IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Повишители, едно нещо ме гложди от много време, та искам да попитам. Защо искате цените да се качват, пък в същото време се кълнете, че няма да продавате, кво ще ви "грее" това че цените се "качили"? Също така, щом твърдите, че цените ще се качват, защо не купувате?

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
      „Не мога да си обясня как хора с нетни доходи от 1800-2000 лв. и събрани от мама и тате
      20 000-30 000 евро, отиват да купуват апартамент и вземат кредит по 100 000 евро“
      - инж. Пламен Андреев, управител на компанията „Планекс Инвест“

Масовият купувач на имоти рискува много. Трябва повече разум

чЕкай ти разум от Пена & Вуте!
      Те купуват във време на паника и продават във време на истерия!
      Юлка, инженера да не се чуди и мае, а да види доходите на мама и тате. Щото както са дали за първоначалната вноска, така и ще го изплатят половината На младежта я се падне да изплати 20%-30%, я не. Когато цялата рода бачка за 1 апартамент, сметката излиза. Проблемът е когато няма имоти и гръб. Тогава ипотеката, особено със среден доход може да си е чиста бесилка.

Чертата на българина да помага на децата си до гроб, преди десетилетия се смяташе, че ги "разглезва", но в днешната ситуация е абсолютно необходима. Ей тука германците с техния егоизъм да си "ритат" децата на 18г. по квартири, са не 1, а 2 обиколки назад. Сега, ако семейството и родата не се организира и сплоти като сицилианска фамилия, са обречени. Швабите ще го разберат по трудния начин. Изобщо не им завиждам. Децата и внуците им ще са роби до гроб.
      Last edited by Bad_Bear; 08.11.2022, 13:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Има и един друг фактор. На района тепърва му предстои "презастрояване" и покачване на гъстотата на населението. Което е минус за живущите, но огромен плюс за търговските помещения. Ако на Кавръчето прогнозите за рецесия се сбъднат и свалят още цената търговските площи за конкретния район, всяка покупка там ще е удар.
        Не бих казала, че ще го презастроят . Днес, там има само едно празно място и наистина страхотно застрояване. Може да стане много хубаво място за живот, не ,че днес не е. М/у другото спомена ми е ,че в новите кооперации в квартала / 60-70-80 г. на миналия век / апартаменти даваха само на висши общинари, активни борци с/у фашизма и разни генерали, а старите къщи са на дребната буржоазия от преди 1944 г., та Джони ,не е много прав за живущите в квартала.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Айде ,долу на Сливница ми продават обекта Театрална резидънс на цени като за Докторска на зелено ,от другата страна крематориум ,и жп линиите ,ама не е луд тоя дето яде баницата знаеш .
          За 2 000 евро на квадрат да живееш буквално на булевард Сливница ще е супер живот
          Сега те прочетох. Наистина ли е за 2000 € кв. м. ? Не ми се струва скъпо да си призная, мислех, че цената ще е повече. Мястото не е перфектно ,но не е толкова зле, много по-добре е от строеж Инфинити по спомен така се казваха двете високи кули до бензиностанцията. Това не е бул. Сливница, а Д. Николаев. На този строеж хубавата част му е с гледка към Мадрид и Витоша / юг / и това ,че пред него нищо не може да се строи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Аха, съгласна съм с теб Все пак днес, сме в преходен период и до 5 год. и енергията и цените и доходите ще се хармонизират, та и затова написах ,че ми се струва добра сделка. Дори и сега да е 300 € ,много бързо ще навакса според мен.

ПП: 300 € е по-малко от минималната работна заплата. Според мен цената на наема в този момент ще се движи по средата м/у минималната и средната работна заплата.
            Има и един друг фактор. На района тепърва му предстои "презастрояване" и покачване на гъстотата на населението. Което е минус за живущите, но огромен плюс за търговските помещения. Ако на Кавръчето прогнозите за рецесия се сбъднат и свалят още цената търговските площи за конкретния район, всяка покупка там ще е удар.

Коментар

• „Не мога да си обясня как хора с нетни доходи от 1800-2000 лв. и събрани от мама и тате
              20 000-30 000 евро, отиват да купуват апартамент и вземат кредит по 100 000 евро“
              - инж. Пламен Андреев, управител на компанията „Планекс Инвест“

Масовият купувач на имоти рискува много. Трябва повече разум

чЕкай ти разум от Пена & Вуте!
              Те купуват във време на паника и продават във време на истерия!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
                Определено е интересна оферта. На цената на квартална гарсониера. Дори и 300Е да го сложиш песимистично, се е изплатило за 20 години. Няма голям човекопоток, но пък компенсира с квадратура.

Откакто надуха цените на енергоносителите и тока за бизнеса. Наемите и съответно цените на помещенията за магазинчета рязко спадат.
                Аха, съгласна съм с теб Все пак днес, сме в преходен период и до 5 год. и енергията и цените и доходите ще се хармонизират, та и затова написах ,че ми се струва добра сделка. Дори и сега да е 300 € ,много бързо ще навакса според мен.

ПП: 300 € е по-малко от минималната работна заплата. Според мен цената на наема в този момент ще се движи по средата м/у минималната и средната работна заплата.
                Last edited by Дюри; 08.11.2022, 12:24.

Коментар

• Определено е интересна оферта. На цената на квартална гарсониера. Дори и 300Е да го сложиш песимистично, се е изплатило за 20 години. Няма голям човекопоток, но пък компенсира с квадратура.

Откакто надуха цените на енергоносителите и тока за бизнеса. Наемите и съответно цените на помещенията за магазинчета рязко спадат.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Дай мнение за това:

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...hbw&f1=1&fe7=1
                    Добра цена ,но ще ме извиняват да е до Мадрид, на една пресечка навътре е ,но цената ми се струва много добра. Трябва да го видя за да дам окончателно мнение ,но ми се струва добра сделка На това наема му е около 400 € на месец, та направи си сметката ама не е никак зле спрямо цената.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                      Ееее, Кавръков, мислиш ли ,че не знам какво и къде ще се строи в моя и съседния квартал, знам за този строеж от години Не казвам ,че е лош, но не търся от тази страна на Мадрид, а това е и на Д. Николаев. Знам и за един -два току що започнали строежа пак от тази страна в уличките. Това ще стане много скъпо място според мен ,но ме интересува карето за което писах.

Коментар

Това го пиша с оглед цената и съседството с най-скъпия квартал в София. Това ,че има стари къщи е точно и за което пиша, това означава ,че ще има нови строежи и нови блокове. Мадрид, не прилича на улица в Афганистан ,а там ценното е ,че има много добро застрояване - 26 м. кота корниз ,има стари къщи от преди 1944 г и страхотно местоположение. Мога ли да купя нещо там в нов строеж ще го направя без да се замисля защото съм сигурна ,че цените в карето ще са само нагоре. Не е нужно да ме слушаш естествено ,но това е моето скромно мнение
                        Дай мнение за това:

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...hbw&f1=1&fe7=1

Коментар

Това го пиша с оглед цената и съседството с най-скъпия квартал в София. Това ,че има стари къщи е точно и за което пиша, това означава ,че ще има нови строежи и нови блокове. Мадрид, не прилича на улица в Афганистан ,а там ценното е ,че има много добро застрояване - 26 м. кота корниз ,има стари къщи от преди 1944 г и страхотно местоположение. Мога ли да купя нещо там в нов строеж ще го направя без да се замисля защото съм сигурна ,че цените в карето ще са само нагоре. Не е нужно да ме слушаш естествено ,но това е моето скромно мнение
                          https://citybuild.bg/news/startira-i...aimov-v-sofiya

Давай ,ти си

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Дюри, частта за която говориш е меко казано мизерна и няма нищо общо с частта между Сан Стефано и канала. Не разбирам какво е чак толкова ценното в това каре - разбити неподдържани улици, рушащи се сгради и определено рабочий клас насекление, за разлика от другата част. Там баща ми има два или три гаража май на ул Васил Друмев (не знам точно), които е отдал под наем. Бул. Мадрид пък е олицетворение на мизерията, много прилича на улица в Африкански град.

Коментар

Ееее, не знаете ли за кого специално се построиха тези сгради ? Бутнаха едни хубави къщи за да може Л.Ж и семейство да се настанят в тази на снимката ,а в сградата до нея са само от ЦК на БКП. Днес, може да се купи апартамент за по 7000 € кв. м. в новостроящата сграда на мястото на АТЦ 4. В новостроящите сгради на мястото на англииската легация / след промените беше ресторант/ на Оборище, до канала и читалището не знам дали е останало нещо ,но на тъмно зелено цената беше 3500 € кв. м.
                              Като ви пиша да дебнете в карето Мадрид, канала, Черковна, Султан тепе. знам какво говоря
                              Дюри, частта за която говориш е меко казано мизерна и няма нищо общо с частта между Сан Стефано и канала. Не разбирам какво е чак толкова ценното в това каре - разбити неподдържани улици, рушащи се сгради и определено рабочий клас насекление, за разлика от другата част. Там баща ми има два или три гаража май на ул Васил Друмев (не знам точно), които е отдал под наем. Бул. Мадрид пък е олицетворение на мизерията, много прилича на улица в Африкански град.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

че постепенно изброените от теб части също ще станат скъпи и търсени, тъй като са много близо до Оборище,
                                Айде ,долу на Сливница ми продават обекта Театрална резидънс на цени като за Докторска на зелено ,от другата страна крематориум ,и жп линиите ,ама не е луд тоя дето яде баницата знаеш .
                                За 2 000 евро на квадрат да живееш буквално на булевард Сливница ще е супер живот

Коментар

Working...
                                X