Храната във Варна действително е умопомрачителна, чак нереално гадна. Дори за стандартите на Северва България. Причините градът да е кофти са елементарни - повечето население е придошло. По същата причина Несебър е такава гнус. Оригиналните жители ги няма и местните не чувстват родова свързаност. Няма я еснафщината, дето донякъде пази тракийските градове и дори Бургас.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
Говориш пълни тъпотии. Храната например в sea terrace е страхотна. Хубава селекция вина, готини сомелиери. Явно не познаваш града, няма да споря с теб, или просто държиш да ти е гадно.
.Сега, вие тука всички сте милионери и хай клас, за това сигурно ви се вижа всичко скапано, викате, друго си е Сен Тропе.
Поддържам препоръката си в края на предния ми пост. Повече секс и хубави емоции и няма да сте такива киселяци.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Май говорим за различни неща. Не питам за конкретен човек , опитвам се да разбера защо са такива цифрите в НСИ.
Да кажем ще купуваш къща за 100 кинта. Ти слагаш 20% даунпеймънт, банката ти отпуска 80 кинта и купуваш къщата. Чувал съм, че банките в БГ постоянно оценяват имотите на по-ниска цена и да кажем те оценяват къщата на 85 кинта. Тогава слагаш 20% от 85 ( 17 кинта) като даунпеймънт , банката ти дава 68 кинта и събираш 85 а ти трябват 100. Вероятно тогава се минава на договорна ипотека и се слага допълнителен залог за да може банката да ти даде тия допълнителни 15 кинта. Е как имота, който вече е заложен, ще участва в договорната импотека ? При договорна ипотека трябва да е друг имот нали ?
А па описаният сценарий е само една от многото хипотези.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Това е мое лично мнение. Все пак трябва малко повече време за да добиеш пълна представа за града, или както се казва да мине Honeymoon stage когато всичко е невероятно. Храната във Варна е на много лошо ниво по заведенията, до такава степен, че в Хепи е хубаво. Заведенията на плажа които са добри се броят на едната ръка заедно с тези на морска гара. През по-голямата част от годината времето е неприятно понеже е много влажно и макар да е морски град винаги се усеща студено, без трите летни месеца. Фекалии плуват на централния плаж, както и на уейк парка.
.Сега, вие тука всички сте милионери и хай клас, за това сигурно ви се вижа всичко скапано, викате, друго си е Сен Тропе.
Поддържам препоръката си в края на предния ми пост. Повече секс и хубави емоции и няма да сте такива киселяци.
Не знам къде видяхте наеми от 400 лв. Просто няма такъв наем за приличен апартамент.Last edited by Meandmyself; 28.05.2022, 22:31.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Не трябва разбира се ама са си и доста, като много от тях харесва ни или не ще се насочат точно към имоти.
Разберете, аз не споря с никой от вас ще падат ли или ще се качват имотите просто за мен е абсурдно да се държат кеш пари при висока инфлация.
Ще видим какво ще стане, според мен, спад на този етап на цените не мисля, че ще видим,
По тази логика , ако ще имаме още макс 10% тотал инфлация и някои други фактори не се знае знае ли се какво ще стане с цените на имотите поне у нас. Ако караме по 10% на година инфлация то тогава вече няма как да поевтинеят номинално каквито и да са другите фактори.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Не трябва разбира се ама са си и доста, като много от тях харесва ни или не ще се насочат точно към имоти.
Разберете, аз не споря с никой от вас ще падат ли или ще се качват имотите просто за мен е абсурдно да се държат кеш пари при висока инфлация.
Ще видим какво ще стане, според мен, спад на този етап на цените не мисля, че ще видим,
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
От 10 год съм във Варна и на тва гадно време тай и не можах да свикна. 8 месеца зима - вятър и студ. Целия май сме на климатици, чак началото на юни го изключвам. Другия - е селянията и простотията. Цените на жилищата догонват Сф но наемите са като в съседните градове. Ако не са моряците и земеделците, отпиши го този град, скука.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Май говорим за различни неща. Не питам за конкретен човек , опитвам се да разбера защо са такива цифрите в НСИ.
Да кажем ще купуваш къща за 100 кинта. Ти слагаш 20% даунпеймънт, банката ти отпуска 80 кинта и купуваш къщата. Чувал съм, че банките в БГ постоянно оценяват имотите на по-ниска цена и да кажем те оценяват къщата на 85 кинта. Тогава слагаш 20% от 85 ( 17 кинта) като даунпеймънт , банката ти дава 68 кинта и събираш 85 а ти трябват 100. Вероятно тогава се минава на договорна ипотека и се слага допълнителен залог за да може банката да ти даде тия допълнителни 15 кинта. Е как имота, който вече е заложен, ще участва в договорната импотека ? При договорна ипотека трябва да е друг имот нали ?
Има и друг случай, но няма да навлизам в подробности.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Това е мое лично мнение. Все пак трябва малко повече време за да добиеш пълна представа за града, или както се казва да мине Honeymoon stage когато всичко е невероятно. Храната във Варна е на много лошо ниво по заведенията, до такава степен, че в Хепи е хубаво. Заведенията на плажа които са добри се броят на едната ръка заедно с тези на морска гара. През по-голямата част от годината времето е неприятно понеже е много влажно и макар да е морски град винаги се усеща студено, без трите летни месеца. Фекалии плуват на централния плаж, както и на уейк парка, когато е спукана тръбата в езерото лайната стигат чак до паша дере на юг. В града няма абсолютно никави паркове като изключим морската градина(която е невероятна ако живееш до нея). Инфраструтурата дори и новата е много зле, шофьорите са най-наглите и нетолерантни от цяла България, в София шофирането ми е доста по безпроблемнно. Нивото на пристъпност е голямо, 4 пъти са ми разбивали колата - това не ми се е случвало в нито един друг голям град дори веднъж. От Девна агрополихим или солвей към 1-2 през нощта изпускат някакви химикали и се осмърдява цялата ниска част около езерото, и части от централната, в зависимост от вятъра може да смърди и в други квартали.
В целия град има може би няколко места които стават за живеене - всеизвестния Чайка, всичко на 5 минути пеша от морската градина, макар повечето около нея да е твърде клоустрофобично(шишковата градина например е на добро място, но не е приятно), Бриз и той не става макар всички гъзари да се бутат там. В темата ТИМ и как се прави бизнес там по-добре да не навлизаме, само ще спомена че е най-близко до 90-те от всички големи градове. Но това също е много важно от гледна точка на перспективата в града и още повече за имотите, може би един от най-важните фактори заедно с ограниченото място за растеж на града.
Единственото добро нещо във Варна е морската градина и такситата. И както казах пак зависи от локацията, на правилното място и с малко късмет живота във Варна може да е прекрасен. От вилата в Кранево сигурно изглежда много добре Варна, но пробвай да живееш там една цяла година в "нормален" квартал. Жена ми е от там и има няколко наследствени имота и пак не живеем там. Лично предпочитам София или Пловдив пред Варна, нямам впечатления от Бургас например.Last edited by better; 28.05.2022, 22:21.
Коментар
� -
Значи при законна имота залога е самия имот а при договорната залагаш друг имот, така ли?
Както казах, когато продажната цена е по-ниска от размера на отпуснатия кредит, трябва да е договорна.Last edited by Специалист по всичко; 28.05.2022, 21:35.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
С грешни и подвеждащи заключения няма как да се получат нещата! Започвайте с отстъпките, в САЩ вече започнаха!
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
Мрачен?! Човек вижда това, което иска да види. Аз пък виждам готин град с красива морска градина, хубав уейк парк, приятни заведения, интересен културен живот, много млади семейства с деца, поток от студенти в университетите, доста заможни хора, доста чужденци, живущи постоянно и сезонно там... Не живея постоянно, имам жилища, които отдавам под наем и нямам оплаквания. Не, наемите не са 400 лв. за хубав апартамент, на добра локация и в добро състояние. Мнооого отдавна.
Когато човек е нещастен и черноглед и на най-хубавото място да го пуснеш, пак ще е нещастен и черноглед. Намери си готина млада любовница от Варна и ще видиш как всичко ще е красиво около теб))
В целия град има може би няколко места които стават за живеене - всеизвестния Чайка, всичко на 5 минути пеша от морската градина, макар повечето около нея да е твърде клоустрофобично(шишковата градина например е на добро място, но не е приятно), Бриз и той не става макар всички гъзари да се бутат там. В темата ТИМ и как се прави бизнес там по-добре да не навлизаме, само ще спомена че е най-близко до 90-те от всички големи градове. Но това също е много важно от гледна точка на перспективата в града и още повече за имотите, може би един от най-важните фактори заедно с ограниченото място за растеж на града.
Единственото добро нещо във Варна е морската градина и такситата. И както казах пак зависи от локацията, на правилното място и с малко късмет живота във Варна може да е прекрасен. От вилата в Кранево сигурно изглежда много добре Варна, но пробвай да живееш там една цяла година в "нормален" квартал. Жена ми е от там и има няколко наследствени имота и пак не живеем там. Лично предпочитам София или Пловдив пред Варна, нямам впечатления от Бургас например.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Оценката на имота, отпуснатият кредит и платената на продавача често се различават, дори в пъти.
Въпросният "бизнесмен" с 6% лихва е с доходи изцяло от България.
Коментар
� -
Е как ще е закупувания като цената му е по-ниска от кредита ? Питам само , тия проценти дето ги цитирате са валидни само за хора с доходи в страната. Хора с доход извън страната ако теглят кредит ще е с няколко % нагоре и няма смисъл.
Коментар
� -
Е как ще е закупувания като цената му е по-ниска от кредита ?
Питам само , тия проценти дето ги цитирате са валидни само за хора с доходи в страната. Хора с доход извън страната ако теглят кредит ще е с няколко % нагоре и няма смисъл.Last edited by BONI; 28.05.2022, 20:32.
Коментар
�
Коментар