Първоначално изпратено от redcretin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Успокоявай се с това. Вече всичките ми познати които са тук в твоята сфера са 5-цифрени при тва имам предвид тези дето не са станали големи шефчета, а са примерно стаф, архитекти . Един стана директор. След месец си купи кола за 200К....Не знам колко зима. Не смея да питам...., а ти може и да изплатиш хана след 10 години, ако можеш да си плащаш свободната лихва :-)
ПП: не ме мисли мен, лихвата ми е фиксе и плащам двойно под нивата на свободния наем тук Миналата година изкарах достатъчно, за да изплатя остатъка кеш след само 5 години дотук вноски - ама няма нужда с 1.49% ГПР, по-изгодно ми е да си купя следващия ваканционен имот като инвестиция с парите.
Коментар
-
Понякога имаш прозрения. Аз съм ги плащал, но не са били за моя сметка :-) и са не за двама , а на човек....Плащам ги всяка година във Франкфурт /без тази/ и през няколко в Париж... но не само там...., а на мноооогоооо места по света . Принципно мисля, че само Белград ми се струва да беше по евтин от София за капанчетата....
На обяда беше скромно - неква вратна пържола / малка/ беше у вестник завита, хлебче там печено на място и десертче. Все тая според Джони мястото не било нищо специално. Аз нямам идея щото рядко ходя по заведения у нас
Иначе дивака е ОК като цена/качество - непосредствено до квартирата ми е (сървърното и ходя от време на време). Но не е база за сравнение с това, за което си платил 100 Евро. Освен това за 20 лева си бил на обедно меню, иначе за същото си щял към 40 да дадеш, без вино естествено.
Иди в Шефс и тогава сравнявай цени. 200 лева няма да дадеш, но над 100 ти гарантирам, при това с една от най-евтините бутилки.Last edited by ejonny2376; 27.04.2022, 01:18.
- 1 like
Коментар
-
Понякога имаш прозрения. Аз съм ги плащал, но не са били за моя сметка :-) и са не за двама , а на човек....Плащам ги всяка година във Франкфурт /без тази/ и през няколко в Париж... но не само там...., а на мноооогоооо места по света . Принципно мисля, че само Белград ми се струва да беше по евтин от София за капанчетата....
На обяда беше скромно - неква вратна пържола / малка/ беше у вестник завита, хлебче там печено на място и десертче. Все тая според Джони мястото не било нищо специално. Аз нямам идея щото рядко ходя по заведения у нас
И ти като камиларя явно, после айде на село и пишете оттам.
Коментар
-
Успокоявай се с това. Вече всичките ми познати които са тук в твоята сфера са 5-цифрени при тва имам предвид тези дето не са станали големи шефчета, а са примерно стаф, архитекти . Един стана директор. След месец си купи кола за 200К....Не знам колко зима. Не смея да питам...., а ти може и да изплатиш хана след 10 години, ако можеш да си плащаш свободната лихва :-)Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
В София всичко е възможно - току виж строителят ти изкара 200 квадрата от апартамент, който в Германия е 80 квадрата. Продава ти един ("неизползваем покрив", включен в общите части на сградата") и си готов. Да, и такъв абсурд съм виждал из софийските обяви.
Аз да питам колко в София живеят на 100м2 и нагоре? Николко, 1-2%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Не е вярно това. В банките има над 100 млрд. пара. Под дюшеците още толкоз. Що годе сносен имот под 2к евра в големите градове няма. По празниците има задръствания към Гърция и курортите. Най-скъпите хотели за 500 лв на ден са заети месеци преди празници или ваканции. Задръстванията в градовете стават все по мошмарни, въпреки цените от над 3 лв. Няма кво да се лъжем, народа забогатя много. Незнам на каква възсраст сте тук, но аз бях студент 97/98 г. буквално магазините бяха оглозгани, заплатите бяха "стигнали" цели 10$.
Аз пък бачках за $100 месечно чисто по време на кризата 97а и хотел месечно беше $6. Бях милионер - е и?
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Къде в София апартаменти 200 квадрата, хуморески И като си наеме чистачка, готвачка и шофьор, ще свърши парите - даже за наем / вноски по ипотеката няма да му останат, приказки под шипковия храст Да припомня, че средната заплата в сектора е към 4000 лева бруто по данни на НСИ - което води до 3100 чиста, таман колкото да плати на тия тримата - и да НЕ ЯДЕ, ако живее в ПОДАРЕН апартамент.
В България всеки може да се притеснява, че ще го претрепят - такава си е държавата.
Коментар
-
ти тоя как го виждаш да плати сметка 100 евро? Че и редовно 20 в Дивака - на супа леща само
Коментар
-
Къде в София апартаменти 200 квадрата, хуморески И като си наеме чистачка, готвачка и шофьор, ще свърши парите - даже за наем / вноски по ипотеката няма да му останат, приказки под шипковия храст Да припомня, че средната заплата в сектора е към 4000 лева бруто по данни на НСИ - което води до 3100 чиста, таман колкото да плати на тия тримата - и да НЕ ЯДЕ, ако живее в ПОДАРЕН апартамент.
В България всеки може да се притеснява, че ще го претрепят - такава си е държавата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеПритесненията за състоянието на световната икономика се увеличават. Инвеститорите са разтревожени заради новия пик на коронавируса в Китай. Що се отнася до войната в Украйна, руският външен министър Сергей Лавров предупреди за реален риск от ядрена война. На този фон инфлацията в САЩ намалява търсенето на стоки – от покупка на жилища до кецове.
Коментар
-
Толкова ли ня можа да се намери някой да изтипоса Бонка в коя банка работи и коя е.
Вечно дразни и се прави на интересна.
Хайде стегнете се малко и и изкарайте чаршафите както се казва.
Да не се крие тази мишка.
Вижте я от къде пише,къде е локацията през дена.
Просто и разбийте анонимността .
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Нашите банки печелят милиони от ........
такси..Виждал ли си им отчетите?
Аз да.
Милиони от такси,таксички,и всякакво дране по кредити и всевъзможни милиони измислени такси.
Лихвите са ей така за фасада...въпроса е че с такси само няма как да карат до безкрай...
Долара на 1.56 беше добър вход,сега е на 1.84...
Царя на валутите се оказа отново номер 1,а както е видно златото веднага даде заден ход .
Лятото ще вдигнат лихвите ,засега три увеличения,казват че може и да са големи...
1) 30 годишен кредит с длъжник и обезпечение от американската държава, най-силната световна икономика, при лихва 3% (скоро сигурно над 5%)?
2) 30 годишен кредит с длъжник бай Гошо, обезпечение кофтор във Вадите, при ГПР (уж включва таксите) от 2,5%?
Ако отговорът е 1) (логично и разумно), тогава въпрос номер 2 е:
Каква трябва да е рисковата премия (изразена в лихвена добавка над тези 3%(скоро5%)), която да наклони везните обратно в полза на бай Гошо? Като тук говорим за доста краткосрочен сценарий...Last edited by ejonny2376; 27.04.2022, 00:51.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Спри да се излагаш Жонка, нито едно ИТ в България не се притеснява "да не го претрепят някъде". И не живеят в мизерия хората с високи доходи. Напротив, могат само на кръчми да ядат, 200 квадрата апартамент в София да си наемат, могат да си вземат чистачка, готвачка, дори личен шофьор. Това какъв процент от ИТ-та в Берлин и Мюнхен го могат? Завирате се по WG-та, тук даже един мухльо се Фалеше как с жената и децата живеят в "тристаен 65 квадрата" в Мюнхен!
Друг е проблемът, много станаха недоучените мързеливци. Гле'ат да земат нек'во вишу и само по чалготеките киснат. После реват завистливо като каръка що са им ниски доходите, не можели да са ИТ. Ми станете кардиолози бе, или барем плочкаджии.
Коментар
Коментар