IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от silistra Разгледай мнение

В Италия съм ходил към 30 пъти и съм бил къде ли не. Ако исках пейзажи и картинки не бих отишъл в София. То около гарите навсякъде е така. Ти във Франкфурт кога беше за последно? Най голямото гето е около гарата. Дори препоръчват да се избягва района. БДЖ поне не стачкува и все някога ще стигнеш. Дето се вика, за парите си получаваш много по-вече време за возене.
    И аз бях като теб, същото мислене, но когато нещата вървят на зле не мога да си затварям очите. Колкото и трудно да беше решението го взех. Опитвам се да гледам с хоризонт 5-10 години напред.
    Ако някой преди години ми беше казал, че ще се върна в България и то София, щях да му се изсмея.
    Просто внимавай с очакванията и си занижи критериите, да не съжаляваш после.
    Ако в София отиваш с цел работа и ниски данъци...не е добър избор. Има някои елементи от ежедневието, които са пагубни за човек, живял дълго време на запад. Ще ги усетиш чак като поживееш, сега предполагам всичко базираш на сметки и цифри, реалността обаче е друга.

Успех все пак.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Факт е че нещата с коли, улици и тротоари не са ок като цяло. Причината обаче не е само от сега, а и от преди 30-50 години когато не са планирали , че ще има толкова много коли. Нещата могат да се подобрят , но хората ще трябва да извадят некой лев от джоба , а стане ли насила изборите утичат и не се прави необходимото.
      Обаче това е маловажно като си с деца. Важното е че децата ми имат учител през който са минали няколко златни медалисти от световни олимпиади примерно или пък, че в класа са няколко деца с медали от световни олимпиади по различни неща. В Германия никога детето ми не би имало досег с подобни хора в училище...., а ще има досег с Моамед забуленият, Мутаба бинарната и яко мозъчна промивка и забрана за самостоятелно мислене и професия определена в 4-ти клас.....
      Само този пример е достатъчен да компенсира всички проблеми у нас....колкото и страшни да ти изглеждат....
      Кой е този учител? Интересно ми стана.
      За Германия си прав, но и в БГ средното ниво е под плачевното. Единици изключения има и в Мозамбик.

А колко вече промиват мозъците им в БГ...учебниците бъкат от джендърска идеология. Дори в текстовите задачи по математика вмъкват разни такива идиотизми. Нивото (средното) е паднало непоправимо.

Учител в училище няма да ги научи да решават тези задачи:

https://angelkiller411.wordpress.com...tions-260p.pdf

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Сравнявам райони и качество на живот спрямо цени. Този район около езерото Комо е едно от най-красивите места в Европа, всичко е топ, като на картинка. Цените са по-ниски от София. И се чудя на тези, решили да се бутат да живеят в най-гадното гето на Европа, при това на цени над средноевропейските.

Ти на централна гара ходил ли си, да видиш опиканите подлези с дупки като кратери и без осветление? С БДЖ возил ли си се (по план час и половина, реално 4 часа) и дървеници в БДЖ вагон хапали ли са те?
        В Италия съм ходил към 30 пъти и съм бил къде ли не. Ако исках пейзажи и картинки не бих отишъл в София. То около гарите навсякъде е така. Ти във Франкфурт кога беше за последно? Най голямото гето е около гарата. Дори препоръчват да се избягва района. БДЖ поне не стачкува и все някога ще стигнеш. Дето се вика, за парите си получаваш много по-вече време за возене.
        И аз бях като теб, същото мислене, но когато нещата вървят на зле не мога да си затварям очите. Колкото и трудно да беше решението го взех. Опитвам се да гледам с хоризонт 5-10 години напред.
        Ако някой преди години ми беше казал, че ще се върна в България и то София, щях да му се изсмея.

Коментар

Факт е че нещата с коли, улици и тротоари не са ок като цяло. Причината обаче не е само от сега, а и от преди 30-50 години когато не са планирали , че ще има толкова много коли. Нещата могат да се подобрят , но хората ще трябва да извадят некой лев от джоба , а стане ли насила изборите утичат и не се прави необходимото.
          Обаче това е маловажно като си с деца. Важното е че децата ми имат учител през който са минали няколко златни медалисти от световни олимпиади примерно или пък, че в класа са няколко деца с медали от световни олимпиади по различни неща. В Германия никога детето ми не би имало досег с подобни хора в училище...., а ще има досег с Моамед забуленият, Мутаба бинарната и яко мозъчна промивка и забрана за самостоятелно мислене и професия определена в 4-ти клас.....
          Само този пример е достатъчен да компенсира всички проблеми у нас....колкото и страшни да ти изглеждат....
          Хем донякъде си прав в разсъжденията си, хем не си прав.
          В България нито всяко СОУ има медалисти за учители, нито в Германия навсякъде е пълно само с газелопреследвачи второ поколение.

Основния проблем е, че тя хубаво Германия не е това, което беше, ама и България явно не се развива по начина, по който се развиваш бившите соц републики.

Сестра на съученичка емигрира... но не в обичайните САЩ, ЮК, Германия и Испания.
          Емигрира... в Чехия.
          И е супер доволна.

Надали Централна Европа е биле за всичко, но имаш повечето плюсове на Запада плюс повечето плюсове на България.

Коментар

Гледай само в каква безобразна кочина живееш. Къде в Европа има така наспирали автомобили? Тротоарите къде ги виждаш? Къде има тези надути плочки, дупки, шахти, локви и кал, а по дърветата и из тревата найлонови торби, изхвърлени мебели, матраци и каквото се сетиш?

За 20 минути пък и с хеликоптер не можеш да стигнеш 1500 метра.

https://www.google.com/maps/@42.6668...5410&entry=ttu

Коментар

Тя 3/4 от Италия е така и по-зле. Това са дреболии, не се вживявай толкова, а и за 10% данък е много добре дори.
              България е все-още остров на нормалността в Европа.
              Ако тези прословути 10% са ти основният критерий за завръщане....Ще плачеш.

Коментар

За теб си взел със сигурност най-правилното решение към момента.
                Да сравняваш София с Леко е нелепо. Единственото което ми направи впечатление там е горе на байра панорамата към езерото. Ти видя ли колко е голяма автогарата там?
                Сравнявам райони и качество на живот спрямо цени. Този район около езерото Комо е едно от най-красивите места в Европа, всичко е топ, като на картинка. Цените са по-ниски от София. И се чудя на тези, решили да се бутат да живеят в най-гадното гето на Европа, при това на цени над средноевропейските.

Ти на централна гара ходил ли си, да видиш опиканите подлези с дупки като кратери и без осветление? С БДЖ возил ли си се (по план час и половина, реално 4 часа) и дървеници в БДЖ вагон хапали ли са те?

Коментар

Гледай само в каква безобразна кочина живееш. Къде в Европа има така наспирали автомобили? Тротоарите къде ги виждаш? Къде има тези надути плочки, дупки, шахти, локви и кал, а по дърветата и из тревата найлонови торби, изхвърлени мебели, матраци и каквото се сетиш?

Тя 3/4 от Италия е така и по-зле. Това са дреболии, не се вживявай толкова, а и за 10% данък е много добре дори.
                  България е все-още остров на нормалността в Европа.

Коментар

Имах предвид Витоша планината - изнасям се по бул България през Бояна нагоре - да не споря с Жонката , но са ми 20-30 мин и съм на 1400-1500 метра надморска височина...
                    Витоша квартала абсурд. Под Южни райони имам предвид нещата на Север от Тодор Каблешков - стари райони устроени с едни от най-добрите държавни училища , градини, болници, магазини, градинки и т.н. само тротоарите са зле според Жонката, но не и около мен де :-)
                    Не знам , не съм гледал обяви напоследък може и да има неща които да ти паснат..... готови. Интересното е че подобни големи и скъпи апарти по нашите стандарти се продават обикновено бавно / може и години да висят/ съответно сигурно и пазарлък може и да върви , а в същото време ги няма на обяви :-)
                    Успех.

Коментар

• За теб си взел със сигурност най-правилното решение към момента.
                      Да сравняваш София с Леко е нелепо. Единственото което ми направи впечатление там е горе на байра панорамата към езерото. Ти видя ли колко е голяма автогарата там?

Коментар

Кои са плюсовете на България? Ако си мислиш, че ще ти е евтинко и ще получаваш същото качество на стоки и услуги за половината пари - ами лъжеш се. Да не говорим за образование и здравеопазване. Аз имах същите намерения и очаквания като теб, за съжаление се сблъсках с реалността твърде бързо. Като качество на живот България е абсолютното дъно в Европа по всички показатели. Очевидно имаш кинти - значи децата ти можеш да ги осигуриш да живеят където си поискат в Европа и да учат на най-добрите места. Защо ти е да се набутваш тогава? В България идват или заради ниските данъци (разни долен клас ИТ-та, които на запад нямат шанс да скочат над 100к годишно заради некадърност) или разни далавераджии, които възнамеряват да крадат и да въртят схеми. Никой друг не би си и помислил да се връща.

Ето ти долен Лозенец, където гледаш за жилища.

https://www.google.com/maps/@42.6840...5410&entry=ttu

Какво качество и бъдеще може да има човек в тази кочина? И никой не те кара да си в центъра на Мюнхен, в Европа има прекрасни места за живот с евтини имоти. Ето ти пример:

https://www.idealista.it/de/immobile/30032180/
                        Джони продължаваш да не можеш да разбереш позицията на човек с деца.... българчета. При положение, че можеш да си покриваш разходите за нормален живот без изгъзици няма по-добро място никъде по света за тях в сравнение с България.... А Европа в частност Германия абсурд......
                        Като си с деца приоритетите са различни и тук е несравнимо по-добре за тях от турският квартал на Мюних или негърските гета на Лондон.
                        В тази картинка тротоарите и дупките по улицата са с изключително ниска важност....

Коментар

Гледам във Витоша излизат доста такива. Не познавам София и тепърва ще обикалям да имам база за сравнение. На мен ми трябва за живеене сега, не след години, така че без акт 16 не е опция. Трябва да е удобно и комфортно за цялото семейство. Ако за 5-6 месеца не излезе нищо ще мислим за компромисите.
                          Имах предвид Витоша планината - изнасям се по бул България през Бояна нагоре - да не споря с Жонката , но са ми 20-30 мин и съм на 1400-1500 метра надморска височина...
                          Витоша квартала абсурд. Под Южни райони имам предвид нещата на Север от Тодор Каблешков - стари райони устроени с едни от най-добрите държавни училища , градини, болници, магазини, градинки и т.н. само тротоарите са зле според Жонката, но не и около мен де :-)
                          Не знам , не съм гледал обяви напоследък може и да има неща които да ти паснат..... готови. Интересното е че подобни големи и скъпи апарти по нашите стандарти се продават обикновено бавно / може и години да висят/ съответно сигурно и пазарлък може и да върви , а в същото време ги няма на обяви :-)
                          Успех.

Коментар

За 550к в Мюнхен в центъра на хубаво място може да си вземеш една гарсониерка с гараж.
                            Германия е в тотален упадък от няколко години насам. Минусите стават все по-вече, а в България плюсовете.
                            Знам за какво говоря, дойдох тук като имаше още ДМ.
                            И в България децата ще имат по-хубаво бъдеще!
                            Това което търсих го имаше в Оборище за 500к и се продаде за около 2 месеца, но там не ми хареса за семейство с деца. Иначе супер уютни заведения, магазинчета и приятни хора.
                            Кои са плюсовете на България? Ако си мислиш, че ще ти е евтинко и ще получаваш същото качество на стоки и услуги за половината пари - ами лъжеш се. Да не говорим за образование и здравеопазване. Аз имах същите намерения и очаквания като теб, за съжаление се сблъсках с реалността твърде бързо. Като качество на живот България е абсолютното дъно в Европа по всички показатели. Очевидно имаш кинти - значи децата ти можеш да ги осигуриш да живеят където си поискат в Европа и да учат на най-добрите места. Защо ти е да се набутваш тогава? В България идват или заради ниските данъци (разни долен клас ИТ-та, които на запад нямат шанс да скочат над 100к годишно заради некадърност) или разни далавераджии, които възнамеряват да крадат и да въртят схеми. Никой друг не би си и помислил да се връща.

Ето ти долен Лозенец, където гледаш за жилища.

https://www.google.com/maps/@42.6840...5410&entry=ttu

Какво качество и бъдеще може да има човек в тази кочина? И никой не те кара да си в центъра на Мюнхен, в Европа има прекрасни места за живот с евтини имоти. Ето ти пример:

https://www.idealista.it/de/immobile/30032180/

Коментар

• Мисля да търся с агенция или агенции, брокер, или да следя обявите. Като продавах апартамента в Мюнхен дори не излезе на обява, понеже агенцията си имаше клиенти за това което продавах. Само 2 огледа бяха. Мисля да заложа на брокер, но към коя агенция?

Коментар

• Гледам във Витоша излизат доста такива. Не познавам София и тепърва ще обикалям да имам база за сравнение. На мен ми трябва за живеене сега, не след години, така че без акт 16 не е опция. Трябва да е удобно и комфортно за цялото семейство. Ако за 5-6 месеца не излезе нищо ще мислим за компромисите.

Коментар

Working...
                                X