IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

А знаеш ли колко е поскъпнала тулата от 2018 ? Повече от кюлчето....
    Ама няма продажби на тези балонизирани цени. Нормални двойки не могат да ги изплащат дори за 30 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Той беше направен и обзаведен. Ебаси, ние се чудехме дали тези пари му бяха много, тези пък и препродали. Ужаст! Като не излиза сметката с наема само спекулата остава.
      Аз давах 120....., а сега за 175 замина за 2 седмици....Явно сме тотално не в час с пазара....
      Ся Джони ще каже че приличаме на него :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение

Да, гаранция има проблеми апартамента, а и от две изречения става ясно че продавача е противняк (и килограм домати не бих купил от такъв).
        Иначе Борово е приличен квартал (част от него), поне за мен след като съм решил да живея там
        Проблемът е че, в последните години, ценово почти почти се изравни с елитните квартали и не знам дали сега си струва да се купува там.
        Не знам за Борово как са цените обаче днес пак поогледах обявите / и този квартал/ и просто нивата са зашеметяващи. Това по 200-300-400, че и 500К евро за нищо ги нямат. Дори двустаен няма свестен под 100К където и да е...Нужни са корекции. Почвам да се чудя кой купува....,
        Не знам. Вече си мисля че имотите не са достъпни за 10-те %, а по-скоро отиваме към първите 3-5% само. За мен са вече недостъпни / типа имоти който харесвам/ . Накрая ще взема една панелка в Люлин и приключвам :-)

Коментар

Намерил е начин да прибере по 20 кинта от зяпачи. Ниска цена, ама не знаеш и какъв курник предлага. Та, ти ми дай 20ти кинта и си ходи. Знам че няма да го купиш. Добра стратегия.
          Да взема да ида и да му дам едни фалшиви 20 лева да се радва.

Коментар

• https://m.investor.bg/pazari/538/a/z...tichno-348400/

...вече няма причина за поддържането на такова високо ниво на парични стимули чрез програмата за покупки на активи и отрицателните лихвени проценти“,
            Last edited by nkavrakov1982; 19.03.2022, 19:54.

Коментар

Намерил е начин да прибере по 20 кинта от зяпачи. Ниска цена, ама не знаеш и какъв курник предлага. Та, ти ми дай 20ти кинта и си ходи. Знам че няма да го купиш. Добра стратегия.
              Да, гаранция има проблеми апартамента, а и от две изречения става ясно че продавача е противняк (и килограм домати не бих купил от такъв).
              Иначе Борово е приличен квартал (част от него), поне за мен след като съм решил да живея там
              Проблемът е че, в последните години, ценово почти почти се изравни с елитните квартали и не знам дали сега си струва да се купува там.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

А от какъв би купил? Предпочиташ някой нагъл брокераст с 3% комисион без ДДС ли? Заради 1,60 билет за метрото дето е похарчил да те заведе на огледа? Човекът ме кефи - първо е сложил относително адекватна цена (тристаен тухла в Борово няма за тези пари без значение от истинската квадратура и състояние), второ е поставил всички паразити на мястото им - начело с брокери, разни измамници и пр. и трето - плащаш си заради безпокойството,никой не ти е длъжен да те търпи да му ходиш в жилището и да му подсмърчаш безплатно.

Ето ги брокерастите как са се присламчили за същото жилище:
                https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...aw9&f1=1&fe7=1

Как мислиш - тези 5000 Евро горница за кого са? Отделно от купувача още толкова.10.000 Евро на гърба на хората за тоя що клати. Тези отрепки брокерасти трябва да се дерат живи и пак ще им е малко. Няма по-долна пасмина от тези боклуци, няма.

ПС: Ако е наистина тази сграда -това е най-доброто място в Борово. Виж гледката. Такава от кутийката ти в Гоцето нямаш, убеден съм.
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Хм, прав си, да. Не знам защо,но някак си точно това място в Борово ме кефи сериозно. Може би заради комбинациите - добра сграда, незакриваема гледка, готина градинка отпред, училища, градски транспорт, поликлиника, магазин Фантастико в блока (което си е рядък лукс)...А и май има планове за метростанция точно досами мястото - ако това стане въпросната сграда ще бъде тотален хит според мен. Твърде много позитиви, които компенсират факта, че не е във Вазов. Не знам, може би си струва да се види поне.

Днес се появи изненадващо това:
                  https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...lud&f1=1&fe7=1

Мястото ти е познато - мой таргет. Сградата - новата на Стар Сити. При това среден апартамент...Май и цената е малко по-човешка, предвид наличието на гараж и паркомясто (ако е вярно). Естествено малоумникът, направил тези довършителни е за разстрел,понеже всичко трябва да се изрине до основи и да се прави наново...От Явлена трябва да са супер наивни, че някой ще им даде комисионна, след като собственикът е ясен кой е....

Ако вече не бях изцяло на вълна тотална евакуация от БГ щях сериозно да се замисля тези 390к да ги загробя. Ти обаче може би трябва да се замислиш - най добрата локация е това просто, а сградата е "ново ново". Според мен ще се продаде доста бързо. Един четиристаен на това място е по-ценен от 2-3 боклука на зелено в крайни квартали, каквито ти търсиш.

Левчо да гледа и той - и на него локацията му е таргет.
                  Голям апарт е, наистина е на прекрасно място. Но не е за наем, а за 4-5 членно семейство.

Коментар

Левчо сложни станаха нещата с имотите. Между другото онзи апарт в сградата ми по неизвестна причина се препродаде за 2 седмици отново / екс старите собственици търсеха гараж под наем уж преди няколко месеца / . Новата цена беше с 25К повече ... т.е. около 15% за 9 месеца.
                    Цените са ненормални напоследък и трябва да има отрезвяване....
                    Той беше направен и обзаведен. Ебаси, ние се чудехме дали тези пари му бяха много, тези пък и препродали. Ужаст! Като не излиза сметката с наема само спекулата остава.

Коментар

Тоя пък не продавал килим. Като не е килим ще му се плати само за това което продава. Баси нахалника. С чувство че само той има апартамент. 20 лева, Давам му един лев да му погледна нотариалния акт само долу на улицата и си тръгвам. . Говньо....
                      Левчо сложни станаха нещата с имотите. Между другото онзи апарт в сградата ми по неизвестна причина се препродаде за 2 седмици отново / екс старите собственици търсеха гараж под наем уж преди няколко месеца / . Новата цена беше с 25К повече ... т.е. около 15% за 9 месеца.
                      Цените са ненормални напоследък и трябва да има отрезвяване....

Коментар

Човечеца е супер. Имам подозрение че този апарт се ''продава'' от доста години или беше подобен..., но ще изкара пари. Дано да им плати данъци ....
                        Поради стотиците подставени лица на фирми, спекуланти предлагащи 'веднага' 60, 80, 100 хил. евро или лица проучващи пазара, огледи се провеждат 24/7, след предварителна уговорка със такса от 20/двадесет/ лева. Цената е окончателна и не подлежи на коментар.

Дори обявата да е истинска никога не бих купил от такъв продавач....
                        Тоя пък не продавал килим. Като не е килим ще му се плати само за това което продава. Баси нахалника. С чувство че само той има апартамент. 20 лева, Давам му един лев да му погледна нотариалния акт само долу на улицата и си тръгвам. . Говньо....

Коментар

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
                          Имоти нали се купуваха изгодно, когато има кръв по улиците.
                          Гледам никой не обмисля да купува имот в Украйна.
                          не бъркай Безредици с Бомбардировки... верно е,че почват с Б, но разликата е драматична що се касе до пазар на имоти.
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Доживяхме протест срещу инфлацията и в България. Миниатюрен протест и насред нищото и не насочен към където трябва но пак е начало https://bnr.bg/horizont/post/1016183...riva-v-nesebar

Медиите не го отразяват много. Дано да се усетят хората как ги крадът жестоко централните банки. Само с протести ще стане тая работа.

Коментар

• Имоти нали се купуваха изгодно, когато има кръв по улиците.
                              Гледам никой не обмисля да купува имот в Украйна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
                                https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...lud&f1=1&fe7=1

Ширина на коридора - 1 метър (личи си по входната врата).
                                Ширина на стая - 3 или малко над 3 метра.
                                Но май е така при всичко "ново".
                                Не е . Зависи за какво си платиш....Моите коридори които бяха 1.60 ги стесних. Предпочитам по-големи стаи от коридори, но всеки решава кое му е по-ценно от двете. В другият вариант да речем за този апарт добавяш още 10-20 квадрата = 50К и ще имаш широки коридори, още 50К и стаите ще са с по 5 квадрата по-големи.
                                Всичко е въпрос на пари и инвеститорите на ниво тъмно зелено ти го правят такова каквото искаш...
                                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 19.03.2022, 13:29.

Коментар

Working...
                                X