IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бизнес моделът на инфлуенсърите е да вземат реални долари в замяна на популяризиране на виртуални пари. В един момент на ютубъри се предлагаха 30 000 долара, за да популяризират инвестиции, свързани с крипто. Но тези долари пресъхват, тъй като търговията на борсите намалява, а финансирането на стартиращи компании изчезва. Дори Coinbase Global Inc. с пазарна капитализация от над 12 млрд. долара намали таксите за афилиейт маркетинг, според Business Insider.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение

За кво говориме?за заключена лихва за 5 години,или за фиксирана към 3 месечен юрибор?
      . Ако е към юрибор,то с радост ще ти дадат такъв заем,после ти си троши главата,като юрибора отлети в небесата....
      . Заключена лихва на 3 процента в момента няма ЦИВИЛИЗОВАНА БАНКА,КОЯТО ДА ТИ ДАДЕ.
      или те хитреят по някое начин.....или тва е банка самоубиец,готова да поеме на свой гръб риска.......ше ти кажа и защо,въпреки,че още е ТАЙНА....
      таман от 2 месеца насам,дериватив маркета на евро банките е КОЛАБИРАЛ.
      едно от нещата ,за което той служи, е точно такъв хедж.
      . тва са интрест рейт суапове,които се "произвеждат" от "батковците" като юбс и голдмън сакс и преподават на "децата" като раийфазен, във вид на застраховки, ,позволяващи им да хедват риска от промяна в лихвите.

Че дори и преди 2 месеца,когато този маркет все още СЪЩЕСТВУВАШЕ....беше еволюирал едва до 4 годишни суапове....за по дълъг период нямаше ликвидност,която да позволи на евро банка да си купи застраховка.

Ако някъде из европата е имало банка,която си е направила удоволствието да раздава заключени лихви НАД 4 ГОДИНИ.....че да направи повече пари на акционерите си.......сега не само акционерите ще се "ДЕКАПИТАЛИЗИРАТ" ами и ЕЦБту ще трябва да понапечата някой друг милиярд,че такива банки да продължат да съществуват.....
      . Нали ви казвах,че ЕЦБту още не могат да вземат решение дали да се насерат,или да се осерат.......
      . Кво си мислиш?че се шегувам?
      Става дума точно за заключена лихва за пет години в България. Крети, да ти обясни на колко дават в Германия

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
        Току що получих мейл от една от банките в които ми се превеждат част от наемите с предложение за ипотечен кредит с ГПР 2,99 фиксиран за пет години. Никога не съм взимала каквито и да са кредити от тях, а и никога не съм искала такива, но се замислих с колко ще вдигат лихвите след като ми предлагат кредит фиксиран за пет години на 2.99. Лоша работа ако ме питате.
        За кво говориме?за заключена лихва за 5 години,или за фиксирана към 3 месечен юрибор?
        . Ако е към юрибор,то с радост ще ти дадат такъв заем,после ти си троши главата,като юрибора отлети в небесата....
        . Заключена лихва на 3 процента в момента няма ЦИВИЛИЗОВАНА БАНКА,КОЯТО ДА ТИ ДАДЕ.
        или те хитреят по някое начин.....или тва е банка самоубиец,готова да поеме на свой гръб риска.......ше ти кажа и защо,въпреки,че още е ТАЙНА....
        таман от 2 месеца насам,дериватив маркета на евро банките е КОЛАБИРАЛ.
        едно от нещата ,за което той служи, е точно такъв хедж.
        . тва са интрест рейт суапове,които се "произвеждат" от "батковците" като юбс и голдмън сакс и преподават на "децата" като раийфазен, във вид на застраховки, ,позволяващи им да хедват риска от промяна в лихвите.

Че дори и преди 2 месеца,когато този маркет все още СЪЩЕСТВУВАШЕ....беше еволюирал едва до 4 годишни суапове....за по дълъг период нямаше ликвидност,която да позволи на евро банка да си купи застраховка.

Ако някъде из европата е имало банка,която си е направила удоволствието да раздава заключени лихви НАД 4 ГОДИНИ.....че да направи повече пари на акционерите си.......сега не само акционерите ще се "ДЕКАПИТАЛИЗИРАТ" ами и ЕЦБту ще трябва да понапечата някой друг милиярд,че такива банки да продължат да съществуват.....
        . Нали ви казвах,че ЕЦБту още не могат да вземат решение дали да се насерат,или да се осерат.......
        . Кво си мислиш?че се шегувам?

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Според мен ЕЦБ,то ще вдигнат лихвите директно с 0,5% от Юли ...само стой и гледай утре ще излезнат данните за цялата инфлация на ЕС ,послдените дни испанската и френската сочат само едно -неприемливо висока и устойчива
          0.5% е по малко и от месечната инфлация бе Каврък. Но по-интересно ми е ако вдигнат само 0.25%, както пазара прогнозира, ти ще си смениш ли тезата или то където 0.25 там е и 0.50?

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
            Тия съвсем се накокошиниха!

Да не почнат пак да обявяват цените на имотите в долари?
            Според мен ЕЦБ,то ще вдигнат лихвите директно с 0,5% от Юли ...само стой и гледай утре ще излезнат данните за цялата инфлация на ЕС ,послдените дни испанската и френската сочат само едно -неприемливо висока и устойчива

Коментар

Обратното ,гледат да закопчаят още хора с тези условия за да могат да имат още ипотеки които да им носят доход ,това е последния влак с ниски лихви по заемите
              И ще знаеш ,че ще успеят с тези предложения

Коментар

• Тия съвсем се накокошиниха!

Да не почнат пак да обявяват цените на имотите в долари?

Коментар

Ама, чакай сега ,хората ми предлагат фиксирана лихва за пет години на 2.99 . Представи си ,че взема да използвам предложението им и да ми дадат такъв заем, че те не могат да ми пипнат лихвата докато не минат тези години, а пък аз от своя страна мога да изплатя целия кредит за пет години. Обаче се замислям след като днес ми се предлага такъв заем с колко ще се качват лихвите през тези години ? Изглежда банките се подготвят за поне още пет години ниски лихви.
                  Обратното ,гледат да закопчаят още хора с тези условия за да могат да имат още ипотеки които да им носят доход ,това е последния влак с ниски лихви по заемите

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Аз получавам писма на хартия с минус 0.4% постоянно, е и? Кат идеш да сключваш, ще те изпраскат с едни 6-7% щото си много "благонадеждна" и догодина 12% да се наредиш до слатинския и камиларя в А-група лузъри
                    Крети, аз имам много свободни средства все още и нямам нужда от кредит. Нали не си мислиш, че само на мен са ми пратили това писмо, ами не ,изпратили са го на маса народ и на някой от тях наистина ще дадат кредит с фиксирана лихва за пет години на 2.99 %
                    Реша ли да взимам кредит ,аз няма да го взема от българска банка ама давам този пример конкретно за българските кредитополучатели.

Коментар

Ха ха ха ,добре де ти сега в момента сериозна ли си или нещо се бъзикаш ?
                      Има два варианта или да си сериозна ,което е проблем или нарочно да се правиш че не си в час ?
                      Банката ти предлага кредит за да може да те закопчае така да се каже и през кредита за периода в който ще се изплаща да печели от теб,лихвата ще е фиксирана само за 5 години ,банката ще печели не само от лихвата ,тя ще те съблече през такси,комисионни,ГПР,та и още не знам колко си пари под формата на свързани с кредита услуги ,лихвата е плаваща ,в момента в развитите страни нивата на лихвите от 3% се водят високи а те катерят още нагоре .
                      Изгодни лихви са лихви от порядъка на 1-1,5%/и то фиксирани за целия период на кртедита ,а тук говорим за вдигане на лихвите от тези нива 3% нагоре ,тепърва ще се вдигат .
                      Ниската лихва не прави сделката изгодна ,ако запончеш да си смяташ добре покупката на имота ,със цената и лихвата ще видиш че за теб е по изгодно да купиш имота при по ниска цена и по виска лихва ,а не сега когато банката те прилъгва
                      Банката не я вълнува че ще ти фиркисра лихвата за едни 5 години ,защото знае че през целия период лихвите ще се вдигат и падат и усреднено тя ще вземе много повече пари от тази така наречена залъгалка в момента ,която ти пробутва
                      Ама, чакай сега ,хората ми предлагат фиксирана лихва за пет години на 2.99 . Представи си ,че взема да използвам предложението им и да ми дадат такъв заем, че те не могат да ми пипнат лихвата докато не минат тези години, а пък аз от своя страна мога да изплатя целия кредит за пет години. Обаче се замислям след като днес ми се предлага такъв заем с колко ще се качват лихвите през тези години ? Изглежда банките се подготвят за поне още пет години ниски лихви.

Коментар

Току що получих мейл от една от банките в които ми се превеждат част от наемите с предложение за ипотечен кредит с ГПР 2,99 фиксиран за пет години. Никога не съм взимала каквито и да са кредити от тях, а и никога не съм искала такива, но се замислих с колко ще вдигат лихвите след като ми предлагат кредит фиксиран за пет години на 2.99. Лоша работа ако ме питате.
                        Аз получавам писма на хартия с минус 0.4% постоянно, е и? Кат идеш да сключваш, ще те изпраскат с едни 6-7% щото си много "благонадеждна" и догодина 12% да се наредиш до слатинския и камиларя в А-група лузъри

Коментар

Ха ха ха ,добре де ти сега в момента сериозна ли си или нещо се бъзикаш ?
                          Има два варианта или да си сериозна ,което е проблем или нарочно да се правиш че не си в час ?
                          Банката ти предлага кредит за да може да те закопчае така да се каже и през кредита за периода в който ще се изплаща да печели от теб,лихвата ще е фиксирана само за 5 години ,банката ще печели не само от лихвата ,тя ще те съблече през такси,комисионни,ГПР,та и още не знам колко си пари под формата на свързани с кредита услуги ,лихвата е плаваща ,в момента в развитите страни нивата на лихвите от 3% се водят високи а те катерят още нагоре .
                          Изгодни лихви са лихви от порядъка на 1-1,5%/и то фиксирани за целия период на кртедита ,а тук говорим за вдигане на лихвите от тези нива 3% нагоре ,тепърва ще се вдигат .
                          Ниската лихва не прави сделката изгодна ,ако запончеш да си смяташ добре покупката на имота ,със цената и лихвата ще видиш че за теб е по изгодно да купиш имота при по ниска цена и по виска лихва ,а не сега когато банката те прилъгва
                          Банката не я вълнува че ще ти фиркисра лихвата за едни 5 години ,защото знае че през целия период лихвите ще се вдигат и падат и усреднено тя ще вземе много повече пари от тази така наречена залъгалка в момента ,която ти пробутва

Коментар

На мен пък една банка ми писа, че съм много готин и ще ми пусне 30 годишен ипотечен креди с ГПР 1% за 10 години. Да скачам ли в офертата?

Коментар

• Току що получих мейл от една от банките в които ми се превеждат част от наемите с предложение за ипотечен кредит с ГПР 2,99 фиксиран за пет години. Никога не съм взимала каквито и да са кредити от тях, а и никога не съм искала такива, но се замислих с колко ще вдигат лихвите след като ми предлагат кредит фиксиран за пет години на 2.99. Лоша работа ако ме питате.

Коментар

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2022...home_NaiNovoto

Ей ги топ инвеститорите как работят
                                Шефът на служба "Земеделие" в Петрич и още 7 души са арестувани за злоупотреби

Началникът на общинската служба "Земеделие", други служители на общинската служба, техни роднини и приближени от години неправомерно са получавали и управлявали пари под формата на субсидии, предоставяни на България от фондовете на Европейския съюз, както и са печелили проекти по оперативни програми. Всяка година те прогресивно са увеличавали декларираните площи и животни, като респективно се увеличават и сумите, които са получавали под формата на субсидии.

Установено е, че ръководителят на служба "Земеделие" и неговият брат са успели да усвоят чрез нотариални актове имоти с площ над 40 хил. декара. Установено е също, че само двама от престъпната група, са получили за последните 5 години над 600 хил. лева.

Иззети са и 7 леки и товарни автомобили, направени са претърсвания на 6 адреса, иззети са мобилни телефони и СИМ карти, заявления за кандидатстване по оперативни програми, множество идентификатори за животни (ушни марки).
                                Средствата за имоти прогресивно започнаха да изчезват!
                                Last edited by Laconic; 30.06.2022, 16:35.

Коментар

X