IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Те така се регваха и в FTX, но нешо лЕба изгорЕ и пАре Нема! Утре и в другите магазИне ( БОРСИ) може да нема:-) Абе ако активите са ти у някой друг е 99.9% вероятно да изгориш:-)
    Еее сиа нал искаш да купуваш лЕб с криптото. Козата си сака пръч.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Китай пусна вече дигитален юан DCEP.Точно е държавно крипто.И със сигурност няма как да се окаже с 0 стойност като някои криптовалути.Засега го предлагат само на китайци.
      Кък нЕма да стане? Ако не слушкаш, ще видиш една голяма 0 на телефончето.

Коментар

Те така се регваха и в FTX, но нешо лЕба изгорЕ и пАре Нема! Утре и в другите магазИне ( БОРСИ) може да нема:-) Абе ако активите са ти у някой друг е 99.9% вероятно да изгориш:-)
        Стига сте го плашили човека. Той е спечелил доста пари с криптото. Оти да не спечели още?

Коментар

• Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение

бетерчо, ако си истински мъж и имаш топки, то сега продай всчки имоти и влез с всичко в криптото. След 2 години ще си ЦАРь
          Или просяк:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

И как да не можеш? Регваш се в Binance вкарваш крипто и с картата си купуваш лЕб от всяка бакалия.
            бетерчо, ако си истински мъж и имаш топки, то сега продай всчки имоти и влез с всичко в криптото. След 2 години ще си ЦАРь

Коментар

И как да не можеш? Регваш се в Binance вкарваш крипто и с картата си купуваш лЕб от всяка бакалия.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Проблема е че системата не носи реални ползи и стойност за хората,в това е проблема .
                .Колко време ,години минаха от както криптовалутите бяха създадени ?
                Защо не мога аз например купувайки крипто да го използвам широко навсякъде във всеки магазин,да си купя каквото пожелаят от кварталната бакалия до имот или кола ,навсякъде както парите ,само тогава би имало стойност ,каква е употребата му в реалността ?
                Никаква .

Коментар

Аз пък знам от хора, които отдават под наем,че нарочно не вдигат наема на дългосрочни наематели, които си плащат навреме и не повреждат жилището.Един познат така плаща наем от 450 лв,а наемите за подобни жилища вървят по 600 лв в района. Каква е логиката да вдигаш наема на човек, за който си сигурен, че дълги години коректно ще плаща и няма да повреди жилището с непознат,който не знаеш колко време ще остане, а и как ще се отнася към жилището.
                  Като човек, който се издържа от рентиерство ти казвам, че донякъде си прав. Но само донякъде. Имам един наемател от 11 години. Програмистче. За тези 11 години само този наемател ми изплати имота. Разхода ми за този период е само един протекъл бойлер ( 250-300 лв) + данъците и застраховката. Нито стотинка повече. Въпреки всичко за тези години няколко пъти съм му вдигал наема. Преди 11 год ги давах двустайките за 300 еваро, в момента цитираният имот е на 450 евро
                  Last edited by БОНВИВАН1; 12.11.2022, 16:30.

Коментар

Аз пък знам от хора, които отдават под наем,че нарочно не вдигат наема на дългосрочни наематели, които си плащат навреме и не повреждат жилището.Един познат така плаща наем от 450 лв,а наемите за подобни жилища вървят по 600 лв в района. Каква е логиката да вдигаш наема на човек, за който си сигурен, че дълги години коректно ще плаща и няма да повреди жилището с непознат,който не знаеш колко време ще остане, а и как ще се отнася към жилището.
                    Логиката е че сиренето вече е 20 лв, а заплатите растат с 10% (минимум) на година.

Във всички мои договори за наем имам клауза за индексация.

Разбира се, ако отдаваш без договор, не си пипал нищо от 15 години и особенно ако имота ти е наследствен, може да има смисъл да оставяш някой на наем от преди 5 години.

Коментар

По този бакалски начин смятаха и хората преди 10 години относно изолация, сл. колектори за БГВ и фотоволтаици. Дърва 40 лв, въглища 80, газ стотинки... Да ама не!!! Смяташ, че наема ще е константа 20 години. Ми аз за последните 3 години 3 пъти актуализирах наемите на моите наематели, а всеки освободен апартамент го пусках с 50 или 100 лв наем над наема при, който се е освободил.Да стоиш на тръни като номад, защото не знаеш кога ще ти дадът предизвестие за напускане или за актуализация на наема си има цена. Цена има и при ипотека, защото може банката да ти вземе имота и да се окажеш на улицата и същевременно длъжник на банката. Абе има много нюанси. Ако разчиташ на една заплата си е направо харакири ипотеката. Ако тече от 5-10-20 места е друго.

Коментар

• Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение

Песимисте кефиш ме. Сам си режеш клона на който седиш. Знаеш, че и от наематели икономиката има нужда. Не е нужно всеки да има собствен имот. Стига си подкокоросвал хората да купуват. Жони-виртуалния е перфектния наемател, за какъв дявол му е потрябвал собствен имот?
                        Под слънцето има място за всички! И наематели има, които да ни изхранват нас рентиерите и ипотекари, които ще загубят имотите си ще има. Така, че да купим после евтинко от банка или ЧСИ. Пазар...уравновесява се. Няма вакуум.

Коментар

Точно държавното "крипто" ще сложи последния пирон в ковчега на фиатното понци.
                          Китай пусна вече дигитален юан DCEP.Точно е държавно крипто.И със сигурност няма как да се окаже с 0 стойност като някои криптовалути.Засега го предлагат само на китайци.

Коментар

Ами не е същата работа, но в случая говорим за миграция към София и ти давам за пример област Плевен. Затова трябва да сравняваме човек със собствено жилище,в родния му град, който живее под наем в София. И естествено става въпрос за средна заплата .Ясно е ,че в определени сфери заплатите в София са доста по-високи от тези в провинцията.
                            Аз за какво си заработих в меката на Медицината в моя град и доход 2 пъти по-голям от Софийския. И много други неща които аз и консултанта ми, който е топ национален спец, ми колко Софийски колеги има при мен. Да не обяснявам, щото не е по темата ( но е свързано донякъде) и предизвиква някаква негативна реакция у някои предубедени. Поставя се началото едно нещо да се развива. Все още може и е добре да се живее в градове като Плевен и по-големи, даже и в някои по-малки.
                            Ти ако можеш си инвестирай в Сф, това е задължително. Но имотите нито в Плевен, нито в Русе (на второ место по поскъпване след Сф) ще паднат. А Русе се напълни с шведи. Местни хора ми казват, ходих и видях даже.
                            Last edited by bulgarian lev; 12.11.2022, 15:28.
                            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Много ми са чудни тези хора, които купуват с ипотека при сегашните цени. Средната цена на наем на жилище 100 квадрата в квартал Младост София е 1200 лв.За 20 години се плаща 288 хиляди наем.Средна цена за покупка е 430 хиляди лева. С ипотека отива на 570 хиляди. Като се сметнат и данъци и ремонти,то за жилище с ипотека за 20 години се плащат 300 хиляди лева в повече, отколкото ще се дадат за наем.Накрая си с едно жилище, което не се знае колко ще струва след 20 години. В другият случай си спестил 300 бона.
                              По този бакалски начин смятаха и хората преди 10 години относно изолация, сл. колектори за БГВ и фотоволтаици. Дърва 40 лв, въглища 80, газ стотинки... Да ама не!!! Смяташ, че наема ще е константа 20 години. Ми аз за последните 3 години 3 пъти актуализирах наемите на моите наематели, а всеки освободен апартамент го пусках с 50 или 100 лв наем над наема при, който се е освободил.Да стоиш на тръни като номад, защото не знаеш кога ще ти дадът предизвестие за напускане или за актуализация на наема си има цена. Цена има и при ипотека, защото може банката да ти вземе имота и да се окажеш на улицата и същевременно длъжник на банката. Абе има много нюанси. Ако разчиташ на една заплата си е направо харакири ипотеката. Ако тече от 5-10-20 места е друго.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

И къде е доверието тогава ? Само не ми казвай в крипто защото това няма да стане докато не се пусне държавно такова, а държавите нямат изгода да го правят поради дългово-инфлационно-монетарни причини.
                                Затва още от години ползваме в темата един термин който се казва - тухлен депозит. Тва за който може, а останалите ще живеят от заплата до заплата с фиатни пари.... Далеч от перфектно е , но при липса на по-добре човек се примирява :-)
                                Точно държавното "крипто" ще сложи последния пирон в ковчега на фиатното понци.

Коментар

Working...
                                X