Първоначално изпратено от Kaizen9
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Това и аз го писах с трансферите още 2015, Джонка, като вип гастарбайтер и аз. Така е, паричните потоци бяха огромни тогава от трансфери, и сега не са малки, но помисли колко от тях отиват и за покупки, изплащане на кредити и пр. Но вече колко години продължава това. Помисли как и кога ще спре, и дали няма да има покупки именно и от наши хора в чужбина. Ето, моите хора от Канада вече купиха, оглеждат и за къща в Родопите. Я стой ти 7 месеца на -40 градуса в Канада, балдъзето пострада от една лицева болезнена атония на мимическата мускулатура, миалгия от студовете. Фибромиалгия се казва.
Страда от много силна хронична умора и понякога болки.
Ще съм много благодарен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Наздраве Радев, днес съм нагоре с 2% за деня. Колко е номинално няма да казвам, че тук някои брокерази ще умрат от завист и злоба. Почти цялата корекция е в историята. Тук някой разправяше за сривове...
Най-хубавото чувство е да имаш активи с реална пазарна цена, която може да се реализира за секунди - не някакъв си надценен кофтор, за който си "мислиш" че е натрупал някаква "капиталова" и който утре може я да се подпали, я да го освинят наематели...
Коментар
-
Абе то и на +40 не е работа да стоиш. Климатът в България вече става непоносим - Юли и Август човек вместо да почива трябва да бяга на север. Канада има страхотна природа.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Евала. Значи си с голяма тежест в технологичния сектор. Аз съм по-широко диверсифициран. Днес по-малко, но пък корекцията беше по-лека преди това.
Кефя се,че японските се възстановиха, както и пасифика и малките капсове.
глей кво става
Коментар
-
Евала. Значи си с голяма тежест в технологичния сектор. Аз съм по-широко диверсифициран. Днес по-малко, но пък корекцията беше по-лека преди това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Аз към 3%
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Това и аз го писах с трансферите още 2015, Джонка, като вип гастарбайтер и аз. Така е, паричните потоци бяха огромни тогава от трансфери, и сега не са малки, но помисли колко от тях отиват и за покупки, изплащане на кредити и пр. Но вече колко години продължава това. Помисли как и кога ще спре, и дали няма да има покупки именно и от наши хора в чужбина. Ето, моите хора от Канада вече купиха, оглеждат и за къща в Родопите. Я стой ти 7 месеца на -40 градуса в Канада, балдъзето пострада от една лицева болезнена атония на мимическата мускулатура, миалгия от студовете. Фибромиалгия се казва.
Коментар
-
Стига с тези умрели ИТ-та бе човек. Нищо ама нищо няма да остане от това недоразумение.
Без споменатите от мен трансфери отвън и без кредитиране на сульо и пульо 1 лев няма да има в държавата за заплати.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
А за почивки по родното Черноморие само давам пример след разговор тази вечер с познато семейство. Поморие, почивали 8 дена. Няма място на паркингите, търсиш, ако намериш намериш. Цялата градска зона е синя зона и не можеш да прекараш повече от 4 часа там с автомобила на ден. Гъз до гъз, напрежение, това не е почивка. А и Гърция вече не е толкова евтино, само една Турция остана засега с некви оферти в жегите и влагата.Last edited by bulgarian lev; 31.07.2024, 23:28.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Наздраве Радев, днес съм нагоре с 2% за деня. Колко е номинално няма да казвам, че тук някои брокерази ще умрат от завист и злоба. Почти цялата корекция е в историята. Тук някой разправяше за сривове...
Най-хубавото чувство е да имаш активи с реална пазарна цена, която може да се реализира за секунди - не някакъв си надценен кофтор, за който си "мислиш" че е натрупал някаква "капиталова" и който утре може я да се подпали, я да го освинят наематели...
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнениеЦените на имотите в София хвърчат, вече са изравнени с тези в Атина - Последни Новини от DNES.BG
18% скок на цените за жилища в България ни отрежда второ място по ръст на имоти в Европа. Според Евростат цените у нас нарастват с най-бърз темп. Гърция се нарежда на трето място в ЕС по ръст на цените за първите три месеца на годината е 10,4%.
Цените на жилищата в София се изравниха с тези в Атина. Апартаментите в столицата Атина в най-достъпните райони на града са на цена 2000-2500 евро на кв.м, а в скъпите зони са от 2500 до 3500 евро за квадрат. В същите граници са и цените на повечето жилища в София.
Вече са малко столичните квартали, в които средните цени на двустайните жилища са на 1500 евро за квадратен метър. Паралелно с това цeнитe нa aпapтaмeнтитe в Гъpция ca ce пoвишили c 13,4% пpeз 2023 г. Ocвeн чe pъcтът пpoдължaвa, тoй e и пo-знaчитeлeн oт минaлoгoдишния. Toвa пoĸaзвaт дaнни нa цeнтpaлнaтa бaнĸa нa Гърция.
В България годишният растеж на индекса на цените на жилищата се запазва относително стабилен и към третото тримесечие на 2023 г. е възлизал на 9,2% пo дaнни oт иĸoнoмичecĸия пpeглeд нa Бългapcĸaтa нapoднa бaнĸa (БHБ). B гpaдcĸитe paйoни нa гръцката столица цeнитe нa aпapтaмeнтитe ca ce пoвишили cpeднo c 12,1% пpeз чeтвъpтoтo тpимeceчиe нa 2023 г.
Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2024/...-evropa.615321
===2079===
Модераторите да заключат темата до 2079 и да се свършва с понижителските мъки.... Кой зазидан - зазидан...
В много региони на света вече не може да се живее от жега и безводие, островите от Средиземно море, даже бенгалите след катаклизмите в държавата им ще излетят. От 160 милиона, богатите и сега се пръскат. В шивашки текстилни фабрики в Бг вече работат хора от Бангладеш. Ще кажат колегите, това са бедна прослойка. Така се започва, до 5 години прогнозирам масово закупуване на имоти у нас на хора от цялото Средиземноморие и Близък изток. Латвийци вече има, те са си у дома, в Европа. Не ми се мисли как ще се отърваваме от бутане с лакти и навалица пред портите ни дали случайно не продаваме, че и куфарчета с банкноти не е изключено да се мятат.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
A NYSE падна ли.Лошото е че е купил акции с 10% от наличните пари а останалите 90% седят на депозит.Сакън да не снесе
Коментар
-
A NYSE падна ли.Лошото е че е купил акции с 10% от наличните пари а останалите 90% седят на депозит.Сакън да не снесе
- 1 like
Коментар
Коментар