IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

България през 1887г след Съединението е била 3,15 милиона, сега е 6,4 милиона. Така че недей да береш грижи за България. А ромите масово емигрират в Германия. Миналият месец говорих с един ром ,който бил в Германия и всеки месец той и семейството му получавали по 2750 евро помощи от държавата. Каза,че цялата му рода с всички брачеди били в Германия. От твоите данъци им плащат помощите.Сигурно си много щастлив.
    А България ще я има и ще е държавата на българите, докато Германия ще трябва да се именува по друг начин.Щото ще е държавата на Бонго,Айшето и Ахмед.
    Продължавай да мечтаеш. Явно е професионално изкривяване - то и като защитавате престъпници, адвокатите се опитвате да докажете колко добри хорица били. Така и тук - тя държавата умряла, той ми говори колко добре било и как сме задминавали запада.

https://www.economic.bg/bg/a/view/za...ska-katastrofa

Коментар

България през 1887г след Съединението е била 3,15 милиона, сега е 6,4 милиона. Така че недей да береш грижи за България. А ромите масово емигрират в Германия. Миналият месец говорих с един ром ,който бил в Германия и всеки месец той и семейството му получавали по 2750 евро помощи от държавата. От твоите данъци. Сигурно си много щастлив.
      Какво ме интересуват данъците бе човек? Живея в уредена държава без боклуци и с пътища. Получавам предостатъчно, и 80% да станат данъците, пак ще ми стигат парите.
      Какво ми дреме еди кой си ром колко получавал?
      Last edited by Andi11; 19.05.2023, 11:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от NIBO Разгледай мнение

Ще се спукаш от завист и злоба. Както е казал поетът: "И нека наш'та радост да ги мъчи"
        Хаха, радост в кочинката. Ами радвайте се, кой ви пречи? Булгар, Булгар!

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Хаха, след 50 години няма да има изобщо държава България мой човек. В момента сте 6 милиона, от които половината роми и пенсионери. След 50 години ще сте 4 милиона с 80% роми и пенсионери.
          България през 1887г след Съединението е била 3,15 милиона, сега е 6,4 милиона. Така че недей да береш грижи за България. А ромите масово емигрират в Германия. Миналият месец говорих с един ром ,който бил в Германия и всеки месец той и семейството му получавали по 2750 евро помощи от държавата. Каза,че цялата му рода с всички брачеди били в Германия. От твоите данъци им плащат помощите.Сигурно си много щастлив.
          А България ще я има и ще е държавата на българите, докато Германия ще трябва да се именува по друг начин.Щото ще е държавата на Бонго,Айшето и Ахмед.
          Last edited by mirodes; 19.05.2023, 11:42.

Коментар

Хаха, след 50 години няма да има изобщо държава България мой човек. В момента сте 6 милиона, от които половината роми и пенсионери. След 50 години ще сте 4 милиона с 80% роми и пенсионери.
            Ще се спукаш от завист и злоба. Както е казал поетът: "И нека наш'та радост да ги мъчи"

Коментар

Ей голяма завист към българските ИТ-та!!! Ми да беше станал ИТ, да беше учил, да беше се трудил. Това не се наследява от ДС.
              Среща през Юни? Ще дойда с нотариалните актове (имоти купени от мен) и с дипломата от унито. Ако имам такива, ще ми броиш 50к за образованието на малкия, които ще ги дарим за благотворителност. Ако нямам, ще ти припиша наследствения имот във Вазов. Съгласна? Ще водя нотариус и адвокат. И ти можеш да доведеш когото си поискаш.

Коментар

Ами стандарта на живот е такъв ,че аз плащам за данъци и ремонти в пъти по-малко от немец с аналогичен автомобил ,произведен в една и съща година. Живея в собствено жилище, а Ханс под наем,почивам в по-евтини курорти,а и всички услуги и повечето стоки са ми по-евтини от тези,които за които плаща Ханс.
                А с високите данъци се хрантутят Айшето и Бонго и в резултат те се размножават и до 30 години немците ще са под 50 процента от населението на Германия.

Коментар

България стана дестинация единствено заради брутално ниските разходи за труд. Като тази разлика трябваше наистина да е голяма, за да се изложи един инвеститор на огромните рискове да дойде в най-корумпираната държава в Европа.

Стана така: всички решиха да се възползват и се оказа, че изведнъж твърде много компании се подлъгаха,а кадрите твърде малко и необучени. Почнаха да се конкурират жестоко за най-добрите, което вдигна заплатите им до европейските нива. А като си направил веднъж инвестицията, трудно се връща назад.

Гарантирам ти, че ако един синиър струва 80к-90к в Германия и 60к в България, никой не би дошъл в България за такава малка разлика заради споменатите рискове. Преди 10 години обаче беше 30к срещу 80к и тогава сметките излизаха. Вече не е така.
                  Ей голяма завист към българските ИТ-та!!! Ми да беше станал ИТ, да беше учил, да беше се трудил. Това не се наследява от ДС.

Коментар

• Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение

Германските фирми просто не са конкурентни. Като сме им скъпи да си стоят в Германия. Най-много плащат американските фирми, очевидно не им е проблем.
                    Ако имаше България едни 50 милиона млади хора - може би щеше да имаш повод за радости.
                    А то няма жив човек на кръст, каквото има - неграмотно. Американецът също не е глупав.

Коментар

Иди напазарувай в Български магазин, после виж цените на същите неща тук:
                      https://www.aldi-nord.de/
                      Гаранция, че общата сума ще е 20% по-ниска.

Данъци за имоти и МПС - ами точно заради ниските данъци има толкова много кофтори и сме дефакто автоморгата на Европа. Ти изобщо не можеш да направиш сметка кое прави високият стандарт на живот. Тези данъци си имат своето предназначение, така функционират развитите икономики. България е държава от третия свят.
                      Ами стандарта на живот е такъв ,че аз плащам за данъци и ремонти в пъти по-малко от немец с аналогичен автомобил ,произведен в една и съща година. Живея в собствено жилище, а Ханс под наем,почивам в по-евтини курорти,а и всички услуги и повечето стоки са ми по-евтини от тези,които за които плаща Ханс.
                      А с високите данъци се хрантутят Айшето и Бонго и в резултат те се размножават и до 30 години немците ще са под 50 процента от населението на Германия.

Коментар

За твой ужасТ в момента няколко компании започнаха експанзия на ИТ пазара в България. Все по-трудно ще е на ченгесарите да си намират хора еФтинко.
                        Ами ние затова се изнасяме и закриваме работни места - даже в Бразилия отворих нещо като Софт-уни да си обучаваме наши кадри.
                        Вие си експанзирайте колкото искате, в държавата на крадците с най-бързо намаляващото население, хахахаха.

Коментар

България стана дестинация единствено заради брутално ниските разходи за труд. Като тази разлика трябваше наистина да е голяма, за да се изложи един инвеститор на огромните рискове да дойде в най-корумпираната държава в Европа.

Стана така: всички решиха да се възползват и се оказа, че изведнъж твърде много компании се подлъгаха,а кадрите твърде малко и необучени. Почнаха да се конкурират жестоко за най-добрите, което вдигна заплатите им до европейските нива. А като си направил веднъж инвестицията, трудно се връща назад.

Гарантирам ти, че ако един синиър струва 80к-90к в Германия и 60к в България, никой не би дошъл в България за такава малка разлика заради споменатите рискове. Преди 10 години обаче беше 30к срещу 80к и тогава сметките излизаха. Вече не е така.
                          Германските фирми просто не са конкурентни. Като сме им скъпи да си стоят в Германия. Най-много плащат американските фирми, очевидно не им е проблем.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Зависи. Има Синиъри в България с 20 и повече години опит, това почти никъде по света го няма. Тези хора са много ценни. Има и такива, които са с 5 и повече години на колана и предвид това, което могат, аз съм супер ок да взимат по 10-12к и нагоре.
                            Но много маймуни се качиха на клона покрай тия две групи, а клона не може да издържи всички.
                            Аз, както и предполагам повечето тук, имам или съм слушал за познати мениджъри в аутсорсинга, които не правят нищо и взимат впечатляваща заплата дори за западния стандарт.
                            Това НЯМА да го бъде. Изкуствен интелект ли, cost saving ли, обикновена оптимизация ли, но нещо ще поразчисти планктона или поне ще му свие перките финансово. Логва се нашия в 9, пие кафе и цъка PS до 11, после два митинга по Тиймс на mute, два мейла до екипа как върви и накрая на месеца чака 8 бона. Ето това е комунизъм, ама няма да го бъде.

Коментар

Правиш сравнение на един продукт и веднага правиш генерални изводи за всички стоки.Ами аз пазарувам от български производители на месо,плодове и зеленчуци. От какъв зор те да са с по-ниско качество от вносните?Да не би немските домати и ябълки да са по-вкусни от българските?
                              Що не сравняваш и факта,че 86 процента от българите живеят в собствено жилище при 25 процента за немците. Жилището не е ли актив?Колко струва ремонт на кола в Германия и колко в България?Какви данъци се плащат за имотите и МПС?
                              И по ведомост може и заплатите да са по 1500 лв,ама на практика са много по-високи заради сивата икономика.
                              Иди напазарувай в Български магазин, после виж цените на същите неща тук:
                              https://www.aldi-nord.de/
                              Гаранция, че общата сума ще е 20% по-ниска.

Данъци за имоти и МПС - ами точно заради ниските данъци има толкова много кофтори и сме дефакто автоморгата на Европа. Ти изобщо не можеш да направиш сметка кое прави високият стандарт на живот. Тези данъци си имат своето предназначение, така функционират развитите икономики. България е държава от третия свят.

Коментар

Синиърите в България станаха твърде скъпи, твърде малко и твърде нелоялни - за 200 лева отгоре бързат да идат при конкуренцията, точно при тях ще има отрезвяване.
                                Истинско безумие е в момента да инвестираш в ИТ бизнес в България. Имаше добри предпоставки преди 10 години, след това обаче нещата бяха тотално оср*ни.
                                Зависи. Има Синиъри в България с 20 и повече години опит, това почти никъде по света го няма. Тези хора са много ценни. Има и такива, които са с 5 и повече години на колана и предвид това, което могат, аз съм супер ок да взимат по 10-12к и нагоре.
                                Но много маймуни се качиха на клона покрай тия две групи, а клона не може да издържи всички.
                                Аз, както и предполагам повечето тук, имам или съм слушал за познати мениджъри в аутсорсинга, които не правят нищо и взимат впечатляваща заплата дори за западния стандарт.
                                Това НЯМА да го бъде. Изкуствен интелект ли, cost saving ли, обикновена оптимизация ли, но нещо ще поразчисти планктона или поне ще му свие перките финансово. Логва се нашия в 9, пие кафе и цъка PS до 11, после два митинга по Тиймс на mute, два мейла до екипа как върви и накрая на месеца чака 8 бона. Ето това е комунизъм, ама няма да го бъде.

Коментар

X