Първоначално изпратено от BONI
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Тука що така? Нали само напред и нагорИ -
РусИ, Варна и Пловдив спукаха гумите при новото строителство.
Още може, само гледайте какво се задава.
https://www.nsi.bg/bg/content/19626/...0%BD%D0%B0-100Last edited by unimog; 26.03.2025, 19:35.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
именно
Ти имаш ли 150К ойро в банката за имот?
Не ми отговаряй.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Проблемът е, че повишителите тук празнуват "несбъдването" на Кавръков като някакъв личен празник, без да се усещат, че докато те са щастливи от 100-те бинки горница, които са изкарали за няколко години от въртене на тристайни в Борово и Стрелбище, други субекти, нямащи 1/100-на от техния интелект, потенциал, пот и нерви, изкарват милиони от същото въртене, но просто с други обеми. От цялото това въртене на все по-големи обеми накрая децата на нашите повишители ще трябва да си седят в "деЦката стая" или "от тате апартамента".
И така - ония с прякорите препраха половината пари на света и си уредиха животите до 10-то поколение, докато нашите повишители ликуват, че квадрата от 1500 станал 2100 и старата им двустайка в Люлин вече може и 700 лв. да й вземат за наем.
Съвсем отделен е въпроса колко от повишителите действително имаха аргументация защо балона ще стане дирижабъл и колко се качиха на влака, разбирайки едва накрая, че все пак е в тяхната посока и сега правейки се, че са знаели от самото начало.
Не си прав за кавръковщината обаче. Не си прав, защото е едно да не си съгласен, да не одобряваш настоящата действителност; съвсем друго е да отричаш действителността. Второто е същността на кавръковщината.
Не съм чел форума от преди 10 години, но от ковида насам нещата бяха очеизвадни и единствените, които не знаеха са тези, който не искаха да знаят. Най-добре да прегледаш мненията на Песимиста в тази тема.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнениеКъде са всички дървени философи бре? Лаконици, сегато, джули, каврък и пр нещастни безимотни души.
Бетърчо продаде ли на 130к доларе бития кон? Хахахахаха
Ще се извини ли някой за всичките глупости? Берти?
докато има бели пари за черни дни този модел ще работи и още нещо важно - докато не станат прекалено много купувачите с ипотека, защото бели пари за черни дни в тухли може да чакат, но банката не чака.
тръгва влака, хората със спестен кеш купуват , всичко е наред, започват да купуват хората с кредити, че да не изтърват, всичко е наред, в един момент купуват предимно хората с кредити, всичко е наред, идва криза (може да е привнесена) - ако кредитите са повечко - започва криза при имотите.
тези проценти, собственици/наематели на запад не са се случили без няколко раздавания на картите ( кеш,кеш + кредит, кредит, много кредит, криза) или си мислиш,че са се получили така - всеки взима, изплаща и готово... еми тогава щяха да са 98% собствениците...
ПП по време на хайп (от какъвто и да е вид) всеки, който казва "абе прекаляваме , това няма да свърши добре, и др" - изглежда несериозно (меко казано). Пазарът мачка, цените се качват, всички са хепи... само там някакви 'дървени философи' обесняват, че се предобряLast edited by bertram; 26.03.2025, 17:21.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Излиза, че навсякъде раждаемостта е лоша и няма положителен естествен прираст.
И съм прав, че нашата Ганка, германката Анке, англичанката Мери и Франсоа са един дол дренки,
Преди години, 2009-2015 г, имотите бяха евтини, но имаше стагнация и хората не се решаваха да купят. Заради общата несугурност и липсата на пари. Сега не е така.препоръка е
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Тук малко идеалистично, както в една друга тема, бъркаш двата щата. Аз по съшество съм понижител и подкрепям твоите думи на 99.9%, но от друга страна съм и реалист - какво постигна Кавръчето с лялянето си и какво постигнаха ъпърите? Ако Кавръчето е вложил своите средства в нещо по-доходоносно, мога само да го поздравя, ако не - ми явно ъпърите са прави (поне в този времеви отрязък).
Отделно, упорито се бърка купуването на имот за лични цели - първо жилище, купуване на по-голямо, преместване от панеляк в ново и т.н., със спекулата с имоти. За мен второто е върховна идиотия и никога не бих го направил, но първото е абсолютно задължително, ако искаш да си глава на семейство и т.н. - такива едни балкански нещица.
Колкото до пътищата пред имотите - ако няма някаква много сериозна криза, то пътят е нагоре в средносрочен план. Поствам 2 графики - сами си направете изводите по тях - едната е дългосрочна, другата е краткосрочна. А относно демографията, поствам и трета графика - пак изводите всеки сам да си направи:
И съм прав, че нашата Ганка, германката Анке, англичанката Мери и Франсоа са един дол дренки,
Преди години, 2009-2015 г, имотите бяха евтини, но имаше стагнация и хората не се решаваха да купят. Заради общата несугурност и липсата на пари. Сега не е така.
Коментар
� -
Проблемът е, че повишителите тук празнуват "несбъдването" на Кавръков като някакъв личен празник, без да се усещат, че докато те са щастливи от 100-те бинки горница, които са изкарали за няколко години от въртене на тристайни в Борово и Стрелбище, други субекти, нямащи 1/100-на от техния интелект, потенциал, пот и нерви, изкарват милиони от същото въртене, но просто с други обеми. От цялото това въртене на все по-големи обеми накрая децата на нашите повишители ще трябва да си седят в "деЦката стая" или "от тате апартамента".
И така - ония с прякорите препраха половината пари на света и си уредиха животите до 10-то поколение, докато нашите повишители ликуват, че квадрата от 1500 станал 2100 и старата им двустайка в Люлин вече може и 700 лв. да й вземат за наем.
Съвсем отделен е въпроса колко от повишителите действително имаха аргументация защо балона ще стане дирижабъл и колко се качиха на влака, разбирайки едва накрая, че все пак е в тяхната посока и сега правейки се, че са знаели от самото начало.
Отделно, упорито се бърка купуването на имот за лични цели - първо жилище, купуване на по-голямо, преместване от панеляк в ново и т.н., със спекулата с имоти. За мен второто е върховна идиотия и никога не бих го направил, но първото е абсолютно задължително, ако искаш да си глава на семейство и т.н. - такива едни балкански нещица.
Колкото до пътищата пред имотите - ако няма някаква много сериозна криза, то пътят е нагоре в средносрочен план. Поствам 2 графики - сами си направете изводите по тях - едната е дългосрочна, другата е краткосрочна. А относно демографията, поствам и трета графика - пак изводите всеки сам да си направи:
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Кавръков нямаше достатъчно пари и за това не се реши. Отделно иска хубаво и луксозно.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
именно
Не ми отговаряй.
Ти в имот на името на мама и тати ли живееш или в собствен (закупен с твои пари)?Last edited by два_таралежа; 26.03.2025, 14:57.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Допълвам: ...и да четем и да се развиваме...
Не ми отговаряй.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
� -
Прав си.
Обаче статистиката сочи, че българинът е 5 пъти по-богат отколкото през 90-те години.
Разполага, харчи, пълни количките в хипермаркета, кара хубави коли, има хубави дрехи и екстри - неща, които ги нямаше преди 15-20 г.
И има работа за всеки, който не го мързи. Дори за модерни професии - инфлуенсъри, влогъри, блогъри, тик токъри, коучове и други.
Демографията е лоша, защото българката ражда късно и малко. И е и по чужбина.
- 6 Харесвания
Коментар
� -
... Обаче баща ми гризна дървото със съвети от "роднини".
Баща ти НЕ е гризнал никакво дърво, защото ти е оставил МНОГО недвижими имоти, които ти:
1. Сега продаваш и с парите от продажбите купуваш други имоти (1 апартамент).
2. Използваш с твоята майка, за да има къде да се подслониш СЕГА.
ДА ГОВОРИШ НЕВЕРНИ НЕЩА ЗА БАЩА ТИ - Е ЧАСТ ОТ ТВОЯТА СЪЩНОСТ.
- 3 Харесвания
Коментар
�
Коментар