Първоначално изпратено от Специалист по всичко
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Е, нали досега пишеше за рецесия и смарангясване, отведнъж всичко ще е цветя и рози. Интересно ми е как 14% инфлация се сгъва на 2%. Ти да не си факира Мити, преродил се като Laconic?това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Голям страх имаш от това печатане...Как спиш нощем? Успокой се, печатане скоро няма да видиш. Рецесията ще я борят с ниски лихви, но само, ако инфлацията е под 2%! Дотогава всичкото зомби ще фалира и ще останат само качествени компании. Социалните системи ще си работят нормално, така че и тук драма не виждам!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Крети пак не си ориентиран. :-)
Ако се започнат масови световни съкращения на ИТ-та. Нещо в което се съмнявам, но карай... Ще започнат от вас защото разхода на работодателя за твоето работно място в Германия е примерно 10-15К евро на месец, а за същата работа като краен резултат у нас ще бъде 10-15К лева ... А вероятно разликата е и по-голяма.
Ама нема се пУашиш знам че нямаш тайни относно немският социал :-)Ха познай от три пъти кой ще излети и защо
Ако ме интересуваше немския цоциал, първо теб щях да питамМен ме интересуват немските данъци и кредити, за теб са без значение - ти си прост Ганьо и нито можеш да си спестиш/върнеш от първите, нито да ти отпуснат от вторите. Я се направи сега че те викат, "гарсон ун кайве!"
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Такива изказвания са направо карикатурни вече. Кога е било тва преди с което сравняваш? В момента сме в абсолютния пик на цените на всичко, от имоти до храна. Неадекватно е това мение. Въздържайте се от такива изблици. Знам че нервите не издържат докато наглата французойка ви щави с по 3-4% на месец под обществената охрана на Киро-инфлацията, ама седни на протест някъде, не дей пожелателно по форумите. Докато дойде време за намаляване на цените на имотите трябва да е ясно че банките ще са фалирали и ще те подиграват даже по соросоидните медии как може да си толкова прост че да държиш шума в български банки. Или както Бойко навремето каза - внимавайте къде си държите парите, нищо че предния ден каза че банките са били стабилни, пак трябвало да внимаваме.
И ако има намаление изобщо пак трябва да повторя най-вероятния сценарии е хем да фалират банките верижно и точно ден след някои голям фалит ЕЦБ ще тръгне да печата да спасява суверенния дълг на държавите. До там се докараха евробюрократите. И ако не е при тази рецесия ще е съвсем скоро след тази.
Като сте прости и нямате пазар на НИ - гледайте ги тяхЗа пример срива в Канада е без аналог, Турция също е по-изгодна от всякога, Гърция върви и тя като топъл хляб. Боли ме мен дедовия за Радомир и Гоцето, кой с акъла си ще загроби пари там?! Банките викаш да фалират, че да припомням ли как държавата подари едни пари от данъците ви на една баМка наскоро за пореден път? Не бе, не са фалирали, и КТБ ви е малко, още може
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЗаплата,
Показваш мислене на човек, чиято годишна заплата е 20 хил. лв.
А трябва да мислиш като човек, на който месечната е толкова!
- 1 like
Коментар
-
Нищо не се изтегля. Просто ги "консервират" в бондове за да се изсипят отнова на пазара след няколко месеца до година. Технически може да се нарече изтегляне, но реално тия бондове се търгуват като кеш, включително за разплащания.
И какво има да гледаш напред? Напред е само рецесията от която единствения изход е печатане на пари още един път. Според таб как ще се справят с рецесията без печатане?
- 1 like
Коментар
-
Как да няма много бордове по света и как да не е важно? Ти се правиш на луд сега. Има ли друга държава с борд която следва лихвите на майката или не? Ако намерим борд в който лихвата не е закована ти няма ли да имаш въпроси защо тезата ти е пропаднала там?
Лихвата на ЕЦБ не се пренася по естествен път, няма такова нещо. И няма тесни икономически отношения - това е очевидно, нито цените, нито заплатите ни са същите, нито платежоспосбността.
Не знам какво точно разбираш под закована лихва, но никъде лихвата не е закована.
Ако искаш провери кои са ни основните търговски партньори и какъв е търговският и капиталовият ни оборот с тях като дял от общия ни оборот. Ако това не го приемаш за тесни отношения, ок, значи не са.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Крети пак не си ориентиран. :-)
Ако се започнат масови световни съкращения на ИТ-та. Нещо в което се съмнявам, но карай... Ще започнат от вас защото разхода на работодателя за твоето работно място в Германия е примерно 10-15К евро на месец, а за същата работа като краен резултат у нас ще бъде 10-15К лева ... А вероятно разликата е и по-голяма.
Ама нема се пУашиш знам че нямаш тайни относно немският социал :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Струва ми се, че в момента търговските банки задържат доколкото могат лихвите, за да излъжат и последните балъци, докато са ниски лихвите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЗаплата,
Показваш мислене на човек, чиято годишна заплата е 20 хил. лв.
А трябва да мислиш като човек, на който месечната е толкова!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Няма много бордове в света, но това не е важно.
Никой не спазва лихвата на ЕЦБ, тя се пренася по естествен път заради борда и заради тесните икономически отношения с Еврозоната.
Лихвата на ЕЦБ не се пренася по естествен път, няма такова нещо. И няма тесни икономически отношения - това е очевидно, нито цените, нито заплатите ни са същите, нито платежоспосбността.
Коментар
-
Има много бордове по света, особено към долара. Синхронизирането на лихвата е по-скоро изключение. В момента даже не се сещам освен българия кой прави така. И без това цялата финаносва и законодателна система е пълен майтап в момента, не виждам защо пък трябва произволно някои да спазва никъде нерламентираната лихва на ЕЦБ.
То и златото е заковано на 40 долара официално по закона на Фед, ама както е видно никой не ползва добивите и цената за монетарна политика. Всеки си гледа кошницата на потребителя и реагира, освен БНБ-то де.
Никой не спазва лихвата на ЕЦБ, тя се пренася по естествен път заради борда и заради тесните икономически отношения с Еврозоната.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Методиката се определя от БНБ разбира се. Проблемът е, че в условия на валутен борд лихвеният процент не е инструмент за парична политика и има просто статистическа роля, или както в нашия случай е вкаран и в законовата лихва.
То и златото е заковано на 40 долара официално по закона на Фед, ама както е видно никой не ползва добивите и цената за монетарна политика. Всеки си гледа кошницата на потребителя и реагира, освен БНБ-то де.
Коментар
Коментар