дори да надхвърлят постиженията си отпреди кризата. За по-нататъшно разширяване на заетостта и свиване на безработицата на дневен ред са фундаменталните реформи – преквалификацията на възрастните и ученето през целия живот, ограмотяването и усвояването на фундаментални умения от трайно безработните”, коментира икономистът от Института за пазарна икономика Адриан Николов.

https://www.24chasa.bg/biznes/articl...02021%20%D0%B3.
                  Изобщо не разбирам какво казва този.

В цяла България който и да питаш: няма кой да работи. Масово се внасят работници и пак не се смогва.

Аман от икономисти и процентчета и статистики.

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Лордиевич, на 1ви септември ще се съберем тук една групичка да отпразнуваме рождения ден на левчо. Що не вземеш да дойдеш?
                    Каня го и аз! И целокупния женски род който познавам. Да им кажа - благодаря, дами че ви има!

Коментар

той това си го знае.. учи, чете, развива се
                      защо аз трябва да му казвам при положение, че се е захванал и учи здраво... по-скоро той може да ми казва някои неща, че напоследък доста е изчел, а аз мързелувам.

при рецесия, който има капитал е добре

не го мисли..
                      Развил се дотам че да сложи 5% от спестяванията в акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Това звучи много добре
                        Лордиевич, на 1ви септември ще се съберем тук една групичка да отпразнуваме рождения ден на левчо. Що не вземеш да дойдеш?

Коментар

защо аз трябва да му казвам при положение, че се е захванал и учи здраво... по-скоро той може да ми казва някои неща, че напоследък доста е изчел, а аз мързелувам.

не го мисли..
                          ...ми аз знам кво ще ти каже, продавай поголовно всичко. Аз ще ти ти даря един имот ако го направиш. Давай смело. Но първо ти трябва разрешение.
                          Аз съм купувал и жена ми не знае даже. Има ли малка разлика?

Коментар

не го мисли..
                            Това звучи много добре

Коментар

Каква прекрасна новина! Иде рецесията с намаление на лихвите..само един резонен въпрос, ти защо не светна, Кольо, че рецесията ще стартира, като почнат да слизат лихвите, а го остави да пише сърцераздирателни писма до всички ЦБ да вдигат лихвите на ипотекарните в БГ в синхрон с повдигане на лихвите на ЦБ? Пак ли си измамил твоя възпитаник и си му гледал сеира? Така изглежда отстрани...не се заяждам.

не го мисли..
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Каква прекрасна новина! Иде рецесията с намаление на лихвите..само един резонен въпрос, ти защо не светна, Кольо, че рецесията ще стартира, като почнат да слизат лихвите, а го остави да пише сърцераздирателни писма до всички ЦБ да вдигат лихвите на ипотекарните в БГ в синхрон с повдигане на лихвите на ЦБ? Пак ли си измамил твоя възпитаник и си му гледал сеира? Така изглежда отстрани...не се заяждам.
                                Пак съм у дома в Кранево и Албена. Жълтури от Филичините, Индонезия и Китай са по 5 звездните хотели. Тез техните набият ли кинти насам става пазар да си говорим за ниски цени като за тях в сравнение със Сингапур вместо 30 кв ще купят 130 кв. Това е положението. Нека анализаторите си гледат лихвите и демографията. Да, така е, имотите няма да се купуват от представителна извадка от българи. Това ми е ясно и съм го писал още в ерата на Кретенчо, около 9-10 години назад. Що не увира акъла на новите бойци не знам.
                                А дори и да не стане това по този начин точно от многомилионна Румъния става все по-натоварено всяка година. Вижда се. Лошото е че са селяци като преобладаващата част от местното население. Но имотите винаги ще стоят с 10-20% по-евтини от европейските, даже бих казал Средна Европа е по-атрактивна и ще става все по-атрактивна отколкото кафявия и унищожен вече Запад. Поне засега....следващите 20 години. Ако не се промени нещо, геополитиката и геосоциологията ще преориентира като компас новите цели.
                                Last edited by bulgarian lev; 02.08.2024, 00:05.

Коментар

X