IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kaizen9 Разгледай мнение

Какъв процент годишна доходност е реалистичко да се докара от акции, идекси и т.н. ? Чудя се дали си заслужава да инвестирам време да чета и да се уча на подобна търговия/инвестиция.
    Средно 7%-8% в дългосрочен план. Не ти трябва да четеш много. Има ETF-и върху FTSE All World, MSCI World и подобни широкодиверсифицирани индекси. Важното е всеки месец да отделяш по нещо, както и да не продаваш панически при кризи, а да чакаш с хоризонт поне 10-15 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Това и аз го писах с трансферите още 2015, Джонка, като вип гастарбайтер и аз. Така е, паричните потоци бяха огромни тогава от трансфери, и сега не са малки, но помисли колко от тях отиват и за покупки, изплащане на кредити и пр. Но вече колко години продължава това. Помисли как и кога ще спре, и дали няма да има покупки именно и от наши хора в чужбина. Ето, моите хора от Канада вече купиха, оглеждат и за къща в Родопите. Я стой ти 7 месеца на -40 градуса в Канада, балдъзето пострада от една лицева болезнена атония на мимическата мускулатура, миалгия от студовете. Фибромиалгия се казва.
      Близък човек страда от фибромиалгия. Имаш ли някакъв съвет от какъвто и да е тип?
      Страда от много силна хронична умора и понякога болки.

Ще съм много благодарен.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Наздраве Радев, днес съм нагоре с 2% за деня. Колко е номинално няма да казвам, че тук някои брокерази ще умрат от завист и злоба. Почти цялата корекция е в историята. Тук някой разправяше за сривове...

Най-хубавото чувство е да имаш активи с реална пазарна цена, която може да се реализира за секунди - не някакъв си надценен кофтор, за който си "мислиш" че е натрупал някаква "капиталова" и който утре може я да се подпали, я да го освинят наематели...
        Какъв процент годишна доходност е реалистичко да се докара от акции, идекси и т.н. ? Чудя се дали си заслужава да инвестирам време да чета и да се уча на подобна търговия/инвестиция.

Коментар

Абе то и на +40 не е работа да стоиш. Климатът в България вече става непоносим - Юли и Август човек вместо да почива трябва да бяга на север. Канада има страхотна природа.
          Вярно е, аз ще посетя тази страна и ще кеся из курорта Банфф и Скалистите планини поне 2 месеца.
          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Евала. Значи си с голяма тежест в технологичния сектор. Аз съм по-широко диверсифициран. Днес по-малко, но пък корекцията беше по-лека преди това.
            Кефя се,че японските се възстановиха, както и пасифика и малките капсове.
            https://finance.yahoo.com/quote/AVGO/

глей кво става

Коментар

Евала. Значи си с голяма тежест в технологичния сектор. Аз съм по-широко диверсифициран. Днес по-малко, но пък корекцията беше по-лека преди това.
              Само по NASDAQ съм

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Аз към 3%

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Това и аз го писах с трансферите още 2015, Джонка, като вип гастарбайтер и аз. Така е, паричните потоци бяха огромни тогава от трансфери, и сега не са малки, но помисли колко от тях отиват и за покупки, изплащане на кредити и пр. Но вече колко години продължава това. Помисли как и кога ще спре, и дали няма да има покупки именно и от наши хора в чужбина. Ето, моите хора от Канада вече купиха, оглеждат и за къща в Родопите. Я стой ти 7 месеца на -40 градуса в Канада, балдъзето пострада от една лицева болезнена атония на мимическата мускулатура, миалгия от студовете. Фибромиалгия се казва.
                  Абе то и на +40 не е работа да стоиш. Климатът в България вече става непоносим - Юли и Август човек вместо да почива трябва да бяга на север. Канада има страхотна природа.

Коментар

Стига с тези умрели ИТ-та бе човек. Нищо ама нищо няма да остане от това недоразумение.
                    Без споменатите от мен трансфери отвън и без кредитиране на сульо и пульо 1 лев няма да има в държавата за заплати.

Коментар

• А за почивки по родното Черноморие само давам пример след разговор тази вечер с познато семейство. Поморие, почивали 8 дена. Няма място на паркингите, търсиш, ако намериш намериш. Цялата градска зона е синя зона и не можеш да прекараш повече от 4 часа там с автомобила на ден. Гъз до гъз, напрежение, това не е почивка. А и Гърция вече не е толкова евтино, само една Турция остана засега с некви оферти в жегите и влагата.
                      Last edited by bulgarian lev; 31.07.2024, 23:28.

Коментар

Наздраве Радев, днес съм нагоре с 2% за деня. Колко е номинално няма да казвам, че тук някои брокерази ще умрат от завист и злоба. Почти цялата корекция е в историята. Тук някой разправяше за сривове...

Най-хубавото чувство е да имаш активи с реална пазарна цена, която може да се реализира за секунди - не някакъв си надценен кофтор, за който си "мислиш" че е натрупал някаква "капиталова" и който утре може я да се подпали, я да го освинят наематели...
                        Аз към 3%

Коментар

Наздраве,

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
                            Цените на имотите в София хвърчат, вече са изравнени с тези в Атина - Последни Новини от DNES.BG

18% скок на цените за жилища в България ни отрежда второ място по ръст на имоти в Европа. Според Евростат цените у нас нарастват с най-бърз темп. Гърция се нарежда на трето място в ЕС по ръст на цените за първите три месеца на годината е 10,4%.
                            Цените на жилищата в София се изравниха с тези в Атина. Апартаментите в столицата Атина в най-достъпните райони на града са на цена 2000-2500 евро на кв.м, а в скъпите зони са от 2500 до 3500 евро за квадрат. В същите граници са и цените на повечето жилища в София.

Вече са малко столичните квартали, в които средните цени на двустайните жилища са на 1500 евро за квадратен метър. Паралелно с това цeнитe нa aпapтaмeнтитe в Гъpция ca ce пoвишили c 13,4% пpeз 2023 г. Ocвeн чe pъcтът пpoдължaвa, тoй e и пo-знaчитeлeн oт минaлoгoдишния. Toвa пoĸaзвaт дaнни нa цeнтpaлнaтa бaнĸa нa Гърция.

В България годишният растеж на индекса на цените на жилищата се запазва относително стабилен и към третото тримесечие на 2023 г. е възлизал на 9,2% пo дaнни oт иĸoнoмичecĸия пpeглeд нa Бългapcĸaтa нapoднa бaнĸa (БHБ). B гpaдcĸитe paйoни нa гръцката столица цeнитe нa aпapтaмeнтитe ca ce пoвишили cpeднo c 12,1% пpeз чeтвъpтoтo тpимeceчиe нa 2023 г.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2024/...-evropa.615321

===2079===

Модераторите да заключат темата до 2079 и да се свършва с понижителските мъки.... Кой зазидан - зазидан...
                            А сега предстои истинското поскъпване и в Атина, и в София.
                            В много региони на света вече не може да се живее от жега и безводие, островите от Средиземно море, даже бенгалите след катаклизмите в държавата им ще излетят. От 160 милиона, богатите и сега се пръскат. В шивашки текстилни фабрики в Бг вече работат хора от Бангладеш. Ще кажат колегите, това са бедна прослойка. Така се започва, до 5 години прогнозирам масово закупуване на имоти у нас на хора от цялото Средиземноморие и Близък изток. Латвийци вече има, те са си у дома, в Европа. Не ми се мисли как ще се отърваваме от бутане с лакти и навалица пред портите ни дали случайно не продаваме, че и куфарчета с банкноти не е изключено да се мятат.

Коментар

A NYSE падна ли.Лошото е че е купил акции с 10% от наличните пари а останалите 90% седят на депозит.Сакън да не снесе
                              Да, така е, странно е, че е такъв страхливец! Аз влязох на международните, първоначално плахо с RIO, после вече съм 50/50 с международни vs БФБ. КЕША ми остана едва 20% от портфейла.

Коментар

A NYSE падна ли.Лошото е че е купил акции с 10% от наличните пари а останалите 90% седят на депозит.Сакън да не снесе

Коментар

Working...
                                X